Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ψάχνουν ακυβέρνητο σκάφος με 50 παράνομους μετανάστες ανοιχτά της Μυτιλήνης


Σε εξέλιξη είναι από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου έρευνες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Πλωμαρίου στη Λέσβο, για τον εντοπισμό λέμβου που φέρεται να μεταφέρει δεκάδες παράνομους μετανάστες.

Νωρίς το πρωί ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου δέχθηκε κλήση κινδύνου (αριθμός 112) από αλλοδαπό, που ανέφερε ότι επιβαίνει σε ακυβέρνητη λέμβο μαζί με περίπου 50 άλλα άτομα.

Αμεσα στο σημείο κατέφτασαν δύο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και ένα σκάφος της Frontex, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν μέχρι στιγμής τα ίχνη τους.

-http://www.radiolesvosnews.gr/

update:Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος,που αναρτήθηκε στις 19:50,εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 41 παράνομοι μετανάστες

"Σαράντα ένας (41) παράνομοι μετανάστες στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίστηκαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Περάματος Γέρας και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, στην περιοχή Παπάδος νήσου Λέσβου, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Λιμενικό Σταθμό Περάματος Γέρας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom