Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Από τα ισόβια έπεσαν στα 12 χρόνια ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος,στα 13,5 ο Λεμούσιας και στα 20,6 ο Σαξώνης - Θα προσφύγουν στον Αρειο Πάγο

ΑΣΧΕΤΟ:Σήμερα άρχισαν οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα!
27 Φεβρουαρίου 2013:ΙΣΟΒΙΑ για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τους δύο συνεργάτες του

«Έσπασαν» τα ισόβια για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, καθώς κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στην πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης και το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή 12 ετών φυλάκισης.

Το δικαστήριο έκρινε τον Παπαγεωργόπουλο ένοχο κατά πλειοψηφία (3-2) και κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία (με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου).

Σε συνδυασμό με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών (πρότερος έντιμος βίος και μετέπειτα καλή συμπεριφορά), «έσπασαν» τα ισόβια δεσμά, με τα οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 5 μηνών, «σπάζοντας» και σ' αυτήν την περίπτωση τα ισόβια της πρωτοβάθμιας δίκης.

Ο άλλοτε πιο στενός συνεργάτης του Β. Παπαγεωργόπουλου κηρύχθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (3-2) και κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση (με τον 1608) και επιπλέον για την πράξη της απλής συνέργειας στην πλαστογραφία (πλημμέλημα). Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Εξάλλου, σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 6 μηνών καταδικάστηκε ο πρώην δημοτικός ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος κι αυτός «έσπασε» τα ισόβια του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, χάρη στο ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου που του αναγνωρίστηκε.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής για καταβολή χρηματικής αποζημίωσης ύψους 50.000 ευρώ στον καθέναν από τους τρεις παραπάνω κατηγορούμενους, προς το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Τέλος, στους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου Θωμά Γκόλα και Γιώργο Γκαϊδατζή, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 1 και 2 ετών, αντιστοίχως, με 3ετή αναστολή, για το πλημμέλημα ότι παρέλειψαν να ελέγξουν τον υφιστάμενό τους. 

Στους δυο τελευταίους, που πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης 15 (Θ. Γκόλα) και 10 ετών (Γ. Γκαϊδατζή) το δικαστήριο αναγνώρισε τον πρότερο έντιμο βίο, στον καθένα, και επιπλέον στον έναν από τους δύο την μετέπειτα καλή συμπεριφορά μετά την τέλεση της πράξης.

Αμέσως μετά την τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου ο Μ. Λεμούσιας έκανε λόγο για «άδικη» και «προειλημμένη απόφαση», ενώ απευθυνόμενος προς τους τρεις δικαστές που πλειοψήφησαν είπε: «Να απολογηθείτε στη συνείδηση σας. Από το Θεό να το βρείτε».

Οι συνήγοροι του τέως δημάρχου από την πλευρά τους ήδη προανήγγειλαν προσφυγή κατά της απόφασης στον Άρειο Πάγο.

Στον Άρειο Πάγο θα προσφύγει και ο Λεμούσιας

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι η «η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη», ωστόσο, σημείωσε ότι «παραπλανήθηκαν οι τρεις δικαστές που ψήφισαν υπέρ της καταδίκης»

Την προσφυγή του πελάτη του Μιχάλη Λεμούσια στον Άρειο Πάγο ανακοίνωσε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έκανε λόγο για ένα αποτέλεσμα το οποίο θα συζητείται για πάντα στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης διχάστηκε, αναφερόμενος στην οριακή πλειοψηφία (3-2) με την οποία καταδικάστηκε ο Μ. Λεμούσιας. «Είμαι δυσαρεστημένος γιατί η Ελλάδα περνά έναν πολύ δύσκολο δρόμο όπου η δικαιοσύνη επηρεάζεται αφάνταστα από την πολιτική» σημείωσε.

Τόνισε ότι η «η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη», ωστόσο, σημείωσε ότι «παραπλανήθηκαν οι τρεις δικαστές που ψήφισαν υπέρ της καταδίκης. Θα προσφύγουμε στον Άρειο Πάγο».

ΑΠΟΡΙΑ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ:Δεχόμαστε ότι η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης είναι σωστή και η περσινή λανθασμένη,γιατί να είναι σωστές και οι δύο αποκλείεται!Τώρα πως γίνεται ενάμιση  χρόνο πριν να μην αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό και τώρα αναγνωρίστηκαν θα σας γελάσουμε,δεν είμαστε νομικοί.
Ρωτάμε όμως:Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν τα χρήματα να κάνουν έφεση θα σάπιζαν στη φυλακή;Ποιες συνέπειες θα έχουν οι δικαστές που δίκασαν το Φλεβάρη του 2013;Κι ας μην μας πουν ότι προσκομίστηκαν νέα στοιχεία,ας τα έψαχναν πριν αποφασίσουν αν η δικογραφία ήταν ελλιπής!

Εκτός κι αν άλλη η περιρρέουσα πολιτική κατάσταση το 2013 κι άλλη το 2014 για μια καθ' όλα ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom