Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Μηνύσεις της Ραχήλ Μακρή κατά εκδοτών και δημοσιογράφων προκαλούν αντιδράσεις - Τι λένε ΕΣΗΕΑ,Κεδίκογλου και η συλληφθείσα


Η μάλλον άστοχη κίνηση της Ραχήλ Μακρή να υποβάλει μηνύσεις εναντίον εκδοτών και δημοσιογράφων για σχόλια που έκαναν εναντίον της έχει προκαλέσει σάλο.


Συνελήφθη μετά από μήνυση της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛ. Ραχήλ Μακρή, η αρχισυντάκτης του ελεύθερου ρεπορτάζ, στον Ελεύθερο Τύπο και Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, Δέσποινα Κονταράκη.

Λίγη ώρα αργότερα, η δημοσιογράφος, μετά την απολογία της, αφέθηκε ελεύθερη.

Aναζητείται και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς, καθώς και ο εκδότης της εφημερίδας, Αλέξης Σκαναβής.

Το επίμαχο δημοσίευμα στον σημερινό Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, το οποίο η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. θεώρησε ότι την θίγει είναι το εξής:

«Η ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗ στάση του προέ¬δρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η αλήστου μνήμης κραυγή της ανεκδιήγητης Ραχήλ Μακρή των ΑΝ.ΕΛ., "ότι βάζετε αθώους στη φυλακή", είναι το λιγότερο τραγική.

Ανερυθρίαστα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, συντασσόμενος εγκληματικά με την επιχειρη¬ματολογία της Χρυσής Αυγής ότι η δίωξη των μελών της είναι πολιτική!

Ανερυθρίαστα, η Ραχήλ Μακρή βάφτισε αθώ¬ους εκείνους που έδιναν εντολές ή συμμετείχαν στα τάγματα εφόδου, που ξεχύνονταν τις νύχτες στους δρόμους προς αναζήτηση θυμάτων. Εκείνους που έθρεψαν το μίσος και οδήγησαν στις δολο¬φονίες του Παύλου Φύσσα και του Σάχζαντ Λουγκμάν.
e-typos.com

Η δημοσιογράφος για τη σύλληψή της
“Προφανώς δεν ήταν ρεπορτάζ ήταν ένα άρθρο γνώμης. Δεν σχολίασα μόνο την κ. Μακρή, αλλά και τη στάση του κ. Τσίπρα” είπε η δημοσιογράφος, τονίζοντας ότι επρόκειτο για την άποψή της ως δημοσιογράφου.
“Όλα αυτά εντείνουν την πόλωση” είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η Δέσποινα Κονταράκη, “προσωπικά δεν έχω κάτι εναντίον της κ. Μακρή” είπε εκτιμώντας ότι η κίνηση εναντίον της ίδιας και των υπόλοιπων δημοσιογράφων είναι απόρροια ενός εκνευρισμού που επικρατεί στον πολιτικό κόσμο.


Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ για το γεγονός ότι συνελήφθη μετά από μήνυση της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛ. Ραχήλ Μακρή, η αρχισυντάκτης του ελεύθερου ρεπορτάζ, στον Ελεύθερο Τύπο και Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, Δέσποινα Κονταράκη,

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την πρωτοφανή σύλληψη της συναδέλφου Δέσποινας Κονταράκη, η οποία συνελήφθη σήμερα ενώ εργάζονταν στα γραφεία του “ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ”.

Η συνάδελφος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα έπειτα από μήνυση της Βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, η οποία στρέφεται ευθέως εναντίον του δικαιώματος του δημοσιογράφου να σχολιάζει την επικαιρότητα και να ενημερώνει τον πολίτη.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από μηνύσεις και απειλές.

Αντίθετα, διακηρύσσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα αγωνιστούμε σθεναρά εναντίον εκείνων, οι οποίοι επιχειρούν να φιμώσουν τους δημοσιογράφους με απειλές και μηνύσεις.

Οι πρακτικές αυτές είναι απαράδεκτες και θα τις καταγγείλουμε αμέσως στη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων».

ο Κεδίκογλου για τη σύλληψη
«Ένα πολιτικό πρόσωπο δεν μπορεί να απαντά στην κριτική των δημοσιογράφων με μηνύσεις και συλλήψεις» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, με αφορμή τις μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων από τη βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ, Ραχήλ Μακρή, που οδήγησαν στη σύλληψη της δημοσιογράφου του Ελεύθερου Τύπου, Δέσποινας Κονταράκη, το απόγευμα της Κυριακής, στα γραφεία της εφημερίδας.

Παράλληλη, ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε ότι «Με τη συνεργασία όλων των φορέων μπορούμε να δούμε τις αλλαγές που ίσως χρειάζονται στο νομικό πλαίσιο, έτσι ώστε να μην ξενυχτάνε δημοσιογράφοι στα κρατητήρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom