Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά , και τα λοιπά και τα λοιπά - θυμάστε οι παλιότεροι – τραγουδάγαμε τότε στα σχολικά μας χρόνια αποχαιρετώντας τη χρονιά που έφευγε με νοσταλγία, και με χαρά περιμέναμε την καινούργια, να μας γεμίσει ελπίδες και όνειρα για το αύριο...
Αλλάξανε όμως οι καιροί, τα χρόνια πέρασαν, ήρθανε τα μνημόνια κι αρχίσαμε να λέμε όλοι μας αυτό το τετριμμένο "κάθε πέρσι και καλυτέρα". Κι έρχεται τώρα ο Αη Βασίλης τα τελευταία χρόνια, κι όχι μόνο δε μας φέρνει τίποτα, αλλά μας μοιράζει ραβασάκια της εφορίας και πρόσθετες εισφορές ας πούμε αντί για δώρα, κι έχεις κι κείνο το Ρούντολφ πως το λένε το ζώο του, να μας χέζει τους καυστήρες απ’ τα καλοριφέρ και τις οθόνες led 55 ιντσών.

Και κει που ανοίγαμε τη πόρτα να ξεκουμπιστεί ο χρόνος ο προηγούμενος, και υποδεχόμασταν το καινούργιο με πυροτεχνήματα και με σαμπάνιες, φτάσαμε τώρα σχεδόν μη θέλουμε να φύγει ο παλιός, γιατί ο καινούργιος δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει.

-Κάτσε μωρέ λίγο ακόμα που θα πας, Σκατά μας τα ‘κανες και συ, δε λεω γενικώς, αλλά κάτσε λιγάκι ακόμα.

Κι έχει λέει ο καινούργιος εφαρμογή νέων νόμων, και καινούργιους φόρους, και συνταξιοδοτικό - σε λίγο οι συνταξιούχοι θα πληρώνουν κι ολα αντί να πληρώνονται - και αντί για λαμπερός και φορτωμένος με δώρα, έχει αρχίσει λένε οι τηλεοράσεις να ακονίζει τα μακριά του νύχια πάνω στις τσέπες και τα νευρά μας.

Και λέει ο γιός μου στη βάβω του για να της κάνει πλάκα. Γιαγιά το βράδυ της πρωτοχρονιάς, μη πάς να κοιμηθείς, γιατί κυκλοφοράει μια φήμη ότι φέτος θα βγει ο Στουρνάρας ντυμένος Αη Βασίλης και θα φάει λάχανο όλους τους γερόντους για να γλιτώσει καμιά σύνταξη το κράτος... Κι εκείνη η φουκαριάρα σαν να το ψιλοπιστεύει, γιατί τώρα τελευταία την βλέπω κάπως φοβισμένη.

Πάντως για πρώτη φορά, έρχεται ένας καινούργιος χρόνος, που όπως βλέπω στο περίγυρο, τονε σιχτιρίζουμε πριν καλά-καλά σκάσει μύτη...
Ξέρω εγώ; Η ελπίδα πάντως πεθαίνει τελευταία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom