Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στους 4 συλληφθέντες του κυκλώματος εκβιαστών!

Στην υπόθεση εμπλέκονται ένας Τμηματάρχης του ΣΔΟΕ,δύο δικηγόροι κι ένας αστυνομικός

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για απόπειρα εκβίασης κατ´ επάγγελμα και κατ´ εξακολούθηση, συνέργεια στην εκβίαση, παθητική δωροδοκία, συνέργεια στη δωροδοκία και οπλοκατοχή, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των δύο δικηγόρων, του αστυνομικού και του Τμηματάρχη του ΣΔΟΕ που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα που επιχείρησε να εκβιάσει επιχειρηματία.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που
σχηματίστηκε σε βάρος τους, ζήτησαν 400.000 ευρώ από επιχειρηματία, ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου, ώστε να μην προχωρήσει έλεγχος, που έκανε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και από τον οποίο εντοπίστηκαν αδήλωτα κοσμήματα 16 κιλών. Η υπόθεση ανατέθηκε στην 2η ειδική ανακρίτρια.

Το χρονικό της υπόθεσης και οι συλλήψεις

Συνελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι δυο δικηγόροι, ένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ και ένας αστυνομικός για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών.

Όλα άρχισαν πριν από 15 ημέρες, όταν τέσσερις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έκαναν έλεγχο σε ενεχυροδανειστήριο στο Σύνταγμα. Κατά τον έλεγχο δεσμέυτηκαν 16 κιλά χρυσού και ακολούθησε έλεγχος στα παραστατικά κατοχής και προμήθειας.

Στη συνέχεια εμφανίστηκαν δυο δικηγόροι ως ενδιάμεσοι της εταιρείας που διαχειρίζεται την αλυσίδα ενεχυροδανειστηρίων και του ΣΔΟΕ, ζητώντας 400.000 ευρώ για να πάρει το ενεχυροδανειστήριο πίσω το χρυσό και να γλιτώσει το πρόστιμο.

Το ποσό είναι πολύ υψηλότερο από την αξία του χρυσού που θα έδιναν ως αντάλλαγμα, καθώς τα 16 κιλά που δεσμεύτηκαν κόστιζουν 352.000 ευρώ (μείον το 23% ΦΠΑ).

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, στην υπόθεση είναι πιθανό να εμπλέκεται ο προϊστάμενος του κλιμακίου του ΣΔΟΕ που έκανε τον έλεγχο, ο οποίος και συνελήφθη μαζί με τους δυο δικηγόρους, οι οποίοι είχαν κρύψει τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα μέσα στο φωτοτυπικό του δικηγορικού γραφείου τους.

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι από την ημέρα που πλησίασαν τη γυναίκα που ήταν υπεύθυνη του ενεχυροδανειστηρίου, οι συναντήσεις τους βιντεοσκοπούνταν και έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Σήμερα το μεσημέρι, όταν οι αστυνομικοί μπήκαν για έλεγχο στο δικηγορικό γραφείο, οι δικηγόροι κάλεσαν έναν άλλο συνάδελφό τους να τους υπερασπιστεί, με το πρόσχημα ότι οι ανδρες της αστυνομίας θέλουν να κάνουν έλεγχο σε δικογραφίες πελατών τους, κάτι που απαγορεύεται.

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τον ρόλο των δικηγόρων και κατά πόσο εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών. Μάλιστα, και οι δυο είναι πολύ γνωστοί για τις υποθέσεις που έχει αναλάβει, καθώς μεταξύ άλλων, ο ένας έχει εκπροσωπήσει κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου και την απαγωγή του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ ο δεύτερος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του χρυσαυγίτη που είχε σκοτώσει τη Φαίη Μπλάχα στη Νέα Μάκρη.

Σύμφωνα με πηγές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι δικηγόροι εκπροσωπούν την εταιρεία των ενεχυροδανειστηρίων.

Ο τμηματάρχης του ΣΔΟΕ σε δηλώσεις του στα δικαστήρια ισχυρίστηκε ότι του την "έστησαν" κυκλώματα λαθρεμπόρων,τα οποία και χωρίς αυτόν θα αποκαλυφθούν και θα συλληφθούν.

Το στέλεχος του ΣΔΟΕ και ο ... αρχηγός κόμματος
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, ο αστυνομικός που συνελήφθη και είναι κουμπάρος ενός από τους δύο δικηγόρους, έπεσε πάνω στους συναδέλφους του για να εμποδίσει τη σύλληψη. Όπως σημειώνεται, χρειάστηκαν 5 στελέχη του εσωτερικών υποθέσεων για να ακινητοποιήσουν τον δίμετρο και θηριώδη αστυνομικό που υπηρετεί στο τμήμα εκβιαστών της ασφάλειας Αττικής. Πάνω του βρέθηκαν

3 όπλα τα οποία κατείχε νόμιμα και μία χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Οι κατηγορία πάντως που του αποδόθηκε ήταν για απλή συνέργια σε εκβίαση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του στελέχους του ΣΔΟΕ, που σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης είναι κουμπάρος προέδρου κόμματος... Ο συγκεκριμένος δημόσιος λειτουργός που ήταν επικεφαλής του κλιμακίου του ΣΔΟΕ όταν έκαναν τη δέσμευση των 16 κιλών του χρυσού, είναι αυτός που φέρεται ότι συνέλαβε το σχέδιο της ... "αποδέσμευσης" τους αλλά από άλλη όμως εκτόες νομιμότητας οδό.

Προσέγγισε τον δικηγόρο, τον κουμπάρο του αστυνομικού του εκβιαστών κι εκείνος μέσω του δεύτερου δικηγόρου, αναζήτησε τον ενδιάμεσο για το ντηλ. Αυτός βρέθηκε τελικά από τον ίδιο των πρώτο δικηγόρο, στο πρόσωπο ενός μικροπατεώνα, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε εταιρείες έτοιμου φαγητού της Γλυφάδας κι έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απάτες και πλαστογραφίες.

Ο δεύτερος δικηγόρος, με το μικρότερο βαθμό συμμετοχής και ο οποίος όπως λέγεται κέρδισε το σεβασμό των αστυνομικών, δήλωσε ότι έχει καταρρεύσει, αποδεχόμενος επί της ουσίας το βαθμό της ευθύνης που του αναλογεί...
http://www.bloko.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom