Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Γιατροί του ΕΟΠΥΥ:"Άδωνι πούλα βιβλία και άσε την υγεία" (φωτο & βίντεο0


Πορεία από την Αριστοτέλους προς τη Βουλή πραγματοποίησαν γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ που απεργούν. Άνοιξαν όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα. Νωρίτερα οι διαδηλωτές με μαύρες σημαίες στα χέρια περικυκλώσαν το Υπουργείο Υγείας με ένα μαύρο πανό και φωναξαν στον Υπουργό Υγείας, "Αδωνι πούλα βιβλία και άσε την υγεία".

Καζάνι που βράζει ο χώρος της Υγείας καθώς οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ εχουν αποφασίσει να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Στην απεργία σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη συμετέχουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Οργανισμού.

Κλειστά θα παραμείνουν τα πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ εως τις 3 Δεκεμβρίου


Γιατροί και διοικητικό προσωπικό που κρατούσαν μαύρες σημαίες στα χέρια πραγματοποίησαν πορεία απο την Αριστοτέλους προς τη Βουλή ενώ νωρίτερα το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω απο το Υπουργείο Υγείας και περικύκλωσαν το κτίριο με ένα μαύρο πανό.






"Αδωνι, πούλα βιβλία και άσε την υγεία" φωνάζουν οι διαδηλωτές

"Οι γιατροί που στήριξαν και στηρίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη επί δεκαετίες, δηλώνουμε ότι θα αγωνισθούμε για να αποτραπεί η μεθοδευμένη προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, που συστηματικά επιχειρείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας" επισημαίνεται στην ανακοίνωση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί υποστηρίζουν πως πρόθεση του Υπουργού Υγείας και της κυβέρνησης είναι να απολύσει χιλιάδες γιατρούς.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o Αντιπρόεδρος της ΠΟΕ - ΕΟΠΥΥ, Λεωνίδας Βιτωράτος "η κυβέρνηση ετοιμάζει αρμαγεδδώνα στο χώρο της υγείας που θα σαρώσει το κοινωνικό κράτος".



H πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά κάλεσε τον Υπουργό Υγείας να παραιτηθεί.



Έτοιμος να μπει στον χορό των κινητοποιήσεων και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ο οποίος στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom