Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Η είδηση που δεν μάθαμε - Αποσιωπήθηκε για πέντε μέρες πυρκαγιά στα ΕΛ.ΠΕ. (βίντεο)


Σιωπή για το βαρύ επεισόδιο εκπομπών καπνού, καυσαερίων και δυσοσμίας την περασμένη Πέμπτη στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου των Ελληνικών Πετρελαίων. Ξημερώματα Μεγάλης Παρασκευής νέο ατύχημα από πυρκαγιά σε δεξαμενή σήμανε συναγερμό στο διυλιστήριο. Δείτε το σχετικό βίντεο.

Σε κάποιες περιοχές οι εορτασμοί που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον, όπως η χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα της Γης, δεν αποτελούν παρά συνηθισμένες μέρες, αν όχι παγκόσμιες ημέρες… υποκρισίας.

Μια τέτοια περιοχή είναι η Ελευσίνα, όπου οι κάτοικοι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα βίωσαν για ακόμη μία φορά ένα βαρύ ρυπαντικό επεισόδιο εκπομπών καπνού, καυσαερίων και δυσοσµίας το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης από τις εγκαταστήσεις του διυλιστηρίου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.).

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το επεισόδιο, που το χαρακτηρίζουν ως το πιο σοβαρό και ακραίο κατά το τελευταίο δίμηνο, ήταν αποκορύφωμα των συνεχών, σχεδόν καθημερινών, ρυπαντικών επεισοδίων του διυλιστηρίου από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα και παρά το γεγονός ότι η εγκατάσταση βρισκόταν σε κατάσταση shutdown.

Tο βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, υπό συνθήκες παρατεταμένης βροχόπτωσης, χιλιάδες κυβικά μέτρα καπνού και καυσαερίων απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα (Πηγή: Ecoeleusis)

Τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής οι κάτοικοι της Ελευσίνας έζησαν και πάλι με τον τρόμο, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε δεξαμενή του διυλιστηρίου.



Οπως κατήγγειλαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» κάτοικοι της περιοχής, το πιο σοβαρό και ακραίο κατά το τελευταίο δίμηνο επεισόδιο ρύπανσης από το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα σημειώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, όταν -στις 10 το βράδυ- υπό συνθήκες παρατεταμένης βροχόπτωσης, χιλιάδες κυβικά μέτρα καπνού και καυσαερίων απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα, γεγονός που επέφερε εντονότατη δυσοσμία πετρελαίου και αερίου που σκέπασε όλη την Ελευσίνα και εισήλθε, παραμένοντας επί ώρες, μέσα στα σπίτια.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε την επόμενη μέρα της φωτιάς και δείχνει τη δεξαμενή στην οποία προκλήθηκε η πυρκαγιά με εμφανές… σημάδι (Πηγή: Ecoeleusis)

Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom