Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ξινό θα βγει αυτό το χαμόγελο στο Δήμαρχο Ζωγράφου


Θυμάστε την φωτογράφηση του δημάρχου Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στη διάρκεια συνάντησης τους με θέμα τα πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ στου Ζωγράφου πριν από λίγες εβδομάδες;

Τότε είχαν βγάλει την φωτογραφία που βλέπετε ανταλλάσσοντας χαμόγελα και χειραψίες με τον υπουργό Υγείας να διαβεβαιώνει τον Δήμαρχο Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη ότι η λειτουργία των πολυϊατρείων του πρώην ΙΚΑ και νυν ΕΟΠΥΥ θα συνεχιστεί χωρίς να υπάρξουν απολύσεις.

Έλα όμως που από αύριο (σήμερα) Δευτέρα ξεκινάνε οι 24ωρες απεργίες των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, που θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη το απεργιακό μέτωπο διευρύνεται με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Οργανισμού.

Ο λόγος των κινητοποιήσεων τους ότι οι περίπου 10.000 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ έχουν αρχίσει να ζουν με την απειλή της διαθεσιμότητας και της απόλυσης, αφού έχει γίνει ολοφάνερο ότι ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί μια από τις «δεξαμενές» για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας.

Δεν αμφισβητούμε ότι ο δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης είχε τις καλύτερες των προθέσεων όταν αποφάσισε να κάνει αυτό το ραντεβού.

Το οποίο επικοινωνιακά βοήθησε φυσικά τον Υπουργό Υγείας αλλά όταν σε λίγο, όπως όλα δείχνουν , θα έχουμε βαθιά κουτσουρεμένα από γιατρούς και υπηρεσίες το πολυϊατρείο στου Ζωγράφου θα έχει μείνει η φωτογραφία με τα χαμόγελα και τις χειραψίες σαν ανάμνηση πολιτικής αφέλειας.Αυτή είναι μια εκδοχή.

Γιατί υπάρχει και η άλλη που όπως λένε οι κακές γλώσσες ήταν μια κίνηση με μικροκομματικές σκοπιμότητες αφού ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Υγείας είναι δημοτικός σύμβουλος στου Ζωγράφου από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας με την οποία ,κατά τις ίδιες κακές γλώσσες, ήθελε να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας ο εκ ΠΑΣΟΚ προερχόμενος πολιτικά δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης.(υπήρξαν δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά )

Προσωπικά δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Κώστας Καλλίρης λειτούργησε με ιδιοτελή κίνητρα αλλά προχώρησε στο ραντεβού ελπίζοντας να προασπιστεί τα συμφέροντα των κατοίκων της πόλης μας τα οποία είναι άρρηκτα δεμένα όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε με την λειτουργία του πολυϊατρείου του ΕΟΠΥΥ στην πόλη μας.

Ότι όμως και αν ισχύσει όποιοι και αν ήταν οι λόγοι του ραντεβού το σίγουρο είναι ότι τουλάχιστον του Δημάρχου μας το χαμόγελο της φωτογραφίας θα του βγει σίγουρα ξινό.

Y .Γ. Έγραφε λοιπόν ο φίλος μου Λάμπρος Πολύζος στο zo2 όταν είχαμε αναφερθεί στο ζήτημα πρώτη φορά ότι

“Στην είδηση, λοιπόν, και πάλι: το πολυιατρείο του ΕΟΠΥΥ δεν κλείνει, αναβαθμίζεται εν λειτουργία, και κανείς εργαζόμενος δεν απολύεται.”

Κράτα πισινή σου λέω Λάμπρο ,κράτα πισινή όπως κράτησε και ο Γεωργιάδης που όταν τον ρώτησαν αν ισχύει το στοίχημα ότι θα παραιτηθεί απο Υπουργός αν απολυθεί γιατρός τώρα δηλώνει ότι το στοίχημα που είχε βάλει για τις απολύσεις αφορούσε στα Νοσοκομεία, ενώ η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είναι άλλο θέμα.

Κράτα πισινή Λάμπρο μου σου λέω όπως και όλοι μας γιατί ζούμε σε πονηρές ημέρες

Θανάσης Δαβαλάς
http://zografou.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom