Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ! - ΚΥΜΑ ΧΙΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ!!!


Πραγματικά ο καιρός τρελάθηκε και έτσι στα μέσα της Άνοιξης, θα χιονίσει σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας, με αρκετά χαμηλό υψόμετρο.

Θα χιονίσει καταρχήν σε όλα τα βουνά και τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας, ενώ το πιο πολύ χιόνι θα πέσει στα χιονοδρομικά κέντρα της βόρειας Ελλάδας.


Η χιονοκακοκαιρία θα κρατήσει ως και την Μεγάλη Πέμπτη στην χώρα μας, με την θερμοκρασία να πέφτει κατακόρυφα από βορρά προς νότο, και τους ανέμους να στρέφονται από βόρειες, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με αρκετή ένταση.

Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ημιορεινά και ορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας, αλλά και σε ορεινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας. Γενικότερα θα χιονίσει στην Ήπειρο πάνω από τα 700-800 μέτρα, στην Μακεδονία πάνω από τα 700-800 μέτρα και πρόσκαιρα ακόμα και πάνω από τα 500-600 μέτρα, στην Θράκη πάνω από τα 900-1000 μέτρα υψόμετρο, στην Θεσσαλία πάνω από τα 700-900 μέτρα και στην Στερεά Ελλάδα πάνω από τα 900-1000 μέτρα υψόμετρο.

Τις πρωινές ώρες της Μεγάλης Τετάρτης, τα χιόνια ίσως πέσουν στην βόρεια, βορειοδυτική Ελλάδα, και πάνω από τα 400-500 μέτρα, ενώ θα το στρώσει πάνω από τα 700-800 μέτρα υψόμετρο. Ίσως χιονίσει αρκετά καλά στην δυτική Μακεδονία, και στην Φλώρινα, τα Γρεβενά, την Κοζάνη και την Καστοριά. Εκεί η θερμοκρασία αργά την νύχτα θα πέσει και κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αποκλείεται και να στρώσει.

Γενικότερα λοιπόν, την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη, θα έχουμε κακοκαιρία στην χώρα μας, με τα χιόνια να πέφτουν σε ιδιαίτερα χαμηλά υψόμετρα κυρίως στην βόρεια Ελλάδα. Στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα θα σημειώνονται καταιγίδες και βροχές.

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ!!!
από http://greek-weather.org/

Επιδείνωση του καιρού από την Μεγάλη Τετάρτη προβλέπει και ο Σάκης Αρναούτογλου στο enikos.gr
Σχετικά αισιόδοξα τα μηνύματα για την Κυριακή του Πάσχα. 
Δείτε το βίντεο με την πρόγνωση του καιρού της Μεγάλης Εβδομάδας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom