Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γερμανία,1-0 την Αργεντινή στην παράταση (βίντεο)


Στο κατάμεστο  (78.000 θεατές,στην πλειοψηφία τους Αργεντίνοι) Μαρακανά του Ρίο της Βραζιλίας έπεσε απόψε η αυλαία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναμετρήθηκαν η καλλίτερη επίθεση(Γερμανία) με την καλλίτερη άμυνα(Αργεντινή) με τους Ευρωπαίους να κατακτούν το τρόπαιο για 4η φορά στην ιστορία τους.

Ηταν ένας αγώνας χωρίς ποδοσφαιρικό θέαμα αξιώσεων και με
πάρα πολλά φάουλ εκατέρωθεν.Και οι δύο ήθελαν το μηδέν στην άμυνα κι έψαχναν ανορθόδοξα ένα γκολ για να κλέψουν τη νίκη-τρόπαιο...,το οποίο δεν ήρθε στα 90' του κανονικού αγώνα,αλλά στην παράταση μετά από ένα υπέροχο μπάσιμο του Σίρλε και αριστουργιματική εκτέλεση από τον Γκέτσε.


Πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού πραγματοποιήθηκε φαντασμαγορική τελετή λήξης του Μουντιάλ,κατά την οποία παρήλασαν οι σημαίες και των 32 χωρών που συμμετείχαν.



Η Γερμανία είχε την ατυχία να χάσει στο ζέσταμα τον Κεντίρα και ο αντικαταστάτης του Κράμερ να τραυματιστεί κι αυτός στο ημίωρο του ματς και ν' αποχωρήσει.

Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης ότι η Αργεντινή δεν είχε χάσει από τον Οκτώβριο του 2011 με τον Μέσι στη σύνθεσή της,κάποτε όμως όλα τα ρεκόρ σπάνε.



Ο αγώνας είχε εξαιρετικό ρυθμό από την αρχή,αλλά η μεγάλη φάση έγινε στο 21' για λογαριασμό της Αργεντινής:Ο Κρόος έκανε τραγικό λάθος στη Γερμανική άμυνα δίνοντας πάσα στον Ιγκουαϊν ο οποίος ανενόχλητος αστόχησε στο τετ α τετ.

Στο 30' σωστά ακυρώθηκε γκολ της Αργεντινής,αφού τόσο ο σκόρερ Ιγκουαϊν,όσο κι ένας ακόμα συμπαίκτης του ήταν οφσάιντ.

Κι ενώ η Αργεντινή έδειχνε να έχει μια ελαφρά υπεροχή, η Γερμανία άρχισε να χάνει ευκαιρίες:Στο 37',όταν ο Μίλερ γύρισε για τον Σίρλε που σούταρε στην κίνηση αλλά ο Ρομέρο έσωσε την Αργεντινή.

Στο 40΄ σειρά της Αργεντινής. Τρομερό σόλο του Μέσι, που πέρασε και τον Νόιερ, αλλά ο Μπόατενγκ απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Ξανά στο 42' ο Σίρλε απείλησε με μακρινό σουτ,όμως και πάλι ο Ρομέρο είπε όχι.

Το ημίχρονο έκλεισε με δύο συνεχόμενα κόρνερ της Γερμανίας ,από το δεύτερο των οποίων είχε δοκάρι εξ' επαφής με κεφαλιά του Χέβεντες!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή και μια μεγάλη ευκαιρία για την Αργεντινή!

Στο 47΄ μετά από την κάθετη πάσα του Μπίλια το πλασέ του Μέσι έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στη συνέχεια φάνηκε η Γερμανοί να περιμένουν την κόπωση των Αργεντίνων,που μπήκαν φουριόζοι με τον Αγκουέρο να θέλει να τα κάνει όλα!

Στο 56' ο Ιγκουαϊν έφυγε μόνος του και ο Γερμανός τερματοφύλακας έκανε ριψοκίνδυνη έξοδο κερδίζοντας και φάουλ που δεν ήταν!

Τίποτα το ιδιαίτερο ως το 70' και από τις δύο ομάδες κλωτσοσκούφι,πολλά φάουλ και τον Μέσι εξαφανισμένο!

Τότε ο Σίλερ βγήκε και πάλι μόνος του με το Ρομέρο,αλλά δεν τα κατάφερε,όπως και στο 72' που έστειλε από μακριά ένα σουτ στα περιστέρια.

Στο 75' αποφάσισε να δράσει ο Μέσι κάνοντας ένα σουτ έξω από την περιοχή,που κατέληξε απελπιστικά άουτ!

Καλή φάση για τη Γερμανία στο 79',αλλά ο Μίλερ έχασε την ισορροπία του και τη μπάλα στην περιοχή των Αργεντίνων.Και στο 82' κεραυνός του Κρόος έξω από την περιοχή έφυγε άουτ.

Τέλος του κανονικού αγώνα,παράταση και κορύφωση της αγωνίας σ' όλο τον πλανήτη!

Από μία καλή ευκαιρία για γκολ στο πρώτο 15λεπτο
Εντυπωσιακή φάση στην έναρξη της παράτασης με τον Ρομέρο να λέει όχι για ακόμα μια φορά σε σουτ του Σίρλε από πολύ κοντά.

Φοβερή ευκαιρία για τον Παλάσιο στο 97' που βρέθηκε μόνος του με τον Νόιρ,μετά από λάθος του Χούμελς,τον πλάσαρε (λόμπα) πάνω από το κεφάλι του... άουτ.

Στο 113' ο Μάριο Γκέτσε έγινε ο ήρωας των Γερμανών!
Από την σέντρα του Σίρλε,που μπήκε με δύναμη από αριστερά,ο Γκέτσε στοπάρισε με το στήθος και με το αριστερό πόδι στην κίνηση κεραυνοβόλησε τον Ρομέρο 1-0.


Εμειναν 7' λεπτά ακόμα για να στεφθούν οι Γερμανοί παγκόσμιοι πρωταθλητής με το χρυσό γκολ του Γκέτσε....
Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς, Κράμερ(λ.τ. 31' Σίρλε), Σβάισταϊνγκερ, Οζίλ(120' Μερτεζάκερ), Κλόζε(88' Γκέτσε), Μίλερ, Λαμ, Κρόος, Μπόατενγκ

Αργεντινή (Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Μπίλια, Πέρες(86' Γκάγκο), Ιγκουαΐν(77' Παλάσιο), Μέσι, Μασεράνο, Ντεμικέλις, Ρόχο, Λαβέτσι (46' Αγκουέρο).

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ιταλός, Νίκολα Ριτσόλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom