Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Θρίλερ στη Βουλή - Πρόταση δυσπιστίας από τον Α. Τσίπρα κατά του Γ. Στουρνάρα - Ψάχνονται... γιατί πάει 2 μέρες πίσω το Πολυνομοσχέδιο


- Θρίλερ στη Βουλή – Το νομικό Συμβούλιο εξετάζει εάν έχει δικαίωμα ή όχι να κάνει πρόταση δυσπιστίας ο ΣΥΡΙΖΑ
- Εαν γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας θα αναβληθεί για 2 τουλάχιστον ημέρες η συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, κάτι που αποτελούσε προϋπόθεση για να πάρουμε τη δόση από το Eurogroup της 1ης Απριλίου
- Η κυβέρνηση δια του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη αποδέχτηκε την πρόταση Τσίπρα καταγγέλλοντας τον πως βάλει κατά των εθνικών συμφερόντων και πως στερεί από χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους τα επιδόματα από το πρωτογενές πλεόνασμα
-Δείτε σε video την πρόταση δυσπιστίας από τον Α. Τσίπρα και την απάντηση του υπουργού Επικρατείας

Καζάνι έτοιμο να εκραγεί η Βουλή μετά τον αιφνιδιασμό από τον Α. Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε αναπάντεχα πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.


Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως, εαν γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας, θα αναβληθεί για 2 – 3 ημέρες η συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Για αυτό και διεκόπη η συζήτηση στη Βουλή για τουλάχιστον μισή ώρα ώστε να υπάρξει γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο της Βουλής.

Πάντως ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης δήλωσε, εκ μέρους της κυβέρνησης, πως αποδέχεται την πρόταση δυσπιστίας.
Αμέσως μετά ο κύριος Σταμάτης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Α. Τσίπρα πως βάλει εθνικά συμφέροντα.

Ο υπ. Επικρατείας κατηγορεί τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ πως με αυτή την μεθόδευση:

- Τορπιλίζει την εκταμίευση της δόσης, καθώς το eurogroup θα την ενέκρινε την 1η Απριλίου μόνον εαν είχε ψηφισθεί στη Βουλή

- Αγνοεί τους Έλληνες που θα έπαιρναν , με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τα επιδόματα από το πρωτογενές πλεόνασμα

Δείτε το βίντεο



Το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής περιγράφει τη διαδικασία υποβολής πρότασης δυσπιστίας.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται εφόσον κατατεθεί η πρόταση, η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για δύο ημέρες, εκτός αν η κυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, πράγμα που έγινε όταν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται άμεσα να ξεκινήσει η συζήτηση.

Σύμφωνα με το 142 διακόπτεται η συζήτηση του νομοσχεδίου και λίγη ώρα μετά, στις πέντε και μισή απόψε, ξεκινά η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που θα ολοκληρωθεί το αργότερο τα μεσάνυχτα της Τρίτης με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Πριν λίγο η αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με το νομικό τμήμα της Βουλής προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει καθώς με το άρθρο 142 παράγραφος 6 πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης. Τον περασμένο Νοέμβριο (8/11) από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με φόντο τις εξελίξεις στην ΕΡΤ και είχε ως θέμα την οικονομική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom