Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Κομαντάτε Κομίντιαν

Κι όπως είπε ο κ. Σαμαράς, υπάρχουν «βουλευτές έτοιμοι να βοηθήσουν την κυβέρνηση, αν υπάρξουν διαρροές» - σωστός ο τρισμέγιστος! Εις αυτήν την περίπτωση δεν θα πρόκειται περί αποστασίας, αλλά περί
χειμερινής συνάξεως συμπαθητικών εντομολόγων εις εσπερινήν βεγγέραν μετά τεΐου. Και μία απαλή βροχούλα για να κυκλοφορούν τα αισθήματα. Μας κυβερνούν κωμικοί ή μάλλον κομίντιανς - προτιμώ την αγγλική βερσιόν της λέξης, ιδίως με το ηχόχρωμα που προσλαμβάνει, όταν εκστομίζεται από τίποτα κόκκινους σβέρκους στα μπαρ των μεσοδυτικών πολιτειών, πριν να αρχίσει η κλωτσοπατινάδα.

Κομίντιαν Χρυσοχοΐδης, ας πούμε. Ο άνθρωπος είναι μέσα στην καλή χαρά λες και παίρνει ελιξίρια για τρελίτσες με το κιλό. Ποια ανεργία; μια παραίσθηση γλυκιάς τεμπελιάς είναι κι αυτή! Ποιες 1.318 απολύσεις που έχω διαταχθεί να κάνω; Εγώ θα κάνω 4.000 απολύσεις, διότι είμαι καλύτερος απ’ την  Τρόικα, πιο τσαχπίνης και σπιντάτος!
Κομίντιαν Μέρκελ. Σταντ απ κόμεντυ με τον Αντώνη. Μπράβο, Αντόνις! Γιατί μπράβο, χρυσή μου; Για την ανεργία και την υπερφορολόγηση.Μπράβο για τους πλειστηριασμούς, τα 350.000 νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα.Μπράβο, Αντώνεν! Μόνο καλά λόγια είχε για τον Αντώνη η κυρία Μέρκελ,μπράβο για τις κατασχέσεις, πάρε κι ένα παράσημο εκ μέρους μου - έναν σιδηρούν σταυρόν μετά κεκλιμένων φύλλων δρυός, να το δώσεις εκ μέρους μου στον καμαράντεν Μπενύτο.
ΜπενύτοΟ uber alles Κομίντιαν! Κυβερνήτης κεκλιμένων υποβρυχίων, σερίφης και μάρσαλ της Λίστας Λαγκάρντ, μέγας δοκιμαστής μπουγάτσας αλμυρής τε και γλυκούτσικης, φρούραρχος των αγωγών κατά του Τύπου και επίτιμος Προκρούστης του Συντάγματος. Προσέτι, Αρχιναύαρχος. Τελευταίο του
κατόρθωμα: Υπουργός στο Υπουργείο ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ. Πιο Κομίντιαν δεν γίνεται, αν εξαιρέσει κανείς τον Αδωνις,
το βεληνεκές του οποίου αντηχεί στο σύμπαν, φέρνοντας έτσι πιο κοντά την ημέρα που θα μας επισκεφθούν οι εξωγήινοι για να θαυμάσουν τα έργα άλλων εξωγήινων: τον Γιωργάκη, τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, τον Γιάννος να αγωνίζεται για τον αντιμνημονιακό σοσιαλισμό, το ελληνικό φορολογικό σύστημακαι
τη χαρά που κάνουν οι άνθρωποι, όταν δουλεύουν και πληρώνονται τρεις μήνες μετά. Αν πληρωθούν. Διότι κάλλιστα μπορούν με τα υποσιτισμένα παιδάκια τους να κρυώνουν όλοι μαζί μέσα στην καλή χαρά των παγωμένων σπιτιών. Ελάτε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί:
χιονιααααστοκαμπαναριόόό
πουχριστουουουγεννασημαίαίαίνουν...
Η χαρά ελευθερώνει. Γύρω μας χαρούμενα και γρήγορα η Ευρώπη γίνεται ολοκληρωτική, ο καπιταλισμός χρειάζεται όλο και λιγότερο τις δημοκρατίες ή μάλλον τις δημοκρατικές επιφάσεις, οι πλούσιοι μέσα στην κρίση έγιναν τρεις φορές πιο πλούσιοι, γιατί να μη χαίρεται ο κόσμος και να μη χαμογελά, πατέρα; Γιατί να μη
λέει μπράβο στον Αντωνάκη η Μέρκελ; Μπράβο που δεν σας έχουνμελαγχολήσει, βαθειά έως θανάτου, οι 5.000 αυτοκτονίες, Αντωνάκη μου,μπράβο που δεν σας έχουν εξαγριώσει.
Λίγες αυτοκτονίες ακόμη και θα φθάσετε ώς τα νέα μέτρα και τοΤρίτο Μνημόνιο μια χαρά! Χωρίς οι θυσίες σας να πάνε χαμένες!
Κλαίει απ’ τη χαρά του ο μισθωτός, όταν του κόβουν κι άλλο τον μισθό! Τώρα η εφορία θα με φορολογεί λιγότερο, πανηγυρίζει.
Λύνονται στα γέλια απ’ τη χαρά τους οι άνθρωποι, μόνον που ορισμένοι δεν γελούν όσο πρέπει και κυρίως όπως πρέπει. Κύριε Δένδια μου, αυτός εκεί κάνει χι – χι – χι αντί να κάνει χα – χα – χα ! Φοβάμαι ότι διαπράττει έγκλημα γνώμης. Πιαστονατονγκιαούρη και θα πει κι ένα τραγούδι. Κυρ αστυνόμε μη βαράς, καταδικάζω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται ο φουκαράς.
Με έναν λόγο, χαράς Ευαγγέλια – όπως τα προεκλογικά προγράμματα του δικομματικού μονοκομματισμού τριάντα χρόνια τώρα! Γιατί να μην τους κάνουμε μια ρεπετισιόν και για τα επόμενα τριάντα; Εχουμε διασκεδάσει ποτέ περισσότερο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom