Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Αυτό είναι το παραμυθένιο ταξίδι της Εθνικής μας μέσα από 68 φωτογραφίες


- Από τις αναγκαστικές αλλαγές στο γκολ του Σάμαρη
- Κι από εκεί στην ψυχρολουσία του 1-1
- Καρέ καρέ το πέναλτι  που ξεσήκωσε debate αν ήταν... "εντολή" ή όχι
- Οι πανηγυρισμοί για το 2-1 που έδωσε την πρόκριση στους 16 
- Το κοντράστ συναισθημάτων με τους παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού
- Το μεγαλείο του Σαμαρά που παρηγόρησε τον Μπαρί
- Ταξίδι στον θρίαμβο της Εθνικής με 68 φωτογραφίες

Αγωνία, ιδρώτας στα χέρια, χτυποκάρδια τη στιγμή που στο 92ο λεπτό ο Σαμαράς βρέθηκε στο έδαφος και ο διαιτητής από τον Ισημερινό έδειξε το σημείο του πέναλτι. Πλάτες γυρισμένες στην τηλεόραση και στο... τέρμα (ο Παπασταθόπουλος δεν "άντεξε" να δει την εκτέλεση), μετά φωνές και μόνο μια λέξη στα χείλη χιλιάδων: ΓΚΟΛ!

Γκολ και πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της Εθνικής.

Κάποιοι άρχισαν να θυμούνται το 2004 και να ξεχνούν την (δίκαιη) κριτική μετά το 3-0 της πρεμιέρας με την Κολομβία. Έλληνες, έτσι είμαστε αλλά ποιος δε μας μοιάζει; Ρωτήστε τον Τζέραρντ, τον Ρούνεϊ, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Πίρλο, τον Κασίγιας.

Η Ελλάδα στα ύψη, ξεχνάει για λίγο τη μιζέρια, τα προβλήματα και την κρίση. Αυτά, θα είναι κι αύριο εδώ, ας χαρούμε λίγο, μόνο λίγο. Δεν είναι έγκλημα...

Η Εθνική είναι το θέμα της ημέρας. Κάθε συζήτηση γύρω από το γκολ του Σάμαρη, τα δοκάρια του Καραγκούνη, του Τοροσίδη και του Χολέμπας, την... ντρίπλα της ζωής του Χριστοδουλόπουλου και φυσικά για το πέναλτι του Σαμαρά. Ήταν ή δεν ήταν; Στο twitter και στο facebook… χαμός! "Η πρόκριση ήρθε με εντολή Σαμαρά" ήταν αν όχι το καλύτερο, από τα καλύτερα που γράφτηκαν.

Και τι περάσαμε (εμείς οι απέξω) μέχρι να φτάσουμε στο ευλογημένο σφύριγμα της λήξης. Κανονικό σκωτσέζικο ντους. Ξεκινήσαμε με σοκ από τις αναγκαστικές αλλαγές του Κονέ και του Καρνέζη, φτάσαμε στα ουράνια όταν ο Σάμαρης (που μπήκε στη θέση του Κονέ) σκόραρε, ξαναβυθιστήκαμε στην άβυσσο όταν ο Μπονί βρέθηκε μόνος του ανάμεσα σε τρεις Έλληνες αμυντικούς και φυσικά δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Γλύκο. 

Ψυχρολουσία. Την ώρα που η Κολομβία μας έκανε το χατήρι και έριχνε στο καναβάτσο την Ιαπωνία, εμείς ήμασταν 1-1 με την Ακτή Ελεφαντοστού. 

Ο Ντιντιέ Ντρογκπά αποχωρεί από το γήπεδο μέσα σε αποθέωση. Ένα χειροκρότημα για έναν πραγματικά μεγάλο. Αλλά εμείς είχαμε αλλού το μυαλό μας. Ο χρόνος πίεζε και η ευκαιρία χανόταν ξανά. 

Δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Σαμαράς με τη μπάλα στην περιοχή, πέφτει κάτω. Ο διαιτητής σφυρίζει ακαριαία. Πέναλτι. Χαμός! Πανηγυρισμοί, φωνές. Και μετά αγωνία. Αλλά ο Sam δεν μασάει. Παίρνει τη μπάλα και ζητάει από τους συμπαίκτες του ηρεμία. Κρύο αίμα σε συνδυασμό με την ελληνική ψυχή. 

Η μπάλα στην άσπρη βούλα. Πλασέ, γκολ ΑΠΟΘΕΩΣΗ. Περάσαμε κύριοι. Ραντεβού την Κυριακή. Το μενού έχει Κόστα Ρίκα! 

Ιδού λοιπόν το εθνικό μας... παραμύθι σε 68 κλικ...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS - AP
ΚΕΙΜΕΝΟ: NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom