Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Φωτορεπορτάζ από τη συνάντηση των αποφοίτων του 1968 της ΣΤ' τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου

46 χρόνια μετά,μια μέρα αλλιώτικη,μια μέρα συγκινήσεων και αναμνήσεων

Το κουδούνι του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου μπορεί να μην ακούστηκε σήμερα το πρωί στην Αγία Τριάδα,όμως αρκετά λιανόπαιδα της ΣΤ' τάξης,που αποφοίτησαν το 1968,αντάμωσαν εκεί σήμερα μετά από 46 ολόκληρα χρόνια.


Περίπου 30 από τους 55 τότε συμμαθητές μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα,που ήταν μια όμορφη πρωτοβουλία της αεικίνητης Λαμπρινής Κολοβού και του ξενιτεμένου μας Χριστόφορου Ζαχείλα,με την βοήθεια των Γιώργου Τσιαβίκου και Στέλιου Ασημάκη.

Αυτά είναι τα αγόρια της ΣΤ' Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου το 1968

Εν αρχή οι συστάσεις,μιας και στην πορεία χαθήκαμε οι περισσότεροι,πολλοί έφυγαν κι από το Αγρίνιο και μετά από μισό αιώνα σχεδόν ήταν κομματάκι δύσκολο να τους θυμόμαστε όλους!

Μπορεί να μεγαλώσαμε λιγάκι,μα παραμένουμε πάντα παιδιά!

Εξαιρετικό κλίμα,συγκίνηση,θύμισες και νοσταλγία για μια εποχή που έφυγε ανεπιστρεπτί.Μιλάμε για μια εποχή που το ξύλο είχε βγει από τον παράδεισο και κάθε δάσκαλος που σέβονταν το λειτούργημά του κρατούσε και μια βέργα που συχνά πυκνά χρησιμοποιούσε!

Βγάλαμε φωτογραφίες μπροστά στο σχολείο μας και στη συνέχεια όλοι μαζί πήγαμε στο Πυθάρι,κάτω στη Γιανούζι,όπου φάγαμε ήπιαμε και θυμηθήκαμε στιγμιότυπα από κείνη τη μακρινή εποχή,αλλά είχαμε και σχετικό κουσκουσάκι για τα τεκτενόμενα τότε.

Γράψαμε και σε λεύκωμα,βάλαμε την κονκάρδα μας στο πέτο,πήραμε και την αναμνηστική κούπα για το... τσαγάκι μας κι ένα μπρελοκάκι,που μας έφερε δώρο ο Χριστόφορος από την Ολλανδία!

Συγκινητικό ήταν το μήνυμα που μας έστειλε μέσω youtube o Γιώργος Κωστούλας,από την Αμερική.Να είσαι καλά Γιώργη και κουράγιο,έχεις τις ευχές όλων μας.

Φωτο από το σχολείο μας και από τη συνεστίαση που ακολούθησε.



































H Νίκη αναφέρει στο σημείωμά της στο Λεύκωμα της τάξης μας κάποιους από τους Δασκάλους μας,εμείς να συμπληρώσουμε ότι η πρώτη μας Δασκάλα ήταν η κυρία Χρυσούλα Ζώη,ενώ η εικονιζόμενη στη φωτο του 1968 είναι η κυρία Παπαϊωαννίδου,η οποία αναπλήρωσε για δύο μήνες τον αείμνηστο Θωμά Χρηστίδη.


Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ήταν παρούσες οι κυρίες:Μαρία Φαρμάκη του Αθανασίου και η άλλη Μαρία Φαρμάκη του Ιωάννη,η Ντίνα Γεωργίου,η Νίκη Σταυροπούλου,η Γιώτα Χριστοφίλη,η Κρυστάλλω Παπαδημητρίου,η Λαμπρινή Κολόβου,η Σοφία Κοφιοπούλου με την αδερφή της Βασιλική,η Βίβιαν Αλεξοπούλου,η Φρόσω Ρήγα,η Μαγδαληνή Στραβοδήμου,η Μαρία Νάκου,η Παναγιώτα Βαρεμένου,η Μαρία Ουρανή και η Σπυριδούλα Ζάγκα 
και παρόντες οι κύριοι:Δημήτρης Παπακωνσταντίνου,Νίκος Παπαχρήστος,Κώστας Ζαμπάρας,Γιώργος Τσιαβίκος,Θύμιος Παπανικολάου,Παναγιώτης Παγανιάς,Στέλιος Ασημάκης,Χριστόφορος Ζαχείλας,Γιώργος Αναστασόπουλος,Θανάσης Βαϊτσας,Τάκης Παπαδημητρίου,Τάκης  Οικονομίδης και ο υποφαινόμενος.

Παιδιά να 'μαστε όλοι καλά και να ξανανταμώσουμε!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτός είναι ο κατάλογος της ΣΤ' τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου,που αποφοιτήσαμε το 1968

ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ Η ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΟΛΟΒΟΥ 

ΑΓΟΡΙΑ: ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ- ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ- ΒΑΙΤΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ- ΖΑΡΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΖΑΜΠΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- ΖΑΧΕΙΛΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ-ΚΑΤΣΕΝΗΣ ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΚΟΥΚΟΥΝΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ-ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΜΙΚΡΟΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ- ΠΑΓΑΝΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ- ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ-ΣΑΡΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ- ΣΧΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ- ΤΣΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΤΣΙΑΒΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΤΡΟΜΑΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΦΛΩΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ: ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΒΙΑ- ΒΑΡΕΜΜΕΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΙΝΑ-ΖΑΒΡΑ ΣΟΦΙΑ- ΖΑΓΚΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ- ΖΑΦΕΙΡΗ ΑΜΑΛΙΑ-ΚΟΛΟΒΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ-ΚΟΥΦΙΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ- ΚΟΥΦΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ-ΜΙΧΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΝΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΝΤΖΙΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΟΥΡΑΝΗ ΜΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩ-ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ ΜΑΡΙΑ- ΠΥΡΠΥΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ- ΡΗΓΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ- ΣΑΡΑΤΣΗ ΟΥΡΑΝΙΑ- ΣΤΡΑΒΟΔΗΜΟΥ ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ-ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ-ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ-ΣΩΤΗΡΩΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ- ΤΑΓΚΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ- ΤΣΑΜΠΟΔΗΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗ- ΤΣΑΜΠΟΚΑ ΕΙΡΗΝΗ- ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΙΟΥΛΙΑ-ΦΑΡΜΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Α- ΦΑΡΜΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Ι-ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Δανειστήκαμε φωτογραφίες από:τη συμμαθήτρια μας Γιώτα Χριστοφίλη και από τους συμμαθητές μας Γιώργο Αναστασόπουλο και Χριστόφορο Ζαχείλα

ΕΔΩ η σελίδα της τάξης μας στο facebook

ΚΙ ΕΔΩ ΠΛΗΘΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΠΑΛΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΙ 5-7-2014 


















3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε όλους σας!!! Μπράβο που καταφέρατε μετά από τόσα χρόνια ν ανταμώσετε και πάλι και να φέρετε πίσω μνήμες από τα παιδικά σας χρόνια που όλα ήταν αγνά και όμορφα!!
Εύχομαι σε όλους σας να είστε πάντα γεροί και χαμογελαστοί και να ξανασμίξετε σύντομα!!!

Με εκτίμηση,
Αγγελική Τσούκα (ναι η κόρη του)!!

gitsanas είπε...

Μπράβο σας!!!!!!!!!!
Εύχομαι την επόμενη φορά να έχετε απαρτία. Να είστε πάντα γεροί και να ανταμώνετε κάθε χρόνο!!!!
(Και να καλέσετε και φίλους σας την επόμενη φορά....ζήλεψα γι' αυτό το λέω...)

Ανώνυμος είπε...

την αλλη φορα το 2019 θα εχουμε καιτις οικογενειες μας και τα εγγονια μας για να δειξουμε οτι την καρδια του ελληνα τα μνημονια δεν την λυγιζουν και στο τελος κερδιζουν

Read more: Go to TOP and Bottom