Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Στρατιώτης σκότωσε τρεις κι αυτοκτόνησε σε βάση του Τέξας

Ο Στρατιώτης που σκόρπισε ξανά το θάνατο είχε ψυχολογικά προβλήματα

Ακόμη ένα βίαιο περιστατικό σε στρατιωτική βάση, με δράστη έναν στρατιώτη συγκλονίζει τις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά, συνέβη στο Φορτ Χουντ του Τέξας με απολογισμό τέσσερις νεκρούς και 16 τραυματίες, ανάμεσά τους τέσσερις σε κρίσιμη κατάσταση.


Ο Αμερικανός στρατιώτης που όπως έγινε γνωστό είχε ψυχικές διαταραχές, εισέβαλε στη βάση Φορτ Χουντ του Τέξας και άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να σκοτώσει τρεις συναδέλφους του πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του κι αυτοκτονήσει. 

Ο δράστης και αυτόχειρας είχε υπηρετήσει για τέσσερις μήνες στο Ιράκ το 2011 και υπέφερε από "ψυχολογικά προβλήματα" για τα οποία βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση, δήλωσε ο διοικητής της βάσης Μάρκ Μίλεϊ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

13 στρατιώτες είχαν σκοτωθεί σε ανάλογο περιστατικό το 2009 στην ίδια βάση
"Στο στάδιο αυτό δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το περιστατικό συνδέεται με τρομοκρατία", πρόσθεσε ο στρατηγός Μίλεϊ.

Ο δράστης εισέβαλε οπλισμένος σε ένα κτίριο της βάσης και άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο Smith & Wesson που είχε προμηθευτεί πρόσφατα από κατάστημα της περιοχής και είχε περάσει παράνομα στη βάση. 

Στη συνέχεια επιβιβάσθηκε σε στρατιωτικό όχημα με το οποίο μετακινήθηκε προς άλλο κτίριο όπου και πάλι άνοιξε πυρ.

Σύμφωνα με την Washington Post ως δράστης της νέας φονικής επίθεσης αναγνωρίστηκε ο Ιβάν Λόπεζ, μέλος των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων. 
Πολλοί από τους στρατιώτες που ζουν στη βάση έχουν πάρει μέρος στις επιχειρήσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν

Όπως μετέδωσε τηλεοπτικό δίκτυο του Τέξας, οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν περίπου στις 4:30 το απόγευμα τοπική ώρα (περίπου 00:30 της Πέμπτης ώρα Ελλάδας) από ένα κτίριο όπου στεγάζονται υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας εντός της στρατιωτικής βάσης.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα που ενημερώθηκε για το φονικό επεισόδιο στη βάση όπου διαμένουν περίπου 40.000 στρατιωτικοί με τις οικογένειες τους δήλωσε συγκλονισμένος. «Προφανώς, αυτό ξανάνοιξε τον πόνο για αυτό που συνέβη στο Φορτ Χουντ πριν πέντε χρόνια» είπε ο αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στο μακελειό του 2009, όταν ο πρώην ψυχίατρος του στρατού Νιντάλ Χασάν, πυροβόλησε και σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 32.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom