Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Αφιερωμένο στον Γιάννη Βρούτση:Ξενοδοχείο ζητάει καμαριέρα χωρίς μισθό!


Στο Μεσαίωνα μας μεταφέρει η περίφημη αγγελία ξενοδόχου της Αίγινας, ο οποίος ζητούσε να προσλάβει καμαριέρες με αντιμίσθιο φαΐ και στέγη. Παρά τη διάσταση που έλαβε το θέμα, η αγγελία εξακολουθεί τρεις μέρες μετά να υπάρχει ανεβασμένη στον ιστότοπο της «Χρυσής Ευκαιρίας» και ουδείς από τους αρμόδιους κρατικούς παράγοντες, υπουργείο Εργασίας, ΣΕΠΕ κ.ά., ενδιαφέρεται για την τύχη της καταγγελίας και ενδεχόμενα για τις άτυχες καμαριέρες.

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη την
τακτική ξενοδοχειακής μονάδας της Αίγινας, ο ιδιοκτήτης της οποίας με αγγελία ζητούσε καμαριέρα προσφέροντας αντί μισθού δωρεάν διαμονή και φαγητό.

Στην Ελλάδα της κρίσης, της ανεργίας, των δυσβάσταχτων φόρων, τέτοιου είδους εργοδοτικές συμπεριφορές δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες.

Μπορεί αυτό το περιστατικό να είναι ακραίο, αλλά δίνει ξεκάθαρα την εικόνα για το πού μπορεί να οδηγηθεί η κατάσταση, όταν ήδη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία 4 στους 10 εργαζομένους είναι ανασφάλιστοι.

Η ΓΣΕΕ καλεί την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να προχωρήσει άμεσα στην ενδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών και στην επαναφορά όλων των καταργούμενων διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας και τους εργαζομένους να καταγγέλλουν άμεσα τέτοιου είδους φαινόμενα στις αρμόδιες εποπτικές αρχές και σε συνεργασία με τα συνδικάτα του κάθε επαγγελματικού κλάδου ή χώρου να προχωρούν στην ανάλογη συνδικαλιστική δράση, ώστε να αποτραπεί η ασυδοσία και η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Δ. ΜΑΛΤΗΣ
http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom