Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Στο εδώλιο για τοκογλυφία ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Γ. Ανθόπουλος

Συγκατηγορούμενοί του τρία ακόμα πρόσωπα

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει κατηγορούμενος για τοκογλυφία από κοινού κατ’ εξακολούθηση ο πρώην υφυπουργός Ιωάννης Ανθόπουλος και τρία ακόμη πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο
65χρονος πρώην πολιτικός κατηγορείται για τοκογλυφία σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα, στην οποία εμφανίζεται να ενεπλάκη «ως δικηγόρος αλλά και ως πρόσωπο που κατείχε ισχυρή δημόσια θέση».

Ο πρώην υφυπουργός, σύμφωνα με την κατηγορία, μεσολαβεί σε επτά συμβάσεις πώλησης καπνού, από το 2002 ως το 2005, μετά από αίτημα της ιδιοκτήτριας της εταιρίας η οποία είχε πρόβλημα ρευστότητας.

Η έρευνα έδειξε ότι η συγκεκριμένη εταιρία πουλούσε ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονταν πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς. Μάλιστα, διαχειρίστρια της μονοπρόσωπης φέρεται να ήταν η ανήλικη κόρη της ιδιοκτήτριας της εταιρείας από την Καβάλα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το επιπλέον ποσοστό του 10% είναι «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για τον κ. Ανθόπουλο και συνολικά προσδιορίζεται σε ποσό που αγγίζει τα 1.757.800 ευρώ, ενώ βάσει πραγματογνωμοσύνης που διενεργήθηκε οι εν λόγω πωλήσεις ήταν εικονικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του κατηγορούμενου και των συγγενικών του προσώπων εντοπίστηκαν εμβάσματα που ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ.

Στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο πρώην υφυπουργός, είχε αρνηθεί την κατηγορία ισχυριζόμενος ότι τα επίμαχα χρήματα αποτελούσαν δάνειο που του χορήγησε η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Καπνών, για ανέγερση σπιτιού στη Βούλα.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ο κατηγορούμενος δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του ότι έλαβε δάνειο αλλά ούτε και κίνηση, από το 2005 ως σήμερα, για επιστροφή έστω και μέρους των χρημάτων. Η εμπλεκόμενη επιχειρηματίας- με την οποία ο πρώην υφυπουργός βρίσκεται σε αστική αντιδικία από το 2007- αλλά και η κόρη της κατηγορούνται για απάτη μετά από μήνυση της εταιρείας που εμφανιζόταν να αγοράζει ακατέργαστο καπνό.
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom