Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Φόβοι για αιματοκύλισμα στην ανατολική Ουκρανία – Η εμπλοκή της CIA

"Τσίρκο" το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με αλληλοκατηγορίες Κιέβου – Μόσχας

- Στις 09:00 έληξε το τελεσίγραφο του Κιέβου στους φιλορώσους ενόπλους να υποχωρήσουν
- Απειλεί με "αντιτρομοκρατική" επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία η μεταβατική κυβέρνηση
- 40.000 Ρώσοι στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία έτοιμοι να εισβάλουν
- Είναι εξοπλισμένα με μαχητικά αεροσκάφη, άρματα μάχης, πυροβολικό και μονάδες υλικοτεχνικής υποστήριξης
- Διάλογος... κωφών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ



Ολοταχώς προς τον διαμελισμό οδεύει η Ουκρανία, αφού όπως όλα δείχνουν κανείς δεν είναι διατεθειμένος να σταματήσει τα όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες στο ανατολική τμήμα της χώρας. 

Φιλορώσοι ένοπλοι καταλαμβάνουν κτίρια, υψώνουν τη σημαία της Ρωσίας, η μεταβατική κυβέρνηση του Κιέβου απειλεί με αιματοκύλισμα και η Δύση, κλασσικά, παρακολουθεί αμήχανη και ανίκανη να αντιδράσει ουσιαστικά.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε ξανά τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) αλλά και αυτή τη φορά η διαδικασία αποδείχθηκε θέατρο του παραλόγου, με τη Μόσχα και το Κίεβο να αλληλοκατηγορούνται και τους υπόλοιπους να... ζητούν παγκόσμια ειρήνη!

Ο Βρετανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ κατήγγειλε πως η Ρωσία έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα πολύ καλά εξοπλισμένα κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Επικαλούμενος δορυφορικές εικόνες, ο Μαρκ Λάιαλ Γκραντ είπε πως η Μόσχα έχει συγκεντρώσει στα σύνορα με την Ουκρανία 35.000-40.000 στρατιώτες, εξοπλισμένους με μαχητικά αεροσκάφη, άρματα μάχης, πυροβολικό και μονάδες υλικοτεχνικής υποστήριξης.


Όλα αυτά την ώρα που έρχεται στο φως και η πληροφορία πως στο "παιχνίδι" έχει μπει και η CIA! Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας, Τζον Μπρέναν, φέρεται να ταξίδευσε στο Κίεβο και να συναντήθηκε με την μεταβατική κυβέρνηση της χώρας. Επισήμως, φυσικά, η CIA αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες για μυστικό ταξίδι του Μπρέναν στο Κίεβο το περασμένο Σάββατο για να συζητήσει με την ουκρανική κυβέρνηση το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στα ανατολικά. 

Σύμφωνα με έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όσα γίνονται στην ανατολική Ουκρανία είναι απλά επανάληψη εκείνων που συνέβησαν στην Κριμαία πριν την προσάρτισή της στη Ρωσία και έχουν την υπογραφή Πούτιν. 

«Πολλοί από τους μαχητές εφοδιασμένοι με αλεξίσφαιρα γιλέκα και στολές παραλλαγής με διακριτικά έφεραν όπλα ρωσικής προέλευσης», γράφει το ενημερωτικό σημείωμα - έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τίτλο «Αποδεικτικά στοιχεία της ρωσικής υποστήριξης για την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας».
«Τα γεγονότα της 12ης Απριλίου υποδεικνύουν έντονα ότι στην ανατολική Ουκρανία, η Ρωσία χρησιμοποιεί τώρα την ίδια τακτική που χρησιμοποιήθηκε στην Κριμαία προκειμένου να υποδαυλίσουν αποσχιστικές τάσεις, να υπονομεύουν την κυριαρχία της Ουκρανίας, και να ασκήσουν έλεγχο επί του γείτονά της, κατά παράβαση των υποχρεώσεων της Ρωσίας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Μόσχα χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως όπλο εναντίον του Κιέβου, παρά τους ισχυρισμούς για το αντίθετο. «Η Ρωσία αύξησε την τιμή που η Ουκρανία πληρώνει για το φυσικό αέριο κατά 80% τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Επιπλέον, επιδιώκει αποπληρωμή ποσού μεγαλύτερου από 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε αναδρομικά χρέη κατόπιν καταγγελίας των συμφωνιών του Χάρκοβο του 2010» αναφέρεται.

Συμβούλιο Ασφαλείας: Στου κωφού την πόρτα...


Σε διάλογο κωφών μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας εξελίχτηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, με τους δυτικούς να κατηγορούν τη Μόσχα ότι ενορχήστρωσε την ένταση στην ανατολική Ουκρανία και τη Μόσχα να ρίχνει τις ευθύνες στο Κίεβο για χρήση βίας κατά του ουκρανικού λαού.

«Το αίμα έχει ήδη ρεύσει και πρέπει να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης», προειδοποίησε ο Ρώσος πρεσβευτής Βιτάλι Τσούρκιν και ζήτησε δε από τους δυτικοευρωπαίους και τις ΗΠΑ να ασκήσουν πιέσεις στις αρχές του Κιέβου ώστε "να σταματήσει η χρήση βίας κατά του ουκρανικού λαού και να αρχίσει ένας πραγματικός διάλογος".
Η Ρωσία, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, έχει το δικαίωμα του βέτο και μπορεί να εμποδίσει πραγματικά κάθε προσπάθεια για να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο πρόβλημα της Ουκρανίας

"Είναι η Δύση που θα καθορίσει εάν μπορεί να αποφευχθεί ο εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία" πρόσθεσε ο Βιτάλι Τσούρκιν.

Καταγγέλλοντας την "παραπληροφόρηση και τη ρωσική προπαγάνδα", η εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έχει προκαλέσει μια "ενορχηστρωμένη προσπάθεια για να δημιουργήσει αστάθεια" στην ανατολική Ουκρανία . 

"Το σενάριο στο οποίο είμαστε μάρτυρες θυμίζει με διαφορά ενός μηνός τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Κριμαία", είπε στην τοποθέτησή του ο πρέσβης της Γαλλίας Ζεράρ Αρό, καλώντας τη Ρωσία "να συμμετάσχει αποφασιστικά στην αποκλιμάκωση". Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι η σχεδιαζόμενη για τις 17 Απριλίου συνάντηση στη Γενεύη μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωση, θα αναδείξει λύσεις. 

Ήταν η 10η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου και όπως όλες οι προηγούμενες κατέληξε σε αδιέξοδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom