Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις παρά την απαγόρευση - Κλειστό το κέντρο (φωτο)

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας παρά την απαγόρευση που επέβαλε η κυβέρνηση. Ξεκίνησε η πορεία προς το Ζάππειο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιούν σήμερα και παρά την απαγόρευση ο ΣΥΡΙΖΑ και η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή, ημέρα που συνεδρίαζαν στην Αθήνα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λίγα λεπτά μετά τις 19:00 ξεκίνησε η πορεία προς το Ζάππειο. Oι αστυνομικές δυνάμεις είναι ιδιαίτερα ισχυρές και κλούβες των ΜΑΤ έχουν φράξει τη Σταδίου κι έχουν εντολή να μην περάσει κανείς.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και ο Γρηγόρης Kαλομοίρης. 


ΟΠαναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε νωρίτερα ότι οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων που επέβαλε η κυβέρνηση γυρίζουν τη χώρα στις πιο μαύρες και σκοτεινές μέρες της ιστορίας της. «Η Ελλάδα δεν θα γίνει μπανανία των ευρωμανδαρίνων » είπε και πρόσθεσε ότι οι απαγορεύσεις δεν θα περάσουν τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχη και δημοκρατική.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ ανέκοψαν την πορεία και ύστερα από διαπραγματεύσεις επετράπη μόνο στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περάσουν κάτι που οι ίδιοι αρνήθηκαν λέγοντας δεν είμαστε εδώ ως βουλευτές αλλά ως διαδηλωτές. 

Στη συνέχεια διαδηλωτές ανέβηκαν την Ομήρου και προσπαθουν να φτάσουν στο Ζάππειο μέσω της Πανεπιστημίου.

Ρεπορταζ: Μιχάλης Λαγάνης
Επιμέλεια: Ιωάννα Θυμουλέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom