Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΤΩΡΑ:Συγκέντωση Χρυσαυγιτών στον Αρειο Πάγο,όπου θα απολογηθούν τρεις βουλευτές τους (βίντεο)

ήδη ο πρώτος βουλευτής εξήλθε στις 9:40 από τον Αρειο Πάγο αφού πήρε 15νθήμερη προθεσμία

Έξω από τον Άρειο Πάγο βρίσκονται αυτή την ώρα υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής μιας και σήμερα θα βρεθούν εκεί οι βουλευτές Γερμενής, Μπούκουρας και Ηλιόπουλος για να απολογηθούν.

Η αστυνομία παρακολουθεί διακριτικά τη συγκέντρωση.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



Στις εφέτες ανακρίτριες Γερμενής, Ηλιόπουλος, Μπούκουρας

Στις εφέτες ανακρίτριες που έχουν αναλάβει την υπόθεση προσέρχονται σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, κατηγορούμενοι για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για το οποίο πριν λίγο καιρό η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.

Οι βουλευτές αναμένεται να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Το αίτημα για την άρση ασυλίας των τριών βουλευτών είχαν αποστείλει στη Βουλή οι ανακριτές Διαφθοράς Γεωργουλέας και Παπακώστας, λίγο πριν οριστούν οι εφέτες ανακρίτριες στην υπόθεση, καθώς από μαρτυρικές καταθέσεις προέκυπταν επιβαρυντικά στοιχεία για τον ρόλο των εν λόγω βουλευτών στη δομή της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, για τον κ. Γερμενή υπάρχει κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα στην οποία ο βουλευτής αναφέρεται ως «Ταγματάρχης», με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσυλλέκτων αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών.

Άλλη κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα εμπλέκει τον κ. Μπούκουρα σε κύκλωμα που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου.

Και ο βουλευτής Π. Ηλιόπουλος κατονομάζεται από μάρτυρες ως μεγάλο στέλεχος με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στην οργάνωση.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, κατά των «προστατευόμενων μαρτύρων» στράφηκε πρόσφατα με μήνυση ο κατηγορούμενος στην υπόθεση βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος εκπροσωπήθηκε στην απολογία του στον ανακριτή από το δικηγορικό γραφείο του κ. Παύλου Σαράκη, που φαίνεται να έχει αναλάβει και τον βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Στην μήνυση του κ. Κασιδιάρη κατονομάζονται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι πέντε εκ των έξι προστατευόμενων μαρτύρων των οποίων οι ισχυρισμοί και η αξιοπιστία αμφισβητείται. Μάλιστα στη μήνυση φέρεται να σημειώνεται ότι δύο εκ των προσώπων αυτών, δεν ήταν ποτέ μέλη της οργάνωσης, όπως οι ίδιοι κατέθεσαν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom