Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Προφυλακιστέος και ο Ηλίας Κασιδιάρης - 9 βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη φυλακή χωρίς δίκη! (βίντεο)

- Τί είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής πριν απολογηθεί 
- Γιατί "απέλυσε" τον δικηγόρο του πριν πάει στο Εφετείο

- Άμεσα η μεταγωγή του Ηλία Κασιδιάρη στις φυλακές μετά την απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα
- "Ελάτε να σας τα πω τώρα, δεν ξέρω αν θα μπορώ μετά" είπε στους δημοσιογράφους πριν μπει στο Εφετείο
- Εξοργισμένοι για την προφυλάκισή του οπαδοί της Χρυσής Αυγής, φωνάζουν "αλήτες, ρουφιάνοι, παραδικαστικοί"
- Δρακτόντεια τα μέτρα ασφαλείας
- Οργιάζουν οι φήμες για τις σχέσεις Κασιδιάρη με τον αρχηγό της Χ.Α. Νίκο Μιχαλολιάκο
- Πως συνδέεται η αλλαγή δικηγόρου από τον βουλευτή του κόμματος



Μετά τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Χρήστο Παππά, τον Γιάννη Λαγό, τον Γιώργο Γερμενή, τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, τον Νίκο Κούζηλο και τον Στάθη Μπούκουρα, ο Ηλίας Κασιδιάρης γίνεται ο ένατος βουλευτής που προφυλακίζεται για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 



Μπορεί τον περασμένο Οκτώβριο ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής να έφυγε με... ταξί από τα δικαστήρια της Ευελπίδων (μαζί με τους Παναγιώταρο και Μίχο) γιατί αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά τη συμπληρωματική του απολογία όμως, δεν έγινε το ίδιο.


Οι ανακρίτριες που χρειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Κλάπα και Δημητροπούλου αλλά και ο εισαγγελέας Ντογιάκος, συμφώνησαν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος. 

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής πήγε μόνος του στο Εφετείο για τη συμπληρωματική απολογία του σχετικά με την κατηγορία, σε βαθμό κακουργήματος, της διακεκριμένης οπλοκατοχής, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Η απολογία του ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι και κ. Κασιδιάρης ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να επανέλθει στο ανακριτικό γραφείο στις 2 μετά το μεσημέρι, προκειμένου να του ανακοινωθεί η απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείρηση που θα έχει.

Την απόφαση ανακοίνωσε πρώτα η Χρυσή Αυγή μέσω της ιστοσελίδας και αμέσως έγινε... γνωστή στους οπαδούς του κόμματος που βρίσκονταν έξω από το Εφετείο. Αμέσως άρχισαν τα συνθήματα, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασιδιάρης απολογήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο για τη βασική κατηγορία της δικογραφίας που αφορά το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και αφέθηκε ελεύθερος με όρους

Φαίνεται ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, περίμενε πως θα κριθεί προφυλακιστές, αφού προσερχόμενος στο εφετείο, είπε στους δημοσιογράφους ότι θα προβεί σε δήλωση «τώρα γιατί δεν ξέρω αν θα μπορώ μετά» προσθέτοντας πως η συμπληρωματική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά δύο καραμπίνες, τις οποίες κατείχε νόμιμα. 


Ο βουλευτής επέδειξε τις άδειες κατοχής των δύο όπλων στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για δύο κυνηγητικά «και όχι πολεμικά όπλα» ενώ τόνισε πως η δίωξη σε βάρος του «είναι ξεκάθαρα πολιτική».
Επίσης, αναφέρθηκε σε παλαιότερη τοποθέτηση του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, ο οποίος, όπως δήλωσε ο κ. Κασιδιάρης, είχε πει πως «κάτι κρύβεται πίσω από τη δίωξη βουλευτή για μία καραμπίνα». Ο κ. Κασιδιάρης επισήμανε πως η κατηγορία για την οποία κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία επισύρει 20ετή κάθειρξη «για δύο καραμπίνες» και κάλεσε τον λαό και οποιονδήποτε «εχέφρονα άνθρωπο να κρίνει αυτή την κατάσταση».




Αυτό όμως που έκανε εντύπωση ήταν πως αυτή τη φορά, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν είχε στο πλευρό του τον άνθρωπο που είχε αναλάβει την υπεράσπισή του από την πρώτη στιγμή, τον Παύλο Σαράκη, αλλά ως συνήγορός του τον συνόδευσε ο εκ των δικηγόρων του Νίκου Μιχαλολιάκου και της Ελένης Ζαρούλια, Νίκος Αντωνιάδης.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom