Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Κυριακή του... θανάτου αύριο


Τελευταία Κυριακή αύριο για το πρωτάθλημα της Super League,η 
Κυριακή του θανάτου.Συνωστισμός στην ουρά της βαθμολογίας,
πέντε ομάδες θα παλέψουν για να μην κάνουν παρέα στον... Αρη!

Τα σενάρια παραμονής δίνουν και παίρνουν μιας και τα πιθανά αποτελέσματα είναι πάρα πολλά,όπως και οι συνδυασμοί σε περίπτωση ισοβαθμίας.Αλλωστε η διοργανώτρια αρχή φρόντισε όλα τα παιχνίδια ν' αρχίσουν ταυτόχρονα,στις 19:00,για το φόβο των ιουδαίων.

Ο Αποδυτηριάκιας έχει επικεντρώσει το βλέμμα του στο ματς Skoda Ξάνθη - Παναθηναϊκός κι έγραψε δύο κείμενα με εξαιρετικό ενδιαφέρον και αναφορές σε πραγματικά γεγονότα του παρελθόντος.

Απολαύστε τα...

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΑΤΡΙΝΟ

Γράφει ο Αποδυτηριάκιας

Ο διαιτητής στο παιχνίδι Ξάνθης-Παναθηναϊκού, όπως θα έκανε κάθε άλλος στη θέση του, παρακολουθεί το ρεπορτάζ των δύο ομάδων. Να πιάσει στίγμα στο κλίμα, τόσο του “αδιάφορου” Παναθηναϊκού όσο και της τοπικής Ξάνθης που καίγεται για τη νίκη.

Το ξέρει ο Ηλίας Σπάθας ότι ο Παναθηναϊκός θα κτυπήσει τη νίκη. Του είναι αδιάφορο, όμως. Και δεν μπαίνει στη σεναριολογία, παρασκηνιακού τύπου, ότι ο Αναστασίου δήθεν ευμενώς πρόσκεινται προς την πλευρά του Απόλλωνα, και γι' αυτό ντοπάρει τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Άλλο είναι εκείνο που δεν ανησυχεί τον διαιτητή. Ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει σήμερα κάποιον ποδοσφαιριστή σαν τον Σαραβάκο, τον Καραγκούνη. Παίκτες ικανούς με μια θεατρική τούμπα να παραπλανήσουν τον διαιτητή. Να κερδίσουν ένα μαϊμού πέναλτυ.

Γήπεδο Ιωνικού. Μέχρι το 88 το αποτέλεσμα είναι 0-0. Δύο λεπτά πριν τη λήξη η τυπάρα έκανε το θαύμα. Ανύπαρκτη πτώση, πέναλτυ υπέρ του Παναθηναϊκού, το ματς τελείωνε 0-1. Και μετά τον αγώνα ο Καραγκούνης παραδέχθηκε ότι ξεγέλασε το κοράκι, ένα Κορίνθιο δάσκαλο.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη, ο Ιωνικός υποβιβάστηκε, ο διαιτητής διαγράφηκε.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ!

Με δάκρυα στα μάτια οι οπαδοί του θρυλικού πάλαι ποτέ “Φονέα των ΓιγάντωνΦωστήρα διαμαρτύρονται στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, καθώς αυτοί αποχωρούν προς τα αποδυτήρια. “Δεν ντρέπεστε, ρε..., την ρίξατε την ομαδούλα..., πώς θα κοιμηθείτε το βράδυ, ρε...”.

Το παιχνίδι έχει τελειώσει, ο Φωστήρας του Ρέλλη και του Συνανίδη, του Μπάρτζη και του Ρεμούνδου, του Νάτση και του Κατάνια, έχασε 3-2 και υποβιβάστηκε. Ήταν η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, πριν από 35 χρόνια (Σημ.Ζείδωρον: πριν 40 χρόνια είναι το σωστό,ήταν 5/6/1974 όταν έχασε από τον Παναθηναϊκό κι έπεσε ο "Φονέας των Γιγάντων",έκτοτε δεν ξανάπαιξε στη μεγάλη κατηγορία).

Όσο φαρμακωμένοι ήταν οι παίκτες του Φωστήρα για την ήττα τους, τόσο στεναχωρημένοι ήταν για τη νίκη τους οι παίκτες του Παναθηναϊκού, που μετά τη λήξη έσερναν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια σα να ήταν καταλασπωμένες αρβύλες στρατιωτικές, κι είχαν τα κεφάλια τους βαριά και κατεβασμένα.

Μονάχα ο Τότης Φυλακούρης βρήκε τη ψυχή να στραφεί στην εξέδρα, στους άξιους για λύπηση τοπικούς οπαδούς: Ρε παιδιά, τη φανέλα του Παναθηναϊκού φοράμε, δεν γίνεται να χαριστούμε σε ομάδα...”.

Το παραμύθι. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν ήθελαν να κερδίσουν. Ήθελαν να σωθεί ο Φωστήρας. Ό, τι μπορούσαν έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, όχι για να χάσουν οι ίδιοι, αλλά για να κερδίσουν οι γηπεδούχοι.

Συμβαίνουν κι αυτά. Ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι να διεξαχθεί τόσο φιλικά, τόσο συναδελφικά και παρά την απροθυμία για αποτέλεσμα της μιας πλευράς, του Παναθηναϊκού, τελικά να χάσει η ανίκανη και αγχωμένη για τη νίκη γηπεδούχος.

Θυμήθηκα το ματς Φωστήρα-ΠΑΟ 2-3 εν όψει του αγώνα Ξάνθης-ΠΑΟ, με αφορμή τη βαρυσήμαντη δήλωση του Βασίλη Κωνσταντίνου: “Ο Παναθηναϊκός δεν χαρίζεται ποτέ σε καμμία ομάδα”.

Τι σημαίνει αυτό; Τίποτα δεν σημαίνει. Ούτε ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει τουριστική εμφάνιση στα Πηγάδια, ούτε ότι θα παίξει για τρίτη ομάδα. Μια δήλωση έκανε ο Μπίλυ. Οι δηλώσεις, ό, τι κι αν λένε οι δηλώσεις, δεν έχουν καμία σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom