Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Φιάσκο στη φιέστα


του Γιώργου Χατζηδημητρίου
Σύμφωνα με ένα άγραφο μέχρι χθες, αξίωμα της ατυχίας, όταν πρόκειται να εκτεθείς ανεπανόρθωτα, αυτό συμβαίνει στη χειρότερη δυνατή στιγμή.

Την αξία του, φρόντισε να επιβεβαιώσει πανηγυρικά σήμερα το απόγευμα η Βουλή των Ελλήνων, μετατρέποντας σε θεαματικό ναυάγιο την κοινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου με τη Διάσκεψη των Προέδρων της Ελληνικής Βουλής στην αίθουσα της Γερουσίας.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η συνεδρίαση, με την «βαρειά» συμμετοχή μάλιστα του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και όλων των προέδρων επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου, αντιμετωπίστηκε αρμοδίως, ως γενική πρόβα ενόψει της ελληνικής προεδρίας.

Κατάφωτο και στρωμένο από νωρίς με τα παχιά πορφυρά χαλιά του το Κοινοβούλιο, είχε προετοιμαστεί πυρετωδώς να υποδεχθεί τους υψηλούς καλεσμένους, λίγο πριν η διαδικασία τιναχτεί στον αέρα, επειδή, τα ακουστικά παρέμεναν πεισματικά…ήσυχα και η μετάφραση δεν ακουγόταν!

Μάταια ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσπαθούσε για κάνα τέταρτο περίπου να μιλήσει. Τόσο ο Μάρτιν Σουλτς που καθόταν ακριβώς δίπλα του, όσο και οι ευρωπαίοι πρόεδροι των επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου διαμαρτύρονταν ότι δεν άκουγαν τίποτε!

Οι προσπάθειες που επαναλήφθηκαν φιλότιμα δεν απέφεραν κανένα αποτέλεσμα, ενώ την ίδια στιγμή, την πινελιά της γενικής ιλαρότητας, πρόσφεραν γενναιόδωρα τα νοήματα, οι απεγνωσμένες χειρονομίες και ο εκνευρισμός των Β. Μεϊμαράκη και Γ. Τραγάκη που προσπαθούσαν να διασώσουν τα τελευταία ίχνη σοβαρότητας. Μάταιος κόπος…

Ο χρόνος είχε ήδη εκτραπεί και ο κ. Σουλτς που έπρεπε να αποχωρήσει νωρίς ώστε να προλάβει την πτήση του, άλλαξε το πρόγραμμα και αφού συνόψισε στο τέλος διεκπεραιωτικά όσα ακούστηκαν, αναχώρησε εσπευσμένα για το αεροδρόμιο, χωρίς να ακούσει καν τον Έλληνα πρόεδρο.

Ωραία αρχίσαμε!...
http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom