Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Μόνο ξύλο δεν παίζουν στη Βουλή - Αποχώρησε το ΚΚΕ - Live η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο


Δείτε ζωντανά το παναδαιμόνιο που επικρατεί στη Βουλή στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τις πρώτες κόντρες να γίνονται για τη διαδικασία του κατεπείγοντος για την ψήφιση του.



Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) έκανε λόγο για ''τις πιο σκοτεινές μέρες που πέρασε η χώρα τη στιγμή που ένα νομοσχέδιο 800 σελίδων μοιράστηκε στη βουλή τις πρώτες πρωινές ώρες''.

Η απάντηση ήρθε από τον Πάρι Κουκουλόπουλο (ΠΑΣΟΚ): Αύριο είναι μια ιστορική συνεδρίαση για τη χώρα καθώς η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια.

Ενστάσεις είχε όμως και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος ζήτησε να αφαιρεθεί απο το νομοσχέδιο ό,τι δεν είναι μνημονική υποχρέωση της χώρας.Ο ίδιος έριξε τα βέλη του και στον Γ. Δραγασάκη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:Μας έλεγαν Μερκελιστές. Ακουσαμε τον κύριο Δραγασάκη να λεει πως εμπνεύεται απο οσα λέει η κ.Μέρκελ. Μήπως έχουμε νέους μερκελιστές;

Ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως η διαδικασία αυτή είναι παραίτηση για εκταμίευση της χρηματοδότησης της 17ης Απριλίου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για αυταρχισμό και για μαύρη σελίδα στο κοινοβούλιο αν περάσει αυτή η διαδικασία, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του κόμματος του.

Ο Νότης Μαριάς (ΑΝΕΛ) είπε πως το μνημόνιο βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία.

Την αποχώρηση του ΚΚΕ από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της νέας δόσης των 10 δισ. ευρώ στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εμπορίου, ανακοίνωσε ο εισηγητής του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος, σε ένδειξη εναντίωσης του ΚΚΕ στο πολυνομοσχέδιο.

Ο κος Καραθανασόπουλος διευκρίνισε πως το κόμμα του θα δώσει το παρών στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκτός του Κοινοβουλίου, ενώ θα μετάσχει στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας, προτείνοντας και ονομαστική ψηφοφορία και επί των τριών άρθρων του πολυνομοσχεδίου.

Από τη ΔΗΜΑΡ η Ασημίνα Ξυροτύρη δήλωσε"μας φέρνετε σε πολύ δύσκολη θέση. Ο βουλευτής όταν δεν είναι σε θέση να μπορεί να μελετήσει και να διαβουλευτεί δεν μπορεί να διαφυλάξει τον ελληνα πολιτη".

Ο Η. Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής δήλωσε:Ξεφτιλισατε διαδικασιες αλλά εδω βαλατε φυλακη ενα αρχηγο, αλλά αυτο δεν μοιαζει με κοινοβούλιο αλλά με τσίρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom