Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Στους 469 έφτασαν οι νεκροί στη Γάζα - Σφαγή και διπλωματικός "πυρετός" - Φωτογραφίες που σοκάρουν!


Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσαν τις πρωινές ώρες της Δευτέρας ότι άλλοι 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη χθεσινή, πλέον φονική ημέρα, από την έναρξη της σύγκρουσης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων στους 469.

Ο εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, Ασράφ αλ-Κούντρα, αναθεώρησε προηγούμενη εκτίμηση του για τον αριθμό των θυμάτων αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε 73 από την Κυριακή το πρωί, όταν ξέσπασαν οι πιο αιματηρές συγκρούσεις στη Σατζάγια, μια τοποθεσία που βρίσκεται μεταξύ της πόλης της Γάζας και τα ισραηλινά σύνορα.

Από τις συγκρούσεις σε αυτήν την περιοχή υπάρχουν τουλάχιστον 4.000 παλαιστίνιοι τραυματίες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ίδιος εκπρόσωπος. Πλέον ο συνολικός αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από τις 8 Ιουλίου όταν ξεκίνησε η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έφτασε τους 469 νεκρούς.

Ο ισραηλινός στρατός με τη σειρά του ανακοίνωσε το θάνατο 13 στρατιωτών ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απωλειών στις τάξεις του στρατού σε 18 στρατιώτες. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και δύο Ισραηλινοί άμαχοι που σκοτώθηκαν από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σφαγή και διπλωματικός "πυρετός"

Ρεπορτάζ: Μουζακίτης Σπύρος

Με αίμα βάφεται η Λωρίδα της Γάζας, καθώς το Ισραήλ κλιμακώνει καθημερινά τη χερσαία επιχείρηση στην περιοχή. Από το Σάββατο το βράδυ έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από εκατό Παλαιστίνιοι, ενώ η ισραηλινή πλευρά μετρά 13 νεκρούς στρατιώτες. Ο Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και του εξέφρασε την ανησυχία του για τον αριθμό των θυμάτων.

Η μεγαλύτερη σφαγή έλαβε χώρα στην γειτονιά Σατζάιγια, ανατολικά της Γάζας, κοντά στα ισραηλινά σύνορα, όπου σκοτώθηκαν 73 άνθρωποι. Πρόκειται για τον πλέον φονικό βομβαρδισμό μετά τη σύρραξη του 2008-2009 στον παλαιστινιακό θύλακα. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 17 παιδιά, 14 γυναίκες και 4 ηλικιωμένοι, ενώ 400 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Οι ανταποκριτές που βρέθηκαν στην περιοχή έκαναν λόγο για σκηνές χάους. Πολλά σπίτια που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του πυρός, απέναντι από τα ισραηλινά άρματα μάχης, καταστράφηκαν ολοσχερώς και στους δρόμους στοιβάζονταν οι σοροί των θυμάτων.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, οι μαχητές της Χαμάς ανακοίνωσαν σε τηλεοπτικό δίκτυο ότι έχουν στα χέρια τους στρατιώτη του Ισραήλ. Μάλιστα, αμέσως μετά την ανακοίνωση από τη Χαμάς, στη Γάζα ακούστηκαν πανηγυρικοί πυροβολισμοί.

Ο πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Ρον Πρόσορ δήλωσε ότι δεν υπάρχει πληροφορία για κανένα ισραηλινό στρατιώτη που να είναι αιχμάλωτος στα χέρια των παλαιστίνιων μαχητών, διαψεύδοντας επισήμως τη Χαμάς.

«Δεν υπάρχει κανένας ισραηλινός στρατιώτης που να πιάστηκε όμηρος και αυτές οι φήμες είναι αναληθείς» δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο Πρόσορ.

Η ισραηλινή επίθεση έχει στοιχίσει την ζωή συνολικά σε 469 Παλαιστίνιους ενώ 4000 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί, κυρίως άμαχοι. Τουλάχιστον 112 είναι ανήλικοι, 41 γυναίκες και 25 ηλικιωμένοι.

Διπλωματικός «πυρετός»

Για τη συγκεκριμένη επίθεση, Παλαιστίνιοι ηγέτες και αξιωματούχοι του Αραβικού Συνδέσμου έκαναν λόγο για «έγκλημα πολέμου» από την πλευρά του Ισραήλ. Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν ταξίδεψε χθες στο Κατάρ, εκεί από όπου ξεκίνησε μία περιοδεία προκειμένου να μπει ένα τέλος στις συγκρούσεις. Σήμερα θα μεταβεί στο Κουβέιτ και στη συνέχεια στο Κάιρο, στην Ιερουσαλήμ, στη Ραμάλα και στο Αμάν.

Τα ξημερώματα συγκλήθηκε εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για να εξετάσει τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις. Η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας έγινε μετά από αίτημα της Ιορδανίας και την πολύνεκρη επίθεση των Ισραηλινών στη Σατζάιγια.

Στη Ντόχα βρέθηκε χθες και ο πρόεδρος των Παλαιστινίων, Μαχμούντ Αμπάς, όπου είχε προγραμματίσει συνάντηση με τον ηγέτη της Χαμάς, προκειμένου να τεθεί στο τραπέζι ένα σχέδιο για κατάπαυση του πυρός.

Από την άλλη πλευρά, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε πως το Ισραήλ θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο προκειμένου να σταματήσει τις διασυνοριακές επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες από τη Γάζα και να αποκαταστήσει την ηρεμία. Επέμεινε ωστόσο ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν απώλειες αμάχων.

Ανεβάζει τους τόνους ο Ερντογάν

Στο μεταξύ, δριμεία επίθεση σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ισραήλ εξαπέλυσε χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να λένε “Ισραήλ, κάνε χρήση του δικαιώματος της αυτοάμυνας”, είναι αναμφισβήτητα η Ουάσιγκτον που πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της» δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Επίσης, καταδίκασε εκ νέου τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί «δυσανάλογη βία» και ότι σκοτώνει τους Παλαιστίνιους «χωρίς κανέναν οίκτο». «Πώς να αγνοήσουμε αυτό, πώς μια χώρα όπως οι ΗΠΑ μπορούν να κλείνουν τα μάτια απέναντι σε αυτό», υπογράμμισε.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε κι αυτό:
ΓΑΖΑ: Μπορεί να υπάρξει "νικητής" σ΄ αυτή τη φρίκη; Φωτογραφίες που σοκάρουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom