Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Νέα τραγωδία με μετανάστες στη Σάμο - 2 νεκροί και τουλάχιστον 25 αγνοούμενοι - Τεράστια επιχείρηση διάσωσης

Γέμισε ανθρώπινα κορμιά πάλι το Αιγαίο - Έστειλαν σε βέβαιο θάνατο δεκάδες μετανάστες

- Περίπου στις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής ειδοποιήθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού
- Το ναυάγιο στη Σάμο ακόμη δεν έχει βρεθεί, όπως και τα ίχνη του σκάφους
- Δύο οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, μαρτυρίες για 25 αγνοούμενους στη θάλασσα
- Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού με ελικόπτερα και σκάφη


Από στιγμή σε στιγμή αναμένονται να φτάσουν στο λιμάνι Καρλοβάσου οι δώδεκα διασωθέντες μετανάστες από το ναυάγιο που σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες, δέκα ναυτικά μίλια ανοιχτά του Καρλοβάσου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από τους διασωθέντες, οι αγνοούμενοι είναι τουλάχιστον 25
Ανάμεσα στους διασωθέντες υπάρχουν και οι σοροί δύο άτυχων μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των μεταναστών που έχουν χάσει τη ζωή τους ίσως είναι μεγαλύτερος αφού ο αριθμός των επιβαινόντων στο μοιραίο, όπως αποδείχτηκε, σκάφος είναι περίπου 38, σύμφωνα με μαρτυρίες των μεταναστών. 

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων, ενώ για άλλη μια φορά γεννάται το μείζον θέμα για το πώς οι δουλέμποροι έστειλαν τους μετανάστες με τέτοιες καιρικές συνθήκες να περάσουν στην Ελλάδα, στέλνοντάς τους στον βέβαιο θάνατο.

Σκάφη, σούπερ πούμα αλλά και τουρκική ακταιωρός


Στο σημείο κατέφθασαν τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος, 4-5 παραπλέοντα εμπορικά σκάφη, ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα, αλλά και μία τουρκική ακταιωρός, η οποία είχε πάρει άδεια από τις ελληνικές αρχές, ούτως ώστε να σπεύσει και να προσφέρει βοήθεια.

Μάζευαν ανθρώπους απ' τη θάλασσα


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsIT, μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί 12 άνδρες και μία γυναίκα από τα ελληνικά σκάφη διάσωσης, ενώ ακόμη δύο άνδρες από την τουρκική ακταιωρό, την ώρα που υπάρχουν μαρτυρίες για αρκετούς ανθρώπους που βρίσκονταν στη θάλασσα και ανέμεναν βοήθεια.

Με σούπερ πούμα στη Σάμο οι σωροί των θυμάτων


Οι  δεκατρείς διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στο Καρλόβασι, την ώρα που οι σωροί των δύο άτυχων μεταναστών, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, μεταφέρθηκαν με το ελικόπτερο σούπερ πούμα στη Σάμο.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους - Δεν έχει βρεθεί ναυάγιο


Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη διάσωση των υπόλοιπων αγνοουμένων και στις οποίες συμμετέχουν τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα του πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πέντε παραπλέοντα σκάφη.

Της επιχείρησης ηγείται ο επιθεωρητής Βορείου Αιγαίου

Την ίδια ώρα, δεν έχουν βρεθεί ούτε το σκάφος, αλλά ούτε και ίχνη από το σκάφος, ενώ ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων παραμένει άγνωστος. 
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom