Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Να που γίναμε και "μοντέλο" για την Ουκρανία,ως οι καλύτεροι τρόφιμοι του ΔΝΤ


Παρά τις μεταρρυθμίσεις της τελευταίας τετραετίας, η Ελλάδα διατηρεί το στίγμα της αθεράπευτα καθυστερημένης χώρας –διοικητικά και οικονομικά. Σε έναν τουλάχιστον τομέα ωστόσο αυτό αλλάζει. Η Ελλάδα κερδίζει τελευταία τα εύσημα του καλύτερου τροφίμου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Και αυτό την κάνει πρότυπο για κράτη που βρίσκονται στο κατώφλι των προγραμμάτων του ίδιου χρηματιστικού οργανισμού, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα».

Οι φράσεις: «Η Ελλάδα μοντέλο για την Ουκρανία» ή «Ουκρανία, η Ελλάδα της Ανατολής» έχουν γίνει πλέον κοινός τόπος στα γερμανικά ΜΜΕ. Και ο πατέρας των φράσεων δεν είναι κανείς άλλος από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Ντούισμπουγκ εξήγγειλε πανηγυρικά: «Όταν έρθει η στιγμή να σταθεροποιήσουμε την Ουκρανία, τότε θα ανατρέξουμε στις εμπειρίες από την Ελλάδα».

Διάσωση ή απειλή; «Ε, όχι και απειλή!», διαμαρτύρεται εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών. «Από τα προγράμματα βοήθειας με συμμετοχή του ΔΝΤ στις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης έχουμε συγκεντρώσει πολύτιμες εμπειρίες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε σε χώρες όπως η Ουκρανία».

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom