Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Στημένα παιχνίδια - Νέο τετ α τετ Μπαλτάκου με «απεσταλμένο» Μιχαλολιάκου

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η Ν.Δ. ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
του Γιάννη Ντάσκα


Συνάντηση-γρίφο μεταξύ του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και πρωταγωνιστή του ομώνυμου σκανδάλου Τάκη Μπαλτάκου και κορυφαίου στελέχους της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει σήμερα(χτες 10/4) η «Ε».
Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής πέραν της κορυφαίας θέσης που κατέχει ήταν, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, «απεσταλμένος» του προφυλακισμένου αρχηγού της, Νίκου Μιχαλολιάκου.
Η συνάντηση έγινε την Κυριακή στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» της Κηφισιάς και άφησε με το στόμα ανοιχτό τους αυτόπτες, δεδομένης της ταυτότητας των δύο συνομιλητών και του σκανδάλου που έχει προκληθεί.
Παναγιώτης ΜπαλτάκοςΠαναγιώτης ΜπαλτάκοςΗ συνάντηση ήταν σε φιλικό κλίμα και δεν έχει καμία σχέση με το πολεμικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ Μπαλτάκου και χρυσαυγιτών αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο. Το πολεμικό κλίμα είχε προσδιορίσει η επεισοδιακή επίσκεψη μετά... ξύλου του υιού Μπαλτάκου (αξιωματικού των ΟΥΚ) στα γραφεία των χρυσαυγιτών στη Βουλή.
Τη συνάντηση μας επιβεβαίωσε, και μάλιστα παρουσία και άλλων προσώπων, το κορυφαίο στέλεχος της Χρυσής Αυγής το οποίο άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι γίνονται συζητήσεις εφ' όλης της ύλης για το αδημοσίευτο ακόμα υλικό που υπάρχει.
«Ο κ. Μπαλτάκος ήθελε να επιβεβαιώσει το υλικό κατά τη συζήτησή μας... Είπαμε πολλά τα οποία δεν είναι του παρόντος».
- Δηλαδή;
«Του είπα ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα όλα αυτά που συμβαίνουν και δεν έχουν σχέση με τη νομιμότητα. Μου είπε ότι δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί το βίντεο που είναι προϊόν υποκλοπής, αλλά του ζήτησα να θυμηθεί με ποιο κορυφαίο σήμερα πρόσωπο ήρθε στο σπίτι μου στη Μάνη και τι συζητήσαμε...».
- Ποιο είναι αυτό το πρόσωπο και τι συζητήσατε;
«Σας είπα ποιο είναι και αν δεν καταλάβατε, αφήστε τη φαντασία σας να πάει ψηλά. Πολιτικά δεν περιμένουμε να συμφωνήσουμε, αλλά αυτά που κάνουν στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο με τις παραβιάσεις του Συντάγματος δεν δείχνουν χώρα δημοκρατική».
- Ενώ η Χρυσή Αυγή σκέφεται νυχθημερόν τη δημοκρατία και το Σύνταγμα... Σε ποιο παρασκήνιο αναφέρεστε;
«Να έχετε την άποψή σας για τη Χρυσή Αυγή... Υπάρχει παρασκήνιο μεγάλο με το πώς έφυγε ο βουλευτής Λάρισας Αλεξόπουλος. Δεν μάθατε για σοβαρό επεισόδιο βίας στο κέντρο της Λάρισας; Αφού ο κ. Μπαλτάκος σας είπε ότι βουλευτής άλλος έπεισε το βουλευτή της Χρυσής Αυγής να φύγει από τη Χρυσή Αυγή πηγαίνετε να ρωτήσετε τον Μάκη Βορίδη ποιος και ποιες επαφές έκανε».
- Εννοείτε ότι ο κ. Βορίδης έκανε τις συζητήσεις σε στιλ Μπαλτάκου;
«Ρωτήστε και θα μάθετε...».
- Με το βουλευτή Κορινθίας μας είπε ότι δεν γνωρίζει ο κ. Μπαλτάκος ποιος έκανε τις επαφές...
«Ρωτήστε τον με ποιον δικηγόρο έκανε ο ίδιος συναντήσεις και συζητήσεις και θα μάθετε...».
Στη συνάντηση με το στέλεχος της Χρυσής Αυγής που έγινε τυχαία την Τρίτη στα δικαστήρια στο περιθώριο δίκης, ήταν εμφανές ότι το στέλεχος ήθελε να στείλει μηνύματα και όχι απλό μήνυμα, γι' αυτό αυτά που μας είπε τα είπε παρουσία και άλλου συναδέλφου. Και αναφέρθηκε ονομαστικά...
Τα σημειώνουμε για τη δημόσια καταγραφή τους γιατί προφανώς, όπως και το στέλεχος μας είπε, θα υπάρξει συνέχεια στο σκάνδαλο των «κρυφών επαφών», στο οποίο η μία πλευρά προσπάθησε να τη φέρει στην άλλη...
«Επαιξα με τη φωτιά, έπαιξα ένα επικίνδυνο παιχνίδι και κάηκα...», μας είπε από την πλευρά του ο κ. Μπαλτάκος...
Το γεγονός ότι οι επαφές συνεχίζονται και σήμερα σε κορυφαίο επίπεδο, αποτελεί από μόνο του κορυφαίο γεγονός και όπως έδειξε η ώς τώρα «κρυφή ατζέντα» παράγει σκάνδαλα με αποκαλύψεις για παρασκηνιακές «διευθετήσεις» με τη Δικαιοσύνη και τηλέφωνα υπουργών.
Και τα σκάνδαλα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τη χώρα σε πολλά επίπεδα, όταν οι κρυφές συζητήσεις με κατηγορούμενους για εγκληματική οργάνωση γίνονται από το γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, τον πιο έμπιστο του πρωθυπουργού και αφορούν (και) διακανονισμούς στην απόδοση Δικαιοσύνης...

Αποφεύγει τη συζήτηση η κυβέρνηση

Με στόχο την οριστική ματαίωση της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης για το Μπαλτάκος-gate, η κυβέρνηση αναβάλλει τη συζήτηση που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Παρ' όλο που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε χθες ότι θα ζητηθεί από τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προσδιορίσει την ημερομηνία μετά τη διακοπή των κοινοβουλευτικών εργασιών για το Πάσχα, η κυβέρνηση θα στρίψει διά της έλλειψης χρόνου.
Η Βουλή κλείνει τη Μεγάλη Εβδομάδα και θα ανοίξει μετά την Κυριακή του Θωμά, αλλά για μία μόνο εβδομάδα, καθώς μετά θα ξανακλείσει λόγω ευρωεκλογών. Απόφαση του Μαξίμου όμως είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποφύγει προφασιζόμενη πρακτικούς λόγους -και εφόσον δεν υπάρξουν νέες, απρόβλεπτες εξελίξεις- τη συζήτηση για το δυσάρεστο αυτό θέμα, που θα σκέπαζε την ατζέντα των «θετικών ειδήσεων για την οικονομία».
Η συζήτηση όμως για την ανάγκη στροφής της Ν.Δ. στο κέντρο έχει ανοίξει για τα καλά στο γαλάζιο παρασκήνιο, με καραμανλικούς και μητσοτακικούς να συνεχίζουν τις πιέσεις στο Μαξίμου προκειμένου να αλλάξει πολιτική γραμμή πλεύσης και να απομακρύνει τα ακραία και ακροδεξιά στοιχεία από το περιβάλλον του. Τη σκυτάλη πήρε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε την περίπτωση Μπαλτάκου μεμονωμένη, υποστήριξε όμως ότι δίδεται μοναδική ευκαιρία στη Ν.Δ. να επαναπροσδιορίσει ως στόχο της τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους του Κέντρου. Ο υποψήφιος της Ν.Δ. στην περιφέρεια Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε εν τω μεταξύ πως ο κ. Μπαλτάκος μπορεί να δηλώνει νεοδημοκράτης «δεν είναι όμως η Ν.Δ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom