Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Eurobank:Την πούλησαν τζάμπα...

Ολοκληρώθηκε το ξεπούλημά της


Ενώ οι φορολογούμενοι πλήρωσαν πάνω από 7 δισ. ευρώ για το 93,5% της Eurobank, ο βασικός μέτοχος της τράπεζας, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, πουλά το 66% με συνολικό τίμημα μόλις 2,86 δισ. ευρώ.

Η Eurobank, με τις ευλογίες του βασικού της μετόχου, του Ταμείου
Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, υπέγραψε συμφωνία με ομάδα θεσμικών επενδυτών, οι οποίοι δεσμεύονται ότι θα συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με 1,332 δισ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσουν το 46,5%.

Mε τον τρόπο αυτό το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραδίδει σε ιδιώτες επενδυτές τα κλειδιά της τράπεζας, απεμπολώντας το δικαίωμα συμμετοχής του στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Οι νέοι επενδυτές θα καταβάλουν μόλις 0,30 ευρώ για κάθε νέα μετοχή, όταν η χρηματιστηριακή τιμή χθες «έκλεισε» στα 0,406 ευρώ και πριν από ένα χρόνο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατέβαλε 1,54 ευρώ ανά μετοχή προκειμένου να σώσει την τράπεζα.

Αξίζει να σημειωθεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αγόρασε το 93,55% της Εurobank έναντι 7 δισ. ευρώ (μαζί με τις ανακεφαλοποιήσεις Νέου Τ.Τ. και Νέας Proton) και παραχωρεί τώρα το 66% σε ιδιώτες έναντι 2,864 δισ. ευρώ, ενώ το σχήμα των έξι funds που θα μπουν ως στρατηγικοί επενδυτές θα αποκτήσει σε τιμή ευκαιρίας το 46,5% της τράπεζας, έναντι μόλις 1,332 δισ. ευρώ. Η ζημία με βάση την τιμή κτήσης των μετοχών από το ΤΧΣ ανέρχεται σε 5,7 δισ. ευρώ!
https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom