Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΑ ΓΙΑ 440.000 ΣΚΛΑΒΟΥΣ

Χαρτιά ψευτοκατάρτισης και μαθητείας στους νέους ανέργους, αντί για θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα, και προσωρινή κακοπληρωμένη απασχόληση για λίγους μήνες... 


Με επέκταση των γνωστών προγραμμάτων, όπως η «κοινωφελής εργασία», υπόσχεται η κυβέρνηση στις οικογένειες που έχουν μείνει χωρίς εισόδημα, την ώρα που οι στρατιές των ανέργων συνεχίζουν να μεγαλώνουν, φτάνοντας το 1,4 εκατομμύριο (Οκτώβρης 2013).

Αξιοποιούν την ανεργία για να χτυπήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις, να τσακίσουν τον κατώτερο μισθό, να υλοποιήσουν τις κατευθύνσεις του ΚΕΠΕ.
Την ίδια στιγμή, οι επιχειρήσεις θα αποκτήσουν ζεστό χρήμα, αλλά κυρίως μια μεγάλη μάζα φθηνών και ευέλικτων εργατικών χεριών, τα οποία θα μπορούν να αντικαταστήσουν και παλιούς εργαζόμενους με σταθερή εργασία που τους κοστίζουν πιο ακριβά.

Μέσα σε ένα οικονομικό περιβάλλον όπου οι τράπεζες έχουν κλειστές τις στρόφιγγες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνθλίβονται από την έλλειψη ρευστότητας και οδηγούνται μαζικά σε "λουκέτο" και απολύσεις, η κυβέρνηση Σαμαρά εμμένει στον στρατηγικό της στόχο, ο οποίος, ασφαλώς, δεν είναι η ανακούφιση των εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών που μαστίζονται από την ανεργία αλλά, αντίθετα, η ενίσχυση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, μέσω της παροχής φθηνών και αναλώσιμων εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ανακύκλωσης της ανεργίας του υπουργείου Εργασίας είναι συνολικού κόστους 1,5 δισ. ευρώ, κονδύλι το οποίο θα κατευθυνθεί προς το μεγάλο κεφάλαιο, σε έναν ορίζοντα διετίας, κυρίως με τη μορφή επιδότησης θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Α. Σαμαρά, το πρόγραμμα θα έχει 3 πυλώνες υλοποίησης: 

α) τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας,
β) το πρόγραμμα "εγγυήσεων για τη νεολαία" (Youth Guarantee) και
γ) την αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014- 2020.

από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom