Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Δύο υπουργοί, δύο στρατηγοί και δυο Γ.Γ πήραν 13,8εκ. δολάρια (βίντεο)

Αποκαλύπτουμε τη διαδρομή της μίζας της Ericsson
Στοιχεία – φωτιά για το μεγάλο σκάνδαλο με τις μίζες που έδωσε η ERICSSON σε δύο κορυφαίους υπουργούς και άλλους δύο υψηλόβαθμους αξιωματικούς αποκάλυψε στην KONTRA o βραβευμένος Σουηδός δημοσιογράφος Ντάνιελ Ομαν.
Σε συνομιλία που είχε προχθές με δημοσιογράφο της εφημερίδας μας
και την οποία παραθέτουμε αυτούσια ο Ντάνιελ Ομαν που πρωτοστάσησε στη δημοσιογραφική έρευνα για να αποκαλύψει τα μαύρα ταμεία με τα οποία η ERICSSON λάδωνε πολιτικούς και άλλους αξιωματούχους για να εξασφαλίσει προνομιακές συμβάσεις όπως αυτή που υπέγραψε με το ΥΕΘΑ για την αγορά συστήματος ραντάρ που στοίχισαν 540 εκατομμύρια ευρώ μιλάει για μίζες 13,8 εκατομμυρίων ευρώ που κατέληξαν σε λογαριασμούς δύο κορυφαίων Ελλήνων υπουργών καθώς και σε δύο ανώτερους αξιωματικούς.
Ο Σουηδός δημοσιογράφος περιγράφει με ακρίβεια τη διαδρομή του μαύρου χρήματος, τους μεσάζοντες καθώς και τις εταιρείες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση των λεγόμενων διακριτικών πληρωμών.
Το περίεργο είναι ότι ενώ η δημοσιογραφική έρευνα του Ντάνιελ Ομαν κάνει πάταγο στην Σουηδία οι αρμόδιες ελληνικές αρχές δεν έχουν επιδείξει το ανάλογο ενδιαφέρον προκειμένου να εξασφαλίσουν το υλικό που θα οδηγήσει τη Δικαιοσύνη στους δύο επίορκους πολιτικούς και τους δύο επίσης επίορκους αξιωματικούς.
Ολόκληρος ο επίμαχος διάλογος με τον βραβευμένο Σουηδό δημοσιογράφο έχει ως εξής:

Εξηγήστε μας λίγο το χρονικό της υπόθεσης και της έρευνά σας.. Τι ακριβώς έδειξαν τα στοιχεία και που θα πήγαιναν τα χρήματα από τις μίζες;
Ήρθαμε σε επαφή με έναν μάρτυρα πριν από περίπου 2 χρόνια ο οποίος είχε μια μοναδική γνώση πάνω στο μυστικό δίκτυο πρακτόρων που είχε η Ericsson. Αποφάσισε να μας αποκαλύψει ότι ήξερε για τις μίζες στην Ελλάδα. Αυτό που μας είπε ήταν μια εταιρεία «βιτρίνα» στο Μονακό και ένας μεσάζοντας εισέπραξαν 13,8 εκ. δολάρια μέσω μιας τράπεζας στο Μονακό. Αυτά τα χρήματα κόλλησαν σε αυτήν την τράπεζα και ο μάρτυρας μας ταξίδεψε στο Μονακό με έναν γεν. Διευθυντή της Έρικσον προσπαθώντας να απελευθερώσουν το ποσό. Ο μεσάζοντας στο Μονακό ήταν πολύ νευρικός και φοβισμένος αφού όπως είπε φοβόταν για τη δική του ασφάλεια αλλά και της οικογένειάς του, και αυτό γιατί φοβόταν ότι αν δεν απελευθερωνόντουσαν τα χρήματα, οι άνθρωποι που περίμεναν αυτά τα χρήματα του έκαναν κακό! Οι άνθρωποι που θα εισέπρατταν τα χρήματα ήταν πολιτικοί, παράγοντες σε υψηλές θέσεις και μεγάλα ονόματα της στρατιωτικής ηγεσίας της Ελλάδας.

Ποιος ήταν ο μεσάζοντας «φάντασμα» που θα μετέφερε τα χρήματα στην Ελλάδα και ποιος θα τα έπαιρνε εδώ προκειμένου να τα μοιράσει εκεί που έπρεπε;
Ο μεσάζοντας ήταν ένας Βρετανός δικηγόρος ονόματι Πίτερ Κόλριτζ  που δούλευε στο Μονακό και η εταιρεία που εκπροσωπούσε είχε έδρα τη Λιβερία στην Αφρική.
Ιδιοκτήτης αυτής της εταιρείας δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποιος είναι, αν και έχουμε βάσιμες υποψίες ποιος είναι, αλλά σύμφωνα με την Έρικσον και την ίδια τη Λιβεριανή εταιρεία τα χρήματα αυτά θα πήγαιναν στον μεσολαβητή τους στην Ελλάδα, έναν πρώην στρατιωτικό και επιχειρηματία ονόματι Χρήστος Τούμπας!
Τα λεφτά που δόθηκαν στον δικηγόρο του Μονακό ήταν 13,8 εκ. δολάρια. Ο μάρτυρας που έχουμε εμείς είπε μάλιστα ότι άκουσε ονόματα αρκετών Ελλήνων αλλά δεν τα θυμάται ακριβώς, ξέρει όμως ότι είναι Ελλήνων πολιτικών και πολύ υψηλών αξιωματούχων. Ξέρω ότι ο κύριος Κάντας έχει εισπράξει 250.000 δολάρια σε δόσεις από τον κύριο Τούμπα
Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι τελικά συνέβη με τα λεφτά, ξέρουμε όμως ότι όταν ο διευθυντής της Έρικσον πήγε στο Μονακό κατάφεραν να απελευθερωθούν τα χρήματα ώστε ο Βρετανός δικηγόρος να τα μεταφέρει εκεί που πρέπει.

Πότε ακριβώς έγινε η εν λόγω δοσοληψία και τι έγινε με τον Βρετανό μεσάζοντα «φάντασμα» του μαύρου χρήματος;
Στη Σουηδία αυτά που συνέβησαν το 2000 δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά τουλάχιστον προς το παρόν. Τα χρήματα που πληρώθηκαν στον Πέτερ Κόλριτζ στο Μονακό ήταν τον Ιανουάριο του 2000.
Προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με τον Βρετανό μεσάζοντα γιατί ξέρετε ότι θα δυσκολευτούμε να τον πείσουμε να μας μιλήσει. Του είπαμε ότι εκπροσωπούμε έναν πελάτη και ότι ανησυχούσαμε για τα χρήματα που μετέφερε ο ίδιος σε στρατιωτικούς και πολιτικούς στην Ελλάδα και απάντησε: «Ναι, ναι, ναι» και συνεχίσαμε λέγοντάς του ότι πρέπει να ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία σε χαρτιά και ότι πρέπει να συναντηθούμε και απάντησε συγκαταβατικά ότι θέλει να συναντηθούμε, οπότε συμφώνησε με το παρασκήνιο. Κάποιος όμως τον προειδοποίησε. Εξαφανίστηκε, έκλεισε τα τηλέφωνά του, εξαφανίστηκε η σελίδα του στο Facebook, η γυναίκα του εξαφανίστηκε επίσης και το σπίτι του είναι κλειστό.

Γνωρίζετε μήπως πόσα χρήματα τελικά έχουν δοθεί συνολικά σε μίζες στην Ελλάδα;
Δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβή ποσά που δόθηκαν σε μίζες αλλά εκείνο  τον καιρό ξέρουμε, ότι οι προμήθειες που χρειαζόντουσαν για να λαδωθούν πολιτικοί και αξιωματούχοι στην Ελλάδα ήταν 2-10% για κάθε δουλειά. 



http://www.kontranews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom