Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Καταιγίδα και διακοπή ρεύματος στα Γιάννενα - Χιόνια σε Φλώρινα,Καστοριά και Κοζάνη

Σε πλήρη εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες!

Γιάννενα: Χωρίς ρεύμα η μισή πόλη λόγω κεραυνών
Έντονα καιρικά φαινόμενα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν από τα ξημερώματα τον νομό Ιωαννίνων. Η καταιγίδα που σημειώθηκε στις 08.00 το πρωί, δημιούργησε προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ,
καθώς έπεσαν κεραυνοί σε υποσταθμούς, με αποτέλεσμα δημόσιες υπηρεσίες καθώς και η μισή πόλη των Ιωαννίνων, να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Κεραυνοί έπεσαν και στους αναμεταδότες των τηλεοπτικών σταθμών που βρίσκονται στο Μητσικέλι και τους έθεσαν εκτός λειτουργίας. Στα ορεινά χωριά του νομού και σε υψόμετρο πάνω από 1.100 μέτρα, χιονίζει από τα ξημερώματα και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Με ανακοίνωσή της, η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» συνιστά την προσοχή στους οδηγούς λόγω των καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι, «σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ, από το πρωί της Μ. Τετάρτης 16.04.2014, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και πολύ ισχυρούς ανέμους, στα τμήματα της Εγνατίας Οδού στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία...

Για πληροφορίες, εφόσον κινείστε επί της Εγνατίας Οδού, επικοινωνήστε με τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, στο τηλ. 1077».

Δυτική Μακεδονία: Χιονίζει σε Φλώρινα, Καστοριά και Κοζάνη!

Πυκνό χιόνι και τσουχτερό κρύο από το πρωί - Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους...

Η Φλώρινα ξύπνησε στα λευκά. Από νωρίς το πρωί χιονίζει και η θερμοκρασία είναι οριακά πάνω από το μηδέν σε Φλώρινα, Καστοριά και Κοζάνη.
.
Τα τερτίπια του καιρού θα συνεχιστούν μέχρι και τις πρωινές ώρες της Μεγάλης Πέμπτης, καθώς η χιονόπτωση θα συνεχιστεί στη βορειοδυτική Ελλάδα, σε περιοχές πάνω από τα 500 - 600 περίπου μέτρα υψόμετρο.

Όσοι θελήσετε να ταξιδέψετε προς την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, καλό θα είναι να διαθέτετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς. θα επικρατήσει και παγετός. Χιόνια πυκνά, θα πέσουν και στα χιονοδρομικά κέντρα της βόρειας Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom