Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΤ και δακρυγόνα υποδέχτηκαν την ΟΛΜΕ στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης - Προσαγωγές συνδικαλιστών

- Συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμισης στις 06:00 το πρωί
- Η ασφάλεια κατέβασε τα ρολά και κάλεσε τα ΜΑΤ
- Με χρήση δακρυγόνων απωθήθηκαν από το προαύλιο του υπουργείου
- Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης ανάμεσα στους 17 προσαχθέντες
- Στις 10:00 η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα


Λίγες ώρες πριν φτάσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμισης η τρόικα για τη συνάντηση με τον υπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μέλη της ΟΛΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο. Η ένταση και τα χημικά, δεν άργησαν...


Στις 06:00 το πρωί της Παρασκευής, περίπου 70 μέλη της ΟΛΜΕ έφτασαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο. 


Όμως η ασφάλεια τους κατάλαβε, κατέβασε τα ρολά και ειδοποίησε την αστυνομία. Αμέσως, έφτασε ισχυρή δύναμη και σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ στο υπουργείο βρέθηκαν 2-3 διμοιρίες των ΥΜΕΤ και 2-3 διμοιρίες των ΜΑΤ!

Εκτός από τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έφτασαν σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες, που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα. 


Τα ΜΑΤ, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους καθηγητές από το προαύλιο του υπουργείου και στη συνέχεια προχώρησε σε προσαγωγές, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης. 

Συνολικά, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Κοτσυφάκης στον ΣΚΑΙ, έχουν προσαχθεί 17 άτομα, εκπαιδευτικοί και μια σχολική φύλακας. Όλοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. 
"Δεν κλείσαμε το δρόμο, δεν ενοχλήσαμε. Καταλύθηκε η Δημοκρατία", είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και πρόσθεσε πως η Ομοσπονδία έχει ζητήσει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom