Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Θα γυρίσει μπούμερανγκ το αντάρτικο ΠΑΟ και ΠΑΟΚ;- Εχει η Super League τα κότσια να τους υποβιβάσει;

Δύο μέτρα και δύο σταθμά ανάλογα με τα κυβικά των ομάδων
Με αποκλεισμό από το πρωτάθλημα κινδυνεύουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, μετά την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια,αν βεβαίως τηρηθεί ο ΚΑΠ

Στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον της Super League προσέφυγαν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, ζητώντας την ακύρωση της διάταξης που "πέρασε" πρόσφατα στο καταστατικό της η λίγκα, περί ποινών στις ΠΑΕ που την δυσφημούν.

Την Πέμπτη 28/11, οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών, δια των πληρεξουσίων δικηγόρων τους, Αθηνάς Μπαλωμένου και Αλέξανδρου Λυκουρέζου αντιστοίχως, αγωγή ακυρώσεως κατά αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης της Super League που έλαβε χώρα στις 29/10.

Θυμίζουμε ότι με την εν λόγω απόφαση τροποποιείται το καταστατικό της Super League με την προσθήκη ειδικής πειθαρχικής διάταξης, η οποία επιβάλλει χρηματική πειθαρχική ποινή σε βάρος ΠΑΕ, σε περίπτωση που η ίδια ή οποιοδήποτε πρόσωπο συνδεόμενο με αυτή, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, προβαίνει σε δυσφημιστική ή απαξιωτική πράξη σε βάρος της λίγκας, εφόσον έτσι κρίνει το Διοικητικό Συμβούλιό της.

Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ που ζητούν ακύρωση της διάταξης, έχουν προσφύγει με κοινό δικόγραφο, ενώ η υπόθεση πήρε δικάσιμο για τις 6 Φεβρουαρίου.

Και μετά το "Αντάρτικο" αρχίζουν τα δύσκολα

Το άρθρο 35, παράγραφος 2α, του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου είναι κατηγορηματικό αναφορικά με την ποινή με την οποία κινδυνεύουν ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός: «Αποκλεισμός από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση».


ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ  ΠΟΙΝΗ
Το θέμα που προκύπτει είναι ποιος θα επιβάλλει την συγκεκριμένη ποινή στις δύο ομάδες. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ οι ποινές επιβάλλονται «από την κατά περίπτωση διοργανώτρια ή την ΕΠΟ»!!!!

Η πρώτη ανεπίσημη αντίδραση της ΕΠΟ ήταν να… πετάξει από πάνω της το μπαλάκι της τιμωρίας!

Κύκλοι της Ομοσπονδίας ανέφεραν ότι αρμόδια για την επιβολή ποινής είναι η Super League. «Εφόσον η διοργανώτρια επιλέξει να στείλει το θέμα στην ΕΠΟ, εμείς θα ενημερώσουμε την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ» ανέφεραν προσθέτοντας ότι η ενέργεια των δύο ομάδων είναι παραβίαση του αυτοδιοίκητου.

Ζήσε Μάη μου δηλαδή να φας τριφύλλι!
Αποψή μας;Θα 'χει τελειώσει το πρωτάθλημα χωρίς να ληφθεί απόφαση και μετά θα επιβληθεί ένα πρόστιμο για την τιμή των όπλων!

Σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, η Ομοσπονδία έχει λειτουργήσει με διαφορετικά μέτρα και σταθμά. Στην περίπτωση του ΟΦΗ για παράδειγμα πριν από δύο χρόνια, δεν είχε τιμωρήσει τους κρητικούς. Σε άλλες υποθέσεις (Ηρακλής, ΕΠΣ Κιλκίς, ΕΠΣ Ηρακλείου) αντίθετα, είχε επιβάλλει την συγκεκριμένη τιμωρία.

Διαβάστε σχετικό σημερινό άρθρο του Βαγγέλη Μπραουδάκη:
Ποιος θα τολμήσει να τους υποβιβάσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom