Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν... στρατηγός Αδωνις! - "Καθίστε καλά γιατί θα λάβω και άλλα μέτρα!


- «Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και το εννοώ. Τα ραντεβού θα τα μοιράσουμε στους άλλους συμβεβλημένους γιατρούς», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης
- Τι θα γίνει με τα ραντεβού των ασθενών τώρα που κόβονται οι συμβάσεις 1.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ
- Στις 12.00 συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας από γιατρούς ΕΟΠΥΥ, Νοσοκομείων, Ιδιώτες
- Οι γιατροί απεργούν έως την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου


Η Υγεία σε αναβρασμό. Στα άκρα έχει οδηγηθεί η κόντρα του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ μετά και την χθεσινή
απόφαση να διακοπούν από σήμερα οι συμβάσεις 1.000 και πλέον γιατρών αορίστου χρόνου.

Σήμερα ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε ερώτηση της Αλέκας Παπαρήγα δήλωσε ότι "αν συνεχίσουν οι γιατροί το ΕΟΠΥΥ θα πάρουμε κι αλλά μέτρα για να μην στερηθούν οι πολίτες το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαιώματα τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη".

Και συνέχισε: "Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και το εννοώ. Δεν μπορεί ο γιατρός να απεργεί το πρωι και το βράδυ να εχει ιατρείο και να πληρώνεται απο τον ΕΟΠΥΥ, διακόπτουμε τις συμβάσεις, και τα ραντεβού θα τα μοιράσουμε στους άλλους συμβεβλημένους γιατρούς".

Γεωργιάδης: "Έχουμε δυο κατηγορίες πολιτών αυτούς που τους γεννήσανε απλές μάνες και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ"
Όπως εξήγησε αν επιμείνουν στις απεργίες, το υπουργείο Υγείας δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα της διαθεσιμότητας.

Επανέλαβε ότι η πόρτα του γραφείου του είναι ανοιχτή αλλά όχι για το αν θα γίνει η μεταρρύθμιση. "Η μεταρρύθμιση θα γίνει οπωσδήποτε. Δεν δέχομαι επί της αρχής εξαίρεση κάποιων πολιτών που θεωρούν ότι είναι πάνω από τους άλλους πολίτες. Δεν είναι ούτε πάνω, ούτε κάτω. Είναι ίσοι".

Τέλος, χαρακτήρισε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ συντεχνία. 

Τι θα γίνει με τα ραντεβου των ασθενών


Στον αέρα τινάζονται τα ραντεβού εκατοντάδων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ μετά την απόφαση του υπουργείουΥγείας να διακόψει τις συμβάσεις 1000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ για τα απογευματινά τους ιατρεία.

Έτσι οι γιατροί αυτοί που έχουν σύμβαση αορίστου χρονου με τον Οργανισμό, δε θα μπορούν πλέον να βλέπουν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ το απόγευμα στα ιδιωτικά τους ιατρεία δωρεάν, ενώ διευκρινίζεται ότι δεν απολύονται αλλά χάνουν το προνόμιο της σύμβασης. 

Γιατροί εργαζόμενοι νοσοκομείων, εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ αλλά και σε όλες τις δομές υγείας βγαίνουν την Παρασκευή στους δρόμους σε μια κοινή απεργιακή συνάντηση δεδομένων και των νέων εξελίξεων που αναμένονται στο μέτωπο της κινητικότητας αλλά και των απολύσεων. 

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στην οποία θα συμμετάσχει η ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ καθώς και γιατροί και εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom