Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΖΙΩΤΗ: Το «βαθύ λαρύγγι» που τα είπε όλα θα πάρει το 1.000.000;


του Θεοδόση Πάνου
Ενα «βαθύ λαρύγγι» που βρήκε την ευκαιρία μέσα στην οικονομική κρίση να βάλει ένα μεγάλο ποσό στην τσέπη του έδωσε «στο πιάτο» στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής τον Νίκο Μαζιώτη! Το ερώτημα πλέον που τίθεται είναι εάν αυτό το άτομο θα πάρει το σύνολο του ποσού της επικήρυξης τόσο για τον γνωστό «αντάρτη πόλης» όσο και για τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα (1.000.000 ευρώ).

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος, η ανωνυμία
του οποίου τηρείται... ευλαβικά από τις Αρχές (οι οποίες για να προστατέψουν τον πληροφοριοδότη τους, δεν θα διστάσουν να αρνηθούν ακόμα και την ύπαρξη του!), δεν θα εισπράξει το σύνολο του ποσού, αλλά μέρος των χρημάτων. Πάντως, η αμοιβή του δεν θα προσεγγίζει καν τα 500.000 ευρώ...

Ηξερε πράγματα

Το «βαθύ λαρύγγι» είναι ένα πρόσωπο το οποίο προφανώς γνώριζε ορισμένες από τις κινήσεις του Νίκου Μαζιώτη, αλλά και τις επαφές του με άτομα και συνεργάτες του στις κατά καιρούς προετοιμασίες που έκανε για ληστείες και τρομοκρατικά χτυπήματα, αλλά δεν ήξερε πού βρισκόταν το κρησφύγετό του.

Ηταν αρχές Ιουνίου όταν το «βαθύ λαρύγγι» ειδοποίησε τον «σύνδεσμό» του στην Αντιτρομοκρατική για να τον ενημερώσει πως ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται στην Αθήνα και «κάνει τις βόλτες του» σε περιοχές όπως το Μαρούσι, η Δεξαμενή Λυκαβηττού, τα Εξάρχεια, αλλά και τα Πατήσια.

Από τότε οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν σχεδιάσει λεπτό προς λεπτό τις επιχειρήσεις που θα πραγματοποιούσαν καθημερινά σε αυτές τις περιοχές, με αποτέλεσμα την «προφητική» δήλωση του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, όταν έφευγε από το υπουργείο, ότι πολλή σύντομα «το πλάνο που έχει σχεδιαστεί για την τρομοκρατία θα δώσει αποτελέσματα».

Πεζός

Μάλιστα, το «βαθύ λαρύγγι» είχε δώσει τότε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την πιο σημαντική ίσως πληροφορία, που δεν ήταν άλλη από το γεγονός πως ο Νίκος Μαζιώτης κυκλοφορούσε είτε πεζός είτε με μέσα μαζικής μεταφοράς. Ετσι, λοιπόν, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής απέκτησαν «μάτια» και «αυτιά» παντού και κυρίως όπου υπήρχαν κάμερες σε σταθμούς επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Από εκεί και έπειτα ο σχεδιασμός της Αντιτρομοκρατικής είχε συγκεκριμένη κατεύθυνση και οι επιτελείς της αισιοδοξούσαν πως αργά ή γρήγορα ο τότε καταζητούμενος «αντάρτης πόλης» θα έκανε το λάθος που θα τον οδηγούσε «στα δίχτυα» που είχε απλώσει η ΕΛ.ΑΣ. στις συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας.

Ημερομηνίες

Βέβαια, και σε αυτό συνέβαλε το «βαθύ λαρύγγι», καθώς φέρεται να έδωσε στην Αντιτρομοκρατική συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πότε ο Νίκος Μαζιώτης θα κινείτο στο κέντρο της Αθήνας (συγκεκριμένα, σε Μοναστηράκι, Ακρόπολη και Θησείο).

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου 20 μέρες λέγεται πως ένα «καμουφλαρισμένο ζευγαράκι» της Αντιτρομοκρατικής που περπατούσε «αμέριμνο» σε δρόμο στα Πατήσια ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Νίκο Μαζιώτη, όμως επειδή η μεταμφίεσή του ήταν προφανώς πολύ καλή, υπήρξαν αμφιβολίες για το αν ήταν πράγματι εκείνος και έτσι την τελευταία στιγμή αναβλήθηκε η επιχείρηση σύλληψής του.

Πάντως όλο αυτό το διάστημα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, παρά τις προσπάθειές τους, δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τον τρομοκράτη, προκειμένου να εντοπίσουν τις επαφές του και το κρησφύγετό του.

Η διαδρομή που ακολούθησε θα αποκαλύψει και το κρησφύγετό του

ΣΤΑ βόρεια προάστια -μεταξύ άλλων περιοχών- αναζητεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το κρησφύγετο ή και τη γιάφκα του Νίκου Μαζιώτη, καθώς έχει στα χέρια της οπτικό υλικό του «αντάρτη πόλης» να επιβιβάζεται στον συρμό του ΗΣΑΠ από συγκεκριμένο σταθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη στιγμή που ο Μαζιώτης έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έσπευσαν να ερευνήσουν όλες τις κάμερες στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, προκειμένου να διαπιστώσουν τη διαδρομή που είχε ακολουθήσει ο μέχρι τότε καταζητούμενος δραπέτης, ώστε να οδηγηθούν στα ίχνη του κρησφύγετου, ενδεχομένως και της γιάφκας της νέας οργάνωσης που είχε δημιουργήσει.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής από χθες το πρωί ξεκίνησαν τις έρευνες, αρχικά με επιχειρήσεις «πίεσης» σε άτομα που κινούνται στον χώρο των αντιεξουσιαστών, πραγματοποιώντας έρευνες στα σπίτια τους σε Εξάρχεια, Παγκράτι, Κολωνό, Μαραθώνα και Γέρακα. Μάλιστα, σε ένα σπίτι όπου μπήκαν στην περιοχή των Εξαρχείων, χωρίς ο ιδιοκτήτης του να βρίσκεται εκεί, βρήκαν κάρτες SIM, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, αλλά και φωτογραφικές μηχανές.

Πάντως, οι έρευνες για το κρησφύγετο επικεντρώνονται στην περιοχή του Αμαρουσίου, για τον λόγο ότι οι κάμερες τον «έπιασαν» να επιβιβάζεται από εκεί στον συρμό του ηλεκτρικού.

Ωστόσο, επειδή ο Μαζιώτης θεωρείται έμπειρος στην παρανομία, ίσως να πήγε στο Μαρούσι από άλλο σημείο, προκειμένου να αποφύγει ενδεχόμενη παρακολούθησή του και τελικά το κρησφύγετό του να είναι σε εντελώς διαφορετική περιοχή.

«Καθαρό» το όπλο

Τέλος, όσον αφορά το όπλο που είχε στην κατοχή του ο Ν. Μαζιώτης, από τη βαλλιστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε πως είναι «καθαρό», δηλαδή, δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ή τρομοκρατικές ενέργειες, ενώ διαπιστώθηκε πως οι οκτώ σφαίρες που βρέθηκαν στο σημείο του περιστατικού βλήθηκαν από το συγκεκριμένο πιστόλι των 9 χιλιοστών και μία από το 45άρι πιστόλι, με το οποίο πυροβόλησε τον τρομοκράτη ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. που τον τραυμάτισε.

Προετοίμαζε μεγάλο χτύπημα και κατέβηκε στο κέντρο για να ελέγξει τον χώρο

ΜΕΓΑΛΟ τρομοκρατικό χτύπημα σε οικονομικό στόχο στην καρδιά της Αθήνας εκτιμάται από την Αντιτρομοκρατική πως προετοίμαζε ο Νίκος Μαζιώτης και για τον λόγο αυτό βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της πρωτεύουσας, τη στιγμή μάλιστα που ήταν περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Θησέας»!

Αλλωστε, το γεγονός πως μια τρομοκρατική οργάνωση προετοίμαζε μέσα στο καλοκαίρι ένα μεγάλο χτύπημα σε οικονομικό στόχο το είχε αποκαλύψει στις 15/06 η «Espresso της Κυριακής», με εκτενές ρεπορτάζ που αναφερόταν και στην παρουσία του Νίκου Μαζιώτη στην Αθήνα, καθώς είχε εγκαταλείψει την επαρχία όπου είχε βρει καταφύγιο έως τότε.

Γιατί όμως ο τρομοκράτης το μεσημέρι της Τετάρτης κινήθηκε μόνος του στο κέντρο της Αθήνας; «Ο συγκεντρωτικός χαρακτήρας του Νίκου Μαζιώτη, που θέλει να έχει τον έλεγχο των πάντων και θέλει να τα κάνει όλα μόνος του είναι το λάθος που διέπραξε και τελικά βρέθηκε με τις χειροπέδες» λέει με νόημα στην «Espresso» αστυνομικός που έχει απόλυτη γνώση των ερευνών για την αντιμετώπιση των ένοπλων οργανώσεων που δρουν στην Ελλάδα.

Για κατόπτευση

Στο επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι πεπεισμένοι πως ο Μαζιώτης είχε ήδη επιλέξει τον επόμενο στόχο του -ο τελευταίος ήταν η Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής, την οποία χτύπησε με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο- και την Τετάρτη κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να κάνει ο ίδιος κατόπτευση του χώρου που είχε επιλέξει να χτυπήσει.

Σύμφωνα με μια εικασία των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής, προφανώς δεν είχε καταλάβει πως στο κέντρο διεξαγόταν ευρεία αστυνομική επιχείρηση και ίσως όταν το κατάλαβε άλλαξε το αρχικό του δρομολόγιο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο Μοναστηράκι. Πλέον, στην Αντιτρομοκρατική ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή το κέντρο της Αθήνας και κυρίως τις περιοχές όπου φέρεται να κινήθηκε ο «αντάρτης πόλης», προκειμένου να διαπιστώσουν ποιος ήταν ο επόμενος στόχος του Νίκου Μαζιώτη.

ΕΣΠΡΕΣΣΟ 18/7/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom