Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Προβληματισμός στην Αντιτρομοκρατική για τη στρακαστρούκα στο σπίτι του Σμπώκου


Έκρηξη μικρής ισχύος, σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 χτες το βράδυ, έξω από το σπίτι του καταδικασμένου για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών στα εξοπλιστικά, Γιάννη Σμπώκου, πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Άμυνας και στενού συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, στην οδό Καραϊσκάκη στην Κηφισιά.

Από την έκρηξη η οποία σημειώθηκε στην καγκελόπορτα της περίφραξης προκλήθηκαν ζημιές στην πόρτα και έπεσαν μερικά κεραμίδια που ήταν πάνω από την είσοδο. Στο σπίτι την ώρα την έκρηξης βρισκόταν μόνο μια οικιακή βοηθός.

Στο σημείο μετέβησαν πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που ερεύνησαν το χώρο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η έκρηξη πιθανόν να προκλήθηκε από μασούρι δυναμίτιδας με βραδύκαυστο φιτίλι που πέταξαν άγνωστοι διερχόμενοι από το σημείο.

Στο σημείο έσπευσαν και ισχυρές δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής και ήδη παίρνουν υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στα γύρω σπίτια.

Ο Γιάννης Σμπώκος βρίσκεται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού καταδικασμένος για την υπόθεση των υποβρυχίων με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Aξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 είχαν τοποθετήσει γκαζάκια στο αυτοκίνητο του γιου του Γιάννη Σμπώκου.

Τα … μυστήρια της έκρηξης στην κατοικία τις οικογένειας Σμπώκου προσπαθεί να ξεδιαλύνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς ο τρόπος με τον οποίο «χτύπησαν» χθες το βράδυ οι άγνωστοι, είναι ανορθόδοξος όσον αφορά στην πρακτική του λεγόμενου εγχώριου «Αντάρτικου Πόλης».
Όπως διαπιστώθηκε από τους Αστυνομικούς οι άγνωστοι έριξαν μασούρι δυναμίτιδας το οποίο πυροδότησαν με βραδύκαυστο φιτίλι, προκαλώντας υλικές ζημιές, στην εξώπορτα της αυλής, της μονοκατοικίας του κ. Σμπώκου στην οδό Καραΐσκάκη στην Κηφισιά.

Πρόκειται για μια πρακτική που χρησιμοποιείται από ομάδες «νονών» της νύχτας και των λεγόμενων «ενοικιαζόμενων βομβιστών», οι οποίοι έναντι πληρωμής αναλαμβάνουν ενέργειες εκφοβισμού όπως έχει γίνει κατά το πρόσφατο παρελθόν με εκρήξεις που σημειώθηκαν στα σπίτια Δικαστικών λειτουργών και ορκωτών λογιστών που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση Λαυρεντιάδη και το σκάνδαλο τις «Proton Bank».

Ωστόσο σε τρεις επιθέσεις κυρίως σε γραφεία τις Χρυσής Αυγής στα Δυτικά προάστια, είχαν χρησιμοποιηθεί μασούρια δυναμίτιδας με βραδύκαυστο φιτίλι. Την ευθύνη για αυτές τις ενέργειες, είχε αναλάβει η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία- Αντιφασιστικό Μέτωπο», που θεωρείται παρακλάδι της ένοπλης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων τις Φωτιάς».

Όσων αφορά στην χθεσινή ενέργεια οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής «βλέπουν» ίχνη από «Συνωμοσία της Φωτιάς» καθώς πυρήνες της συγκεκριμένης οργάνωσης, που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα από τις Αρχές υπάρχουν, αν και κάπως υποβαθμισμένη όσων αφορά στην επιχειρησιακή τους ικανότητα.

Στο μεταξύ και αφού πια θεωρείται δεδομένο το γεγονός πως οι άγνωστοι πέρασαν έξω από την κατοικία του κ. Σμπώκου- εκτίει ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο με τις μίζες στα εξοπλιστικά και τα υποβρύχια -και έριξαν το μασούρι της δυναμίτιδας οι αστυνομικοί ψάχνουν την εικόνα των βομβιστών μέσα από κάμερες παρακολουθήσεις καταστημάτων και οικιών.

Από χθες το βράδυ οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ψάχνουν πόρτα πόρτα την οδό Καραΐσκάκη και τις γύρω οδούς προκειμένου να εντοπίσουν εικόνα που έχει καταγραφεί ενδεχομένως από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης καθώς στην περιοχή πολλές από τις μονοκατοικίες είναι εφοδιασμένες με τέτοιου είδους συστήματα ασφαλείας χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ανακοινωθεί εάν έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα από αυτή την έρευνα.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom