Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Απίστευτα δρώμενα σε συγκέντρωση στο υπ. Υγείας (φωτο & βίντεο) - ΠΑΣΟΚ σε Αδωνι: "Σκάσε επιτέλους..."!


Και τι δεν είχε σήμερα η συγκέντρωση γιατρών και κατοίκων της Ικαρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους!

Ο δρόμος είχε κλείσει από νωρίς, όταν συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του υπουργείου οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κάνουν νοσοκομειακοί και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του καλεί τον Αδωνι να βγάλει... το σκασμό!


Στη συγκέντρωση δεν μετείχανν μόνο γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, αλλά και πολίτες της Ικαρίας, που διαμαρτύρονται για τις περικοπές που γίνονται και την κινητικότητα που τους αφήνουν ουσιαστικά χωρίς γιατρό στο νησί.


Τα... περίεργα της συγκέντρωσης

Το... κλού της συγκέντρωσης όμως ήταν οι εργαζόμενες σε Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Αθήνας που εμφανίστηκαν ντυμένες στα μαύρα, με λευκές μάσκες στα πρόσωπά τους και αναπαριστούσαν τις αντιδράσεις που έχουν όταν ακούν τον υπουργό Υγείας να μιλάει για τις περικοπές και τις απολύσεις.

Τι έκαναν; Έπεφταν κάτω, λιποθυμούσαν κ.α.

Οι συγκεντρωμένοι είχαν ετοιμάσει video με παλιότερες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη...




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΠΑΣΟΚ σε Αδωνι: Σταμάτα κάθε αναφορά σε απολύσεις γιατρών και προσωπικού!

Ανακοίνωση σε οργισμένο ύφος εκδώθηκε από το ΠΑΣΟΚ με το συγκυβερνών κόμμα να δείχνει ως υπεύθυνο για την ένταση που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της υγείας και ειδικότερα στον ΕΟΠΥΥ, τον ίδιο τον υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι:
"Δυστυχώς όπως είχαμε επισημάνει αντί του δημιουργικού διαλόγου για τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.), εξελίσσεται μια άγονη σύγκρουση στο χώρο της Υγείας, που τελικά στρέφεται κατά των ίδιων των πολιτών. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί. Δεν μπορεί «το κάρο να είναι μπροστά από το άλογο»."

Επι της ουσίας το ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό ότι με το να αναφέρεται συνεχώς σε απολύσεις οδηγεί σε αδιέξοδο.

"Ο εγκλωβισμός του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση, σε σύγκρουση για το αν και πόσες απολύσεις θα γίνουν οδηγεί σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ. Υπονομεύει κάθε μελλοντική προσπάθεια", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση συνεχίζεται σε επικτριτικό ύφος και το ΠΑΣΟΚ επι της ουσίας εγκαλεί τον κ. Γεωργιάδη γιατί δεν έχει παρουσιάσει ακόμα την μελέτη και τις συνολικές προτάσεις του για το σύνολο των αλλαγών και τις ειδικότητες που χρειάζονται.

Μάλιστα του ζητείται: "...να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσεις ιατρών και προσωπικού. Έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί νηφάλια και παραγωγικά η υλοποίηση της μεταρρύθμισης."

Τέλος, καλεί τους ιατρούς και το προσωπικό να προσέλθουν σ’ αυτόν το διάλογο, διακόπτοντας τις κινητοποιήσεις οι οποίες όπως λέει, επιφέρουν μεγάλη ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom