Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ο Ολυμπιακός πάει για... δήμαρχος Πειραιά!

Αφού ο Δήμος Πειραιά δεν πήρε τον Ολυμπιακό,τον καιρό που ο Σύλλογος Φιλάθλων Πειραιώς πέρναγε μεγάλες φουρτούνες,ήρθε η ώρα να πάει ο ίδιος ο Ολυμπιακός να πάρει το Δήμο

- Ο Γιάννης Μώραλης υποψήφιος δήμαρχος
- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο ψηφοδέλτιο
- Ο ρόλος που έπαιξε η κόντρα της «ερυθρόλευκης οικογένειας» με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο
- Υποψήφιος δημ. σύμβουλος και ο Πέτρος Κόκκαλης
- Οι επίσημες ανακοινώσεις


«Μοιράζομαι κοινούς προβληματισμούς με την πλειοψηφία των Πειραιωτών αλλά και με σημαντικούς ανθρώπους που αγαπούν τον Πειραιά για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας» γράφει ο Γιάννης Μώραλης στη σύντομη ανακοίνωσή του με την οποία επιβεβαιώνει την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του δημάρχου Πειραιά.

Σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται η λογική της απόφασής του, καθώς δηλώνει χωρίς περιστροφές ότι από τη μία πλευρά στόχος του είναι το καλό της πόλης, από την άλλη όμως δεν κρύβει τους, ούτως ή άλλως πασίγνωστους, δεσμούς του με το περιβάλλον της διοίκησης του Ολυμπιακού.

Ο Γιάννης Μώραλης είναι αντιπρόεδρος της ομάδας του Πειραιά και πρόεδρος της Super League, της οργανωτικής αρχής του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος θα συμμετέχει ο ιδιαίτερα δημοφιλής πρόεδρος των Ερυθρολεύκων, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επίσης και ο πρώην αντιπρόεδρος του «Θρύλου», κ. Πέτρος Κόκκαλης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης χαιρέτισε την πρωτοβουλία Μώραλη καθιστώντας σαφείς τις προθέσεις του συνδυασμού. Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού δηλώνει ότι «η υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη αποτελεί επιλογή νίκης».

Ο κ. Μαρινάκης υπογραμμίζει επίσης τις λέξεις «αγάπη» και «πάθος» για την πόλη του Πειραιά, καταλήγοντας ότι «ο Πειραιάς πρέπει να βγει νικητής και να αποτελέσει πρότυπο διοίκησης, ανάπτυξης και ευημερίας για όλους. Θέτω υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος και έμπρακτα στέκομαι δίπλα στον Γιάννη Μώραλη για τη μεγάλη ανατροπή».

Εκ μέρους του κ. Πέτρου Κόκκαλη δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση της υποψηφιότητάς του, είναι όμως μάλλον σαφές ότι ο Μώραλης διεκδικεί τη δημαρχία σε μεγάλο βαθμό εν ονόματι της ευρύτερης «ολυμπιακής» οικογένειας. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι τουλάχιστον οι πιο σκληροπυρηνικοί από τους ερυθρόλευκους φιλάθλους είχαν εκφράσει ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους για το πρόσωπο του νυν δημάρχου Πειραιά, του κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο σύνδεσμος «Θύρα 7» με ανάρτησή του στο facebook υπογράμμιζε την απαρέσκειά του για τις ενέργειες και τη στάση του κ. Μιχαλολιάκου: «Μάθαμε ότι ο Δήμαρχος Πειραιά στέλνει προσκλήσεις για το μνημόσυνο των αδερφών μας, των θυμάτων της Θύρας 7, που θα γίνει το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στο γήπεδο μας. Δεν θα σταθούμε στα τυπικά και το γελοίον του πράγματος, ότι δηλαδή προσκαλεί για το μνημόσυνο το οποίο οργανώνουν από κοινού οι οικογένειες των θυμάτων και ο Ολυμπιακός και φυσικά όχι ο Δήμος Πειραιά. Θα σταθούμε στο ουσιαστικό, ότι δηλαδή η στιγμή αυτή είναι μια στιγμή ιερή για την ερυθρόλευκη οικογένεια και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει πολιτικά παιχνιδάκια ή να κάνει επιχειρήσεις ψηφοθηρίας με τα δικά μας ιερά και όσια. Αν θέλει ο κ. Μιχαλολιάκος να δώσει παράσταση, να το κάνει σε άλλο τόπο και σε άλλη στιγμή. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος Πειραιά, που δεν ήταν ούτε θα γίνει ποτέ μέλος της Ολυμπιακής Οικογένειας, είναι ανεπιθύμητος στο Καραϊσκάκη, όχι μόνο για το Σάββατο που έρχεται, αλλά για πάντα».

Το προηγούμενο κείμενο ίσως προσφέρει μια κάποια απάντηση στο γιατί ο κόσμος του Ολυμπιακού ενεργοποιήθηκε και μάλιστα απευθείας από την ανώτατη διοίκηση του συλλόγου, για τη δυναμική διεκδίκηση του δήμου Πειραιά. Ο κ. Μιχαλολιάκος δεν έχει πολλές συμπάθειες στη μάζα των ερυθρολεύκων φιλάθλων, η οποία, όπως είναι αυτονόητο, μπορεί να αποτελέσει ρυθμιστικό παράγοντα στις αυτοδιοικητικές εκλογές για το δήμο του μεγάλου λιμανιού.

Όπως και να 'χει, η υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη, η οποία χαρακτηρίστηκε και ως «βόμβα» για το εκλογικό σκηνικό του Πειραιά λόγω του αιφνιδιασμού που προκάλεσε η επισημοποίησή της, φιλοδοξεί να συσπειρώσει το πλήθος των Ερυθρολεύκων υπέρ της. Όπως υπογραμμίζει στη δική του ανακοίνωση, ο Γιάννης Μώραλης «με αγάπη και πάθος, με σχέδιο και γνώση, όλοι μαζί να δουλέψουμε για να οικοδομήσουμε τον Πειραιά της ανάπτυξης και της ευημερίας για όλους. Γι' αυτό σας προσκαλώ όλες και όλους να βαδίσουμε μαζί ενώνοντας δυνάμεις».

Ο κ. Μώραλης φιλοδοξεί να κερδίσει τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και να αποδείξει ότι οι οργανωτικές του ικανότητες μπορούν να τεθούν στην υπηρεσία όχι μόνο του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά επίσης και στις ανάγκες μιας μεγάλης κοινότητας, όπως αυτή του δήμου Πειραιά. Ο ίδιος τονίζει πως «ο Πειραιάς πρωταγωνίστησε στη ζωή μου. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εργάστηκα και εργάζομαι στον Πειραιά και μέσα από την 20ετη διαδρομή μου στον Ολυμπιακό γνώρισα την πόλη, τις γειτονιές, τους ανθρώπους αλλά και τα προβλήματα τους».

Πέραν των προηγουμένων, ο Γιάννης Μώραλης, διαθέτει ένα οικογενειακό ιστορικό εμπλοκής στα κοινά. Είναι γιός του Πέτρου Μώραλη, ενός εκ των συνιδρυτών του ΠΑΣΟΚ και στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο 46χρονος υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά το 1998 είχε δοκιμάσει να εκλεγεί νομαρχιακός σύμβουλος στην τότε υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom