Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Από την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ρίκης Ματαλλιωτάκη (φωτο & βίντεο)

"Η ακαμψία του αίσχους" ξεκινάει κάπου στην Ελλάδα του '70,αλλά θα μπορούσε να αφορά και το σήμερα!

Το νέο της βιβλίο γνώρισε στο αναγνωστικό κοινό της Αθήνας και στους φίλους της,χτες το βράδυ σε μια όμορφη εκδήλωση στο βιβλιοκαφέ Εναστρον,η συγγραφέας-δημοσιογράφος Ρίκη Ματαλλιωτάκη,που ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

"Η ακαμψία του αίσχους" είναι το δέκατο (αν δεν κάνουμε λάθος) βιβλίο της συγγραφέως και βγήκε από τις Εκδόσεις Οστρια.

Η παρουσίαση,στην οποία μίλησαν κατά σειρά η νομικός και συγγραφέας Αναστασία Καλλιοντζή,η συγγραφέας Ελένη Στασινού και ο καθηγητής Αγγλικών και μεταφραστής Αποστόλης Βρανάς,ξεκίνησε με αναφορά στο συνολικό έργο της πολυγραφότατης Ρίκης Ματαλλιωτάκη,η οποία έκλεισε την όμορφη εκδήλωση με λίγα δικά της λόγια και μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους παρευρισκόμενους φίλους-αναγνώστες της (ακούστε τη στο τέλος του 4ου βίντεο).

Ηρωϊδα του βιβλίου είναι η Αρετή,που τ' όνομά της σίγουρα δεν δόθηκε τυχαία από τη Ρίκη,όπως και ο τίτλος βέβαια,μια ψυχοκόρη στη δεκαετία του '70 κάπου στην Ελλάδα....

Η συγγραφή του βιβλίου,όπως εξομολογήθηκε η συγγραφέας άρχισε πριν 15 ολόκληρα χρόνια,αλλά μια αόρατη δύναμη δεν της επέτρεπε να το ολοκληρώσει.Ηρθε η κρίση στην Ελλάδα και ω του θαύματος στα μέσα της περίπου... το βιβλίο γράφτηκε ταχύτατα και ήδη έχει διαβαστεί από εκατοντάδες αναγνώστες αφού κυκλοφορεί από τον Φεβρουάριο.

Ο συσσωρευμένος θυμός,η οργή,η αγανάκτηση,τ' άδικο... τι απ' όλα ή μήπως όλα μαζί έσπρωξαν νου και χέρι της συγγραφέως;

Ακούστε προσεκτικά τους ομιλητές της εκδήλωσης,ως πλέον ειδήμονες ημών και  θα μάθετε τόσα πολλά για την ακαμψία του αίσχους,που θα τρέξετε στο... βιβλιοπωλείο!

Και η μαντινάδα της βραδιάς από τη Ρίκη:
Ο πλουσιότερος της γης,είμαι και το πιστεύω,
γιατί έχω φίλους που 'ρχονται,κάθε που τους γυρεύω!

Καλοτάξιδο Ρίκη!Να 'σαι καλά και πάντα επιτυχίες!




2 σχόλια:

Unknown είπε...

τελεια βραδιά .. καλοταξιδο Ρικη μας!!!

ΡΙΚΗ είπε...

Σ ευχαριστω πολυ Δημητρη!

Read more: Go to TOP and Bottom