Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Στον "αέρα" 3 μεγάλα νοσοκομεία: Λουκέτα σε κλινικές-εφημερίες! Μεταφέρονται ασθενείς


Στο πόδι είναι τις τελευταίες ημέρες γιατροί και εργαζόμενοι σε τρία μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής μετά τη νέα διαθεσιμότητα των γιατρών του πρώην ΙΚΑ. Κλείνουν κλινικές, σταματούν εφημερίες, μεταφέρονται ασθενείς.

της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με την τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή μέσω του πολυνομοσχεδίου, όλοι οι γιατροί που προέρχονται από τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ μπαίνουν σε διαθεσιμότητα αφήνοντας σε κατάσταση σοκ 3 νοσοκομεία..

Αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία ανέστειλαν όλες τις γενικές εφημερίες και ετοιμάζονται να αδειάσουν το νοσοκομείο από τους ασθενείς..
«Βλέπουμε εικόνες εγκατάλειψης σε ένα νοσοκομείο που θα μπορούσε να σφύζει από ζωή τη στιγμή μάλιστα που ξεκίνησε μόλις πριν δυο μήνες να εφημερεύει» δηλώνει στο iatropedia.gr ο Γιάννης Καλλιάτσος γιατρός στο Ογκολογικό Νοσοκομείο της Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ αλλά και εκπρόσωπος του Κινήματος Νέων Γιατρών.

"Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο ανέστειλαν τις γενιές εφημερίες και μεταφέρουν ασθενείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στο νοσοκομείο Αγία Όλγα κλείνει η μονάδα τεχνητού νεφρού και ειδοποίησαν τους ασθενείς να πάνε αλλού. Και αυτό επειδή και οι τρεις γιατροί που τη στελεχώνουν προέρχονται από το πρώην ΙΚΑ" διευκρινίζει ο κ.Καλλιάτσος.

Επισήμως οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ μπαινουν σε νέα διαθεσιμότητα από 8 Απριλίου με συνέπεια να στεγνώσουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα από ιατρικό προσωπικό.

Τα πάνω κάτω έρχονται ξανά στη λειτουργία δημοσίων νοσοκομείων καθώς οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ που εντάχθηκαν στο ΕΣΥ όταν έκλεισαν τα νοσοκομεία του ΙΚΑ σε καθεστώς μη πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, μπαίνουν στον πάγο για να αποφασίσουν αν θα μείνουν στο δημόσιο σύστημα ή θα κρατήσουν το ιατρείο τους.

Μπορεί το μέτρο της ισότιμης εργασιακής σχέσης των γιατρών στο ΕΣΥ να φαντάζει ορθό, το ζήτημα όμως είναι τι θα γίνει στο διάστημα της διαθεσιμότητας. Η ρύθμιση για την κινητικότητα των γιατρών πέρασε στο πολυνομοσχέδιο αλλά οι συνέπειες θα φανούν σε λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με την τροπολογία οι γιατροί των πρώην ΙΚΑ θα βγουν σε διαθεσιμότητα στις 8 Απριλίου, και στη συνέχεια θα επιλέξουν αν θα κλείσουν τα ιατρεία τους και θα ενταχθούν στο ΕΣΥ ή θα κρατήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Οι συνδικαλιστές εκφράζουν φόβους για την επόμενη μέρα καθώς δεν αποσαφηνίζεται με τι εργασιακό καθεστώς θα ενταχθούν στο ΕΣΥ. Εξάλλου το τελευταίο διάστημα οι σταγόνες …ιδωτικοποίησης αρχίζουν και διαφαίνονται στο δημόσιο σύστημα δεδομένου ότι προωθούνται εκτός των άλλων και ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία μέσα στα νοσοκομεία.

Όμως το ζήτημα είναι ότι με τη νέα διαθεσιμότητα των γιατρών απειλείται άμεσα η λειτουργία νοσοκομείων που αποψιλώνονται από γιατρούς. Σύμφωνα με την Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Υγειονομικών το Σισμανόγλειο και το νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων δε θα έχουν δυνατότητα να βγάλουν καν πρόγραμμα εφημεριών για τον Απρίλη αφού σε πολλές κλινικές μένουν πίσω ένας εως δύο γιατροί για να καλύψουν όλο το μήνα!

http://www.iatropedia.gr/

3 σχόλια:

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ είπε...

Χαίρετε,
σας πρόσθεσα στα φιλικά ιστολόγιά μου. Αν θέλετε προσθέστε με και σεις για να καταφέρουμε πιο αποτελεσματική διάδοση των αναρτήσεών μας.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ είπε...

Χαίρετε,
σας πρόσθεσα στα φιλικά ιστολόγιά μου. Αν θέλετε προσθέστε με και σεις για να καταφέρουμε πιο αποτελεσματική διάδοση των αναρτήσεών μας.
http://freedomvoicegr.blogspot.com

zeidoron dtsoukas είπε...

@ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,να είστε καλά,ευχαριστώ.Ηδη σας πρόσθεσα στη λίστα με τα Blogs που μ' αρέσουν.

Read more: Go to TOP and Bottom