Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Βόμβα από Γιαννακόπουλο για "έλλειψη φαρμάκων" και "επικινδυνότητα των γενόσημων" - Η απάντηση του Αδωνι

Από προχτές 23/11,μέσω της αθλητικής εφημερίδας Πράσινη,η οικογένεια των φαρμακοβιομηχάνων Γιαννακοπουλαίων ξεκίνησε μία σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και ιδιαίτερα κατά του υπουργού υγείας Αδωνι Γεωργιάδη,βάζοντας μπροστά το λαό του Παναθηναϊκού.

Χτες και μετά την ψήφιση των τροπολογιών για την υγεία και κυρίως για την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης επανήλθε δριμύτερη
μιλώντας για έλλειψη φαρμάκων (βέβαια δεν ξεκαθαρίζει κατά πόσο θα είναι εσκεμμένη κοινώς τεχνητή!) και για  κίνδυνο στη δημόσια υγεία από τον κατακλυσμό της αγοράς από ανώνυμα γενόσημα.

«Πατώντας στην ανθρωπιστική κρίση και στην πλήρη απαξίωση της Υγείας, η Κυβέρνηση πριμοδοτεί απροκάλυπτα συγκεκριμένες πολυεθνικές», υποστηρίζει σε δήλωσή του για τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της Υγείας ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος.Και καταλήγει:«Όταν έρθει, λοιπόν, η ώρα της κρίσης, κανείς από τους κ.κ. Βουλευτές δεν θα δικαιούται να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τι ψήφιζε»!

Ούτε λίγο ούτε πολύ υπαινίσσεται σαφώς ότι αυτός ήταν ο σκοπός της ρύθμισης και θέτει τους βουλευτές που ψήφισαν "ΝΑΙ" προ των ευθυνών τους.

Εκ μέρους της κυβέρνησης απάντησε ο βιβλιοπώλης υπουργός με τον γνωστό ειρωνικό του τρόπο αποφεύγοντας να μιλήσει επί της ουσίας!

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα φάρμακα που εισάγονται από την Ε.Ε. δεν ελέγχονται από τον δικό μας ΕΟΦ,όπως επίσης είναι άγνωστο το κατά πόσο ελέγχονται αυτά των τρίτων χωρών...

Επίσης είναι γνωστό ότι ο Ελληνικός τιμοκατάλογος φαρμάκων αποτελεί τη βάση-πυξίδα για μια τεράστια παγκόσμια αγορά (κοινώς είναι πολλά τα λεφτά... όχι στον Αρη).
Ζείδωρον

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γιαννακόπουλου:
«Πατώντας στην ανθρωπιστική κρίση και στην πλήρη απαξίωση της Υγείας, η Κυβέρνηση πριμοδοτεί απροκάλυπτα συγκεκριμένες πολυεθνικές.
Όποιο ποσό κάτω από τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ φαρμακευτικής δαπάνης θα επιφέρει:
Α) Τρομερές ελλείψεις στην εγχώρια αγορά του φαρμάκου και κατ' επέκταση σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.
Β) Κατακλυσμό της αγοράς με φθηνά ανώνυμα γενόσημα αμφιβόλου ποιότητας από τρίτες χώρες.
Ήδη σε διαγωνισμούς δημόσιων νοσοκομείων συμμετέχουν (και κερδίζουν) εταιρείες με σκευάσματα των οποίων η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί στην Αμερική λόγω επικινδυνότητας.
Όταν έρθει, λοιπόν, η ώρα της κρίσης, κανείς από τους κ.κ. Βουλευτές δεν θα δικαιούται να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τι ψήφιζε».

Η απάντηση Γεωργιάδη σε Γιανακόπουλο για τα φάρμακα
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση στην Ελλάδα να κυκλοφορούν μη ασφαλή φάρμακα. Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν, ελέγχονται και από τον ΕΟΦ και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», απάντησε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε, ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό για να ενημερώσει τον κ. Γιαννακόπουλο και να διασκεδάσει όλες του τις ανησυχίες, σχετικά με θέματα δημόσιας υγείας, ενώ όσον αφορά στο αν κάποιες εταιρείες συμμετέχουν σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα, ο υπουργός είπε, ότι «ένας επιχειρηματίας του βεληνεκούς του κ. Γιαννακόπουλου γνωρίζει τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και φαντάζομαι, ότι τους αποδέχεται για να είναι επιχειρηματίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom