Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΚΑΒΓΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ... - Ήξει αφήξει... η τρόικα

Χάσμα: 2 δισ. μέτρα λέει η τρόικα, 0,5 δισ. η κυβέρνηση
Στυλώνει τα πόδια η τρόικα και παγώνει τη νέα έλευση στην Αθήνα, καθώς οι διαφορές με την Ελλάδα αδυνατούν να γεφυρωθούν στο ζήτημα της «μαύρης τρύπας» των 2 δισ. ευρώ το 2014, όπως μεταδίδει το Reuters. Πηγές του ΥΠΟΙΚ λένε πως θα έρθει κανονικά η τρόικα τη Δευτέρα.
«Υπάρχουν αυξανόμενες διαφορές μεταξύ της Αθήνας και της τρόικας»,
τόνισε αξιωματούχος της ευρωζώνης στο Reuters συμπληρώνοντας πως η έλευση στην Αθήνα παγώνει προσωρινά.
«Οι Έλληνες λένε κάναμε αρκετά, ενώ η τρόικα τονίζει πως απαιτούνται νέα μέτρα για να κλείσει ο προϋπολογισμός», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα δηλώνουν ότι αναμένεται κανονικά την τρόικα την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το σχεδιασμό στις 4 Νοεμβρίου.
Δεν έχει αλλάξει ο έως τώρα προγραμματισμός και την προσεχή Τρίτη (μια ημέρα πριν τη Γενική Απεργία) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι επανέρχονται στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας, σημειώνουν πληροφορίες του ΑΠΕ.
Μέτρα
"Η τρόικα μιλάει για 2 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα μιλάει για το κλείσιμο του κενού αυτού μέσα από τον καλύτερο έλεγχο των παροχών κοινωνικής ασφάλισης. Λένε όχι άλλα μέτρα" σημείωσε ο ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης στο Reuters.
"H λύση είναι νέα μέτρα. Φυσικά και θα συμβούν. Είναι ζήτημα λανθασμένης επικοινωνίας της ελληνικής κυβέρνησης προς τους Έλληνες πολίτες" πρόσθεσε.
Η αφίσα της ΓΣΕΕ για την επαρχία στην Γενική Απεργία Τετάρτη 6 ΝοεμβρίουΗ αφίσα της ΓΣΕΕ για την επαρχία στην Γενική Απεργία Τετάρτη 6 ΝοεμβρίουΣύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, η τρόικα δεν έχει ακόμα πειστεί ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε τον Σεπτέμβριο.
Αυτές είναι οι περίφημες προαπαιτούμενες δράσεις που η Αθήνα πρέπει να εκπληρώσει για να λάβει την υπο-δόση του 1 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το Reuters η ελληνική πλευρά διαφωνεί με την τρόικα για το μέλλον των ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ.
Η κυβέρνηση εμφανίζεται πως απορρίπτει οποιαδήποτε νέα αύξηση στους φόρους και οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά έχει δηλώσει ότι υπάρχει περιθώριο για "στοχευμένες" περικοπές δαπανών και "διαρθρωτικά μέτρα" για την κάλυψη δημοσιονομικών κενών, ανοίγοντας μίνι-ασφαλιστικό για ψαλίδι 500 εκατ. ευρώ.
H θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ότι η θέση των Βρυξελλών όσον αφορά την διαπραγμάτευση της Τρόικας με την Ελλάδα παραμένει η ίδια.
Οι εκπρόσωποι της Τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα «ευθύς μόλις λάβουν τις πληροφορίες που έχουν ανάγκη» προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, όπως αναφέρει το ίδιο τηλεγράφημα.

http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom