Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΣΚΥΛΟΣ ΔΑΓΚΩΝΕΙ


Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν” φώναζε ο κήρυκας που περιφέρονταν στην αρχαία Σπάρτη, “χτυπώντας καμπανάκι” για κάποιους απ τις Κλαζομενές (σπουδαίας, πλούσιας και ισχυρής πόλης, σύμμαχο της Σπάρτης) που ήταν τόσο «χυδαίοι» κατά την επίσκεψή τους στη πόλη, που η διαγωγή τους ενοχλούσε σφόδρα τη λιτή πόλη των Λακεδαιμονίων. 
Έκτοτε η φράση παρέμεινε παροιμιώδης και χρησιμοποιείται συχνά ως τις μέρες μας, δείχνοντας την έκφραση μιας περιφρόνησης για κάποιον, η αλλιώς στο πιο ελεύθερο “από τέτοιας ποιότητας ανθρώπους, είναι αναμενόμενο, μόνο τέτοια συμπεριφορά μπορείς να περιμένεις”
Για ποιόν ισχύει τώρα το παραπάνω; Βάλε λίγο το μυαλό σου να δουλέψει και θα καταλάβεις.
Ο κόσμος όλος γνωρίζει ότι όποιος έχει σκύλο που δαγκώνει δεν τον αφήνει να κυκλοφορεί ασύδοτος στους δρόμους, πόσο δε μάλλον στην Κυβέρνηση! Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης του βάζουν ένα φίμωτρο να κυκλοφορεί, και πάντα υπό συνοδεία. Λυπάμαι βαθύτατα κύριε Πρωθυπουργέ αλλά θα σας υπενθυμίσω ότι ένα μέλος της κ(υ)νοβουλευτικής σας ομάδας υπόκειται στα ανωτέρω, αλλά εσείς δεν παίρνετε τα κατάλληλα μέτρα. 
Βέβαια λέγεται ότι και εσάς ενοχλούν τα «γαυγίσματά»του, αλλά προτιμάτε να τον έχετε μαντρωμένο στην αυλή σας παρά σε κάποιο άλλο μαντρί κι αδέσποτο. Θα μπορούσατε όμως να του πάρετε έναν εκπαιδευτή, αν κι αυτό δεν εγγυάται κάποια βελτίωση. Θα μπορούσε όμως να του βγάζει το φίμωτρο όταν πρέπει να ξεθυμάνει για να μη χειροτερέψει η κατάστασή του. 
Έτσι όταν πρόκειται να παραδώσει μαθήματα ιστορίας να φροντίζει ο εκπαιδευτής να μην πολώνεται τόσο το πολιτικό κλίμα (εκτός κι αν αυτός είναι ο σκοπός σας). Επίσης όταν στρέφεται προς την αντιπολίτευση, πρέπει να καλείται ομάδα καρδιολόγων προκειμένου να παρακολουθούν τους αντιπάλους του.
Εκεί όμως που φοβάμαι ότι δεν υπάρχουν κατάλληλα μέτρα είναι όταν το εν λόγω «μαντρόσκυλο» στρέφεται προς την κοινωνία. Βέβαια είναι γνωστή η δημοκρατική αγωγή του ακατονόμαστου και η συμπάθειά του προ της «μάζα», την «πλέμπα» καθώς και οι εκφράσεις ευαρέσκειας προς αυτήν. «Αριστερόκαυλοι, προδότες, Κουμουνιστές» είναι οι πιο αντιπροσωπευτικές λέξεις που δείχνουν την εκτίμησή του.
Φυσικά είναι γνωστές και οι απόψεις του για την δημοκρατία, καθώς θεωρεί ότι πολιτική σκέψη διαθέτουν μόνο οι επαγγελματίες (βλέπε ανεπάγγελτοι) πολιτικοί παρά το γεγονός ότι για τους αρχαίους η πεμπτουσία της δημοκρατίας ήταν όσο μεγαλύτερο το αξίωμα τόσο απαραίτητες είναι οι γνώσεις και οι προσωπικότητες ευρείας αναγνώρισης μιας κοινωνίας, για ευνόητους λόγους.
Τι να πει κανείς. Το μόνο που έχω να πω - κι αυτό είναι το τραγικό - ότι το μικρό του όνομα καμία σχέση δεν έχει με την έννοια που η έχει η ίδια η λέξη. Κι ακόμα ότι άρχισε να γίνεται απ’ τη θέση που κατέχει, επικίνδυνος για το λαό.
ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom