Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

"Οταν ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος" και κάνει... χιουμοράκι! (βίντεο)

"Πάτησε" Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ για... προεκλογική καμπάνια 

Την... ευγένειά της μας έδειξε με την καλημέρα η Άνγκελα Μέρκελ. Στην αρχή δεν χαιρέτισε τέσσερις νέους επιχειρηματίες (ζήτησε συγγνώμη όμως) στο φόρουμ του Χίλτον και μετά, τους την... είπε κιόλας!

Αφού έφτιαξε το ταμπελάκι με το όνομά της στο τραπέζι, η Άνγκελα Μέρκελ κάθισε στη θέση της και άκουσε προσεκτικά τα όσα είπε στο φόρουμ νέων επιχειρηματιών στο Χίλτον ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

«Χαιρέτισα τους περισσότερους από εσάς. Τέσσερις τους έχασα γιατί δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω τους δημοσιογράφους από τους επιχειρηματίες», ήταν η συγγνώμη που ζήτησε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Και μετά, ήρθε το "καρφί". «Δεν ξέρω αν το βράδυ που θα βρεθείτε τους φίλους σας και θα τους πείτε ότι συναντήσατε την καγκελάριο, θα θέλουν να σας δουν»...


Ουπς Άνγκελα! Τι σπόντα ήταν αυτή; Θεωρείς πως δε θέλουμε να σε βλέπουμε στα μάτια μας; Γιατί; Επειδή την προηγούμενη φορά που ήρθες κάποιοι ντύθηκαν ναζί και βγήκαν στους δρόμους;

"Πάτησε" Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ - Πρώτη στάση επιχειρηματικό φόρουμ στο Χίλτον

Στις 14.30 προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος η Γερμανίδα Καγκελάριος
- Σήμερα η Μέρκελ φοράει καφέ κοστούμι
- Την υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
- Aυτή την ώρα μιλά σε επιχειρηματικό φόρουμ 
- Στις 17.30 συνάντηση με τον πρωθυπουργό
- Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις
- Τι φέρνει στις αποσκευές της η καγκελάριος - Τι περιμένει η Αθήνα
- Φρούριο το κέντρο της Αθήνας - Κλειστοί πολλοί δρόμοι 



Στον απόηχο της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια, της επιτυχούς έκδοσης του πενταετούς ομολόγου αλλά και της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, η Άνγκελα Μέρκελ έφτασε στις 14.30 το μεσημέρι για μια επίσκεψη – αστραπή, τη δεύτερη από τον Ιούνιο του 2012 όταν ανέλαβε η κυβέρνηση συνεργασίας τα ηνία της χώρας.



Η Γερμανίδα καγκελάριος ξεκίνησε την επίσκεψή της από το Χίλτον, όπου στις 15:15 το μεσημέρι, μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα συμμετείχαν σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς. Στη συνέχεια, στις 16:20, θα συναντήθηκε με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στις 17:30 η Άνγκελα Μέρκελ θα βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

Κρατάει μικρό καλάθι
Με γεμάτο το "οπλοστάσιο" της υποδέχεται η δικομματική κυβέρνηση συνεργασίας τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ώστε να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά από τη σιδηρά κυρία της ευρωζώνης τις πρόσφατες σημαντικές επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας.

Από τη μια η εμπροσθοβαρής επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, που αναμένεται να πιστοποιηθεί από τη Eurostat στις 23 Απριλίου και από την άλλη η ψήφος εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών προς την ελληνική οικονομία μετά την πρώτη δοκιμαστική έξοδο της Αθήνας στις αγορές, γεμίζει με αισιοδοξία την ελληνική κυβέρνηση και προοιωνίζεται ακόμη καλύτερες πολιτικές και οικονομικές ημέρες.

Η επίσκεψη Μέρκελ συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς μάλιστα συνδυάζεται με την υπερκάλυψη του στόχου του δανεισμού, εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα εξάρει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού και θα τονίσει την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να συνεχιστεί η πορεία επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να ανακοινώσει το ελληνογερμανικό επενδυτικό ταμείο και το συγκεκριμένο ποσό με το οποίο αυτό θα προικοδοτηθεί, στην προσπάθεια να αποδείξει την αποφασιστικότητα για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και δη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να υπογραμμίσει στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με την Άνγελα Μέρκελ ότι επ’ ουδενί λόγω δεν χαλαρώνει η κυβέρνηση και δεν αναστέλλεται η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης και εφαρμογής των απαραίτητων μεταρρυθμιστικών αλλαγών, ωστόσο, θα επαναλάβει ότι πλέον και οι εταίροι μας οφείλουν να υλοποιήσουν το δικό τους σκέλος της συμφωνίας, παραπέμποντας ευθέως στη συζήτηση περί βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανώτατη κυβερνητική πηγή εξηγούσε χθες ότι δεν αναμένεται κάποια θεαματική πρωτοβουλία ή δήλωση από την κα Μέρκελ πριν από τις Ευρωεκλογές στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ωστόσο αφήνει να εννοηθεί ότι και τα αποτελέσματα της εξόδου της χώρας στις αγορές προεξοφλούν κατ ουσίαν την αίσια έκβαση και στο μέτωπο του ελληνικού χρέους.

Ένας από τους στόχους της επίσκεψης -γι' αυτό, άλλωστε και οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους θεσμικών φορέων και επιχειρήσεων- είναι να ενημερωθεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις συνθήκες κρίσης, όπως και για τα προβλήματα χρηματοδότησης και να προωθήσει κοινές ελληνογερμανικές συμπράξεις.

Γι' αυτό άλλωστε, πριν από τη συνάντηση της με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, η κα Μέρκελ θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους της εγχώριας επιχειρηματικότητας, καθώς στην κυβέρνηση αγωνιούν να υπογραμμίσουν το αναπτυξιακό σκέλος, που πρέπει πλέον να καταστεί κεντρική πολιτική επιδίωξη της ΕΕ αλλά και του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Αναμένεται, επίσης, μετά τη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά να αναφερθεί στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να υπογραμμίσει ότι εφόσον η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε τους στόχους που είχαν τεθεί, η Γερμανία και οι Ευρωπαίοι εταίροι θα ανταποκριθούν στη δική τους υποχρέωση να συμβάλουν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας και αντίστοιχο μνημόνιο, κάτι που ενισχύεται και από τη θετική ανταπόκριση των αγορών στην έκδοση των πενταετών ομολόγων, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Όπως δε είναι αναμενόμενο, λένε πολιτικοί παρατηρητές, η κ. Μέρκελ θα προβάλει την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας ως απόδειξη της επιτυχίας της γερμανικής εμπνεύσεως πολιτικής δημοσιονομικής σταθερότητας που εφαρμόζεται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα στην ΕΕ και κυρίως στον ευρωπαϊκό νότο.

Τέλος οι ίδιοι παρατηρητές εκτιμούν ότι η καγκελάριος θέλει να μειώσει τις επικρίσεις στη χώρα της και να περιορίσει τους ευρωσκεπτικιστές ενόψει των ευρωεκλογών, επιθυμεί δε, σε κάθε περίπτωση, να βελτιώσει και τη δική της εικόνα και την εικόνα της χώρας της στην ελληνική κοινή γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom