Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Θρίλερ με τον σύγχρονο Εσκομπάρ,που συνελήφθη στο Ελ. Βενιζέλος (φωτο)


Διακεκριμένο έμπορο ναρκωτικών ο οποίος ετοιμαζόταν να πουλήσει θανατηφόρα ηρωίνη στις πιάτσες ολόκληρης της Ελλάδας, συνέλαβαν  τελωνειακοί υπάλληλοι του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις οι οποίες εξιχνιάστηκαν τα τελευταία χρόνια στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών, καταδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας στο οποίο βρίσκονται οι αρμόδιοι υπάλληλοι παρά το γεγονός ότι δεν έχουν την παραμικρή βοήθεια σε ότι αφορά την υλικοτεχνική υποδομή.
Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο που δημοσιεύει το e-reportaz αποκαλύπτουν το μέγεθος του φορτίου που έφθασε στην χώρα μας από την Ντόχα.
Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων ετών η είδηση πέρασε στα «ψηλά».  Το πρωινό της Τετάρτης 21ης Μαΐου 2014, ένας καθόλα έμπειρος τελωνειακός υπάλληλος παρατηρεί τις ύποπτες κινήσεις ενός αλλοδαπού, ο οποίος είχε φθάσει λίγη ώρα νωρίτερα από την Ντόχα του Κατάρ, παρατηρεί την βαλίτσα την οποία κουβαλάει. Τον σταματάει. Του ζητάει να ανοίξει την βαλίτσα. Εκείνος προσποιείται ότι έχει χάσει το κλειδί. Ο τελωνιακός υπάλληλος ψαχουλεύει την βαλίτσα διαπιστώνοντας ότι κάτι κρύβεται στο εσωτερικό της. Την σκίζει μόνος του. Από μέσα ξεπροβάλλουν δυο τεράστια δέματα τα οποία περιείχαν την ηρωίνη. Στον εντοπισμό των ναρκωτικών καθοριστικό ρόλο έπαιξε ένας σκύλος ανιχνευτής της υπηρεσίας ΔΙΑΣ, ο οποίος μύρισε τον λευκό θάνατο.  Εντός λίγων λεπτών ο επιβάτης συλλαμβάνεται οδηγείται στο τελωνείο του αεροδρομίου και από εκεί την επόμενη μέρα στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
narkwtika-araxni2
Θέλουν να πει ονόματα
Ο Πακιστανός έμπορος ναρκωτικών με το ολλανδικό διαβατήριο οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή Αθηνών για να απολογηθεί. Το ραντεβού με τον δικαστικό λειτουργό θα έχει και την Πέμπτη καθώς αναμένεται να του απαγγελθούν συμπληρωματικές κατηγορίες αφού διαπιστώθηκε ότι η ηρωίνη ήταν νοθευμένη.
Οι αρχές έχουν κατασχέσει τα κινητά του τηλέφωνα προσπαθώντας να λύσουν τον γρίφο σχετικά με το ποιοι θα ήταν οι παραλήπτες των ναρκωτικών ουσιών.
Μέχρι στιγμής ο Πακιστανός δεν έχει μιλήσει ενώ οι αρχές του έχουν ανακοινώσει ότι η ποινή που προβλέπεται σε τέτοιου είδους αδικήματα κυμαίνεται από δέκα χρόνια μέχρι και ισόβια.Σύμφωνα με πληροφορίες του e-reportaz από το Λονδίνο όπου διέμενε αναμένεται να φθάσει ο αδελφός το. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία της ηρωίνης ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ ενώ η ποσότητα θα έφθανε για 120.000 δόσεις.
narkwtika-araxni1
Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχουν ενδιαφερθεί τόσο οι αρχές ΗΠΑ όσο και η Βρετανική υπηρεσία δίωξης οργανωμένου εγκλήματος (S.O.C.A) καθώς ο Πακιστανός ήταν κάτοικος Λονδίνου. Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι πως οι τελωνειακοί υπάλληλοι του Ελευθέριος Βενιζέλος πασχίζουν να τα φέρουν βόλτα με ελάχιστα εφόδια. Είναι ενδεικτικό ότι στερούνται των απαραίτητων ανιχνευτών αλλά ακόμη και του πλέον υποτυπώδους υλικού όπως τα γάντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom