Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ακου, βουλευτάκο* της Ν.Δ.

του Αλκη Γαλδαδά
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι ημέρες κρασιού και λουλουδιών και άλλων ποτών έχουν δυστυχώς περάσει. Τότε που μετά τις βραδινές ψηφοφορίες γέμιζαν οι Μερσεντές με κορίτσια και σε εύθυμη κατάσταση οι αντιπρόσωποι του λαού κατέβαιναν τις λεωφόρους σαν να έτρεχαν στον νυχτερινό αγώνα της Σιγκαπούρης. Και όποιον ή όποιαν έπαιρνε ο χάρος. Ενώ οι λιγότερο άγριοι ξεχύνονταν στο Κολωνάκι κάτω από τα ζηλόφθονα βλέμματα των υπόλοιπων σουλατσαδόρων της πλατείας. 
Τώρα όμως και η δική σας ζωή έγινε κομμάτι άχαρη. Το άγχος
της πολιτικής επιβίωσης είναι καθημερινό. Και όταν βλέπεις ότι από την ηγεσία δεν έχεις να περιμένεις πολλά, το στομάχι ανακατεύεται. Και τολμώ να μαντέψω πως ανακατεύτηκε ακόμη περισσότερο όταν μόλις πριν μια εβδομάδα παρακολουθήσατε και τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Χρύσανθο στο ΣΚΑΪ. Με καταστροφικές πολιτικές απόψεις. «Αυτός μιλάει κάθε ημέρα με τον Πρωθυπουργό και αυτού του τύπου ακούει τις συμβουλές πίνοντας τον πρωινό καφέ του;», θα σκεφθήκατε και εσείς, που έχετε την ευκαιρία να βλέπετε τον κ. Σαμαρά σχεδόν μόνο κάθε Ολυμπιάδα.
Από την άλλη βρίσκονται σε υπουργικές θέσεις τα βαρίδια του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με το τεράστιο κλεπτοκρατικό βιογραφικό που βαραίνει αυτό το κόμμα και μαζί ο απρόσιτος για εσάς κ. Στουρνάρας, που κοιμάται και ξυπνάει με τον καημό τι θα απογίνουν οι Τράπεζες και οι Τραπεζίτες. Οπότε από την πλευρά σας τι κάνετε για να επιβιώσετε; Θα έλεγα ό,τι ακριβώς εξαγριώνει εμάς τους πολίτες, τους κακοπληρωμένους, ίσως και άνεργους, τους βαριά φορολογημένους και στα όριά μας, πια αυτό το Φθινόπωρο, πιστέψτε με.
Σας βλέπω να πηγαίνετε εκεί που δεν θα ήθελα να σας δω, όπως ήταν την περασμένη εβδομάδα το συμπόσιο του κ. Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη. Που παίξατε τον ρόλο της βολικής βουβής ταπετσαρίας, απλοί χειροκροτητές ενός απαιτητικού πλουτοκράτη της στέπας, κάτω από το ραβδάκι μιας παλαιάς σας καλλίγραμμης και πάντα φιλόδοξης συναδέλφου, που σε ρόλο νέας Διοτίμας, έστω και από ψευδάργυρο, δείχνει τον δρόμο για το μέχρι πού μπορείς να φθάσεις μετά την αποτυχία να εκλεγείς. 
Αφού φάγατε και λιπανθήκατε καλά, έμαθα πως υποσχεθήκατε ευνοϊκή τροπολογία. Και φαντάζομαι ο «θίασος» εμπλουτιζόμενος, θα δώσει και εδώ στην Αθήνα ανάλογη παράσταση αφού κοντοζυγώνει και το υπερθέαμα της παρουσίασης του γηπέδου της Α.Ε.Κ. στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εν τω μεταξύ, στη Βουλή, πένθος ξε-πένθος τα φωτογραφικά νομοσχέδια ψηφίζονται ασύστολα. 
Την άλλη ημέρα από τον θάνατο του Π. Φύσσα, εμφανίστηκε ένα Σχέδιο Νόμου για ρυθμίσεις θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις, που καταργεί τους όποιους περιβαλλοντικής πρόνοιας περιορισμούς για στήσιμο ανεμογεννητριών, σε υπεργόνιμους αγρούς μάλιστα και μαζί μερικές ακόμη φωτογραφικές διατάξεις. Κατά τα άλλα, δειλοί, μοιραίοι και ανίκανοι αντάμα μοιάζει να περιμένετε όπως κι εμείς για κάποιο θάμα.
Απουσιάζετε όμως οικτρά από τα προβλήματά μας. Και έχετε λίγες ευκαιρίες ακόμη να σας θυμόμαστε για κάτι. Πατήστε πόδι, επιτέλους. Και όχι μόνο για τα δάνεια των σπιτιών. Βλέπετε απαθείς στις εκλογικές σας περιφέρειες ο Υπουργός Παιδείας να κάνει το ολοήμερο σχολείο σκόνη. Να δωρίζει σε φίλους του σχολάρχες ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. 20.000 μαθητές. Στα Πανεπιστήμια να μην έχουν καν υλικά για να κάνουν εργαστήρια τα παιδιά αυτών που σας ψήφισαν. 
Και τα πιο δύσκολα είναι στον δρόμο. Σε πολύ λίγο θα πρέπει να δοθεί κυριολεκτικά μια λυσσασμένη μάχη για το νερό. Θα είστε και εκεί απόντες; Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμφωνεί να πουληθούν σε ιδιώτες οι Εταιρείες Υδάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η αδίστακτη Τριανδρία όμως των δανειστών (που αυτοί θα φύγουν βέβαια) πιέζει ανυπόφορα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Και μόνο εσείς μπορείτε να τους δώσετε να καταλάβουν ότι αυτό δεν θα περάσει. Είναι στο δικό σας χέρι. Ακόμη και σ’ αυτό θα είστε απόντες;
*Το «βουλευτάκος» καθ’ έλξη όπως λένε οι φιλόλογοι, ως προς το βιβλίο του Β. Ράιχ «Άκου Ανθρωπάκο», που θα το ξέρετε σίγουρα και όπου μας παρουσιάζεται το τι κάνει ο άνθρωπος στον εαυτό του… Μας δείχνει επίσης πώς συμπεριφέρεται στους συνανθρώπους του όταν αποκτά κάποια δύναμη και πόσο θηριώδης μπορεί να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom