Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Καλημέρα Ζιμπάμπουε !

Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος

Την ώρα που η χώρα μας έπαιρνε τα εύσημα των τοκογλύφων γιατί έκανε πλεόνασμα από το πετσί μας, και θα βγει και στις αγορές, δυο θάνατοι ήρθαν και μας έριξαν πάλι στην πραγματικότητα για να ξέρουμε καλά που βρισκόμαστε και σε τι χώρα ζούμε! 

Ο ένας ήταν του Αλβανού δολοφόνου, που συναγωνίστηκαν τη «χάρη» του οι φύλακες και τον δίκασαν οι ίδιοι να πεθάνει με φριχτά βασανιστήρια!
Το ότι αυτά τα ιδρύματα έχουν καταντήσει κολαστήρια και μπουντρούμια ψυχών, και να μη σε ρίξει ποτέ η τύχη σου να πέσεις εκεί μέσα είναι γεγονός!

Αλλά βρε αδερφέ, ότι μετά από τόσα χρόνια θα γινόμασταν ίδιοι με τους ναζιστές που απεχθανομαστε, και κυνηγάμε τα απομειναρια της ιδεολογίας τους μέσα στην πολιτική ζωή του τόπου, δεν το φανταζόμουνα ποτέ! Εάν αυτό σημαίνει φυλακή για την Ελλάδα του 2014, σωφρονισμός και δικαιοσύνη, τότε σταματήστε να κυνηγάτε τους νεοναζιστές γιατί έχουμε γίνει… ανταγωνιστές! 

Όμως μια άλλη βαριά πληγή και αναπηρία της χώρας μας είναι να πεθαίνει μια φτωχή γυναίκα 40 χρονών, γιατί έμεινε πάμπτωχη και δεν είχε τα στοιχειώδη για να αγοράσει τα φάρμακα της για την υπέρταση! Εδώ ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για το θάνατο της; Καλά δεν συζητάμε για τον ανθυγιεινό υπουργό υγείας, ποιος να ζητήσει ευθύνες από αυτόν τον ασθενή που βλέπει μόνο κομουνιστές να του επιτίθενται; 

Ξεχάστε τον, δεν έχει καμιά αξία να ασχοληθείς μαζί του! Άλλος κανένας δεν θα βρεθεί τουλάχιστον να πάει να βοηθήσει τα ορφανά παιδιά της που θα βρεθούν και αυτά στο δρόμο πεινασμένα; Φυσικά και δεν αξίζει τον κόπο να αρχίζω να θυμάμαι τα «Γαλλικά μου» από εφημερίδας, είμαι σίγουρος ότι το έχουν κάνει αρκετοί για πάρτη μου! Άσε που μπορεί να βρεθώ και σε κανένα δικαστήριο όπως η αλλη δημοσιογράφος που την έστειλε η βουλευτίνα των ΑΝΕΛ, Ραχηλ Μακρή, γιατί την αποκάλεσε «ανεκδιήγητη».

 Αυτή είναι όμως η πραγματική εικόνα της χώρας, που δεν την βλέπουν φυσικά οι πατέρες του έθνους από τα πολυτελή μονωμένα γραφεία τους, και τις αίθουσες του κοινοβουλίου! Πεταμένες ψυχές μέσα στις φυλακές που είναι έρμαια των ορέξεων του κάθε φύλακα που θα βγάλει εκεί τα απωθημενα του, κάνοντας το δικαστή, τον αστυνόμο, τον βασανιστή και τον εκτελεστή ταυτόχρονα, και έξω από τις φυλακές όπου φτωχός και η μοίρα του, γιατί μια κυβέρνηση δεν έχει καμιά όρεξη να δει λιγάκι και την κοινωνική πρόνοια, μόνο τους αριθμούς βλέπει αν φτάνουνε να ξεπληρώσουν τους γερολαδάδες της Ευρώπης! 

Και τα γκάλοπ αν πάει λιγάκι επάνω το ένα κόμμα από το άλλο! Καλημέρα Ελλάδα, … ζούμε και σήμερα κάτω από τον ήλιο σου! 
Kapistri 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom