Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο κατηγορούμενος για την τριπλή δολοφονία στη Θάσο συν μία στην Καβάλα,παρά την καταδικαστική πρόταση της Εισαγγελέως

Κατόπιν αυτού αναζητούνται ο/οι δολοφόνος/οι μιας και για τους φόνους δεν υπάρχει αμφιβολία

Αθώο κήρυξε τον επιχειρηματία Ανδρέα Χτενά το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας μετά το πέρας την ακροαματικής διαδικασίας.Οπως είναι γνωστό ο Α. Χτενάς,κατηγορείτο για την υπόθεση της τριπλής δολοφονίας στη Θάσο,τον Ιούνιο του 2001 και ακόμη μίας δολοφονίας στην Καβάλα τον Ιούλιο του 2002.

Οι δικαστές και οι ένορκοι μετά από συνεδρίαση περίπου 3 ωρών
αποφάσισαν στις 00.30 π.μ., την 6 προς 1 αθώωση του κατηγορουμένου, λόγο αμφιβολιών.

Όπως ανάφερε η πρόεδρος υπήρχαν ενδείξεις και όχι αποδείξεις για τον χώρο , τον χρόνο και τον τόπο τέλεσης των πράξεων.

Η εισαγγελέας της έδρας στην καταδικαστική πρότασή της ανέφερε πως το άλλοθι του επιχειρηματία ανατράπηκε από καταθέσεις μαρτύρων και ζήτησε την ενοχή του.

Νωρίτερα χτες ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας  στην απολογία του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι την ώρα των εγκλημάτων ήταν σε άλλα σημεία και παρουσίασε άλλοθι συναντήσεών του.

Ο Ανδρέας Χτενάς μετά τα διαδικαστικά θα αφεθεί ελεύθερος.

Oι συνήγοροι υπεράσπισης από τον δικηγορικό σύλλογο Καβάλας κ. Μ. Βονικάκης – Θ. Λάμψιας , φανερά ευχαριστημένοι στις δηλώσεις τους έκαναν λόγο για απόδοση της δικαιοσύνης.
Βονικάκης: «Το ρολόι της δικαιοσύνης αργεί, η ώρα της όμως έρχεται πάντοτε και γι’ αυτόν τον άνθρωπο ήρθε μετά από 14 χρόνια ταλαιπωριών…».
Λάμψιας: «Μετά από μια διαδικασία 4 ημερών στην οποία εξετάστηκαν 82 μάρτυρες διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, τα όποια το κατάλαβε το δικαστήριο και ειδικότερα οι ένορκοι και φτάσαμε στην αθώωση ενός ατόμου που ήταν όμηρος επί 12 συναπτά έτη…».

Η ακροαματική διαδικασία κράτησε 4 ημέρες στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Δράμας, όπου μέχρι αργά το μεσημέρι της Πέμπτης ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των 82 συνολικά μαρτύρων και το απόγευμα άρχισε η απολογία του κατηγορούμενου.

Τα αστυνομικά μέτρα ήταν δρακόντεια τόσο στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, όπου κρατείτο ο κατηγορούμενος, όσο και στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου ο κάθε εισερχόμενος υποβάλλονταν σε σωματικό έλεγχο, ενώ υπήρχε και νέος έλεγχος στην αίθουσα που εκδικάζονταν η υπόθεση.
http://www.dramini.gr/

Διαβάστε σχετικά:Η χτένα πάνω στο φέρετρο έλυσε τον γρίφο του τριπλού εγκλήματος στη Θάσο

Για το τριπλό φονικό της Θάσου συνελήφθη επιχειρηματίας μετά από 13 χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom