Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Στην στην Ουάσιγκτον από το πρωί ο Σαμαράς για ένα ακόμα "success story"!!!!

O άκαρδος άφησε τον Beny στην Αθήνα να... λιώνει!!!

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έφτασε στις 2 το πρωί τοπική ώρα στην Ουάσιγκτον, όπου την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Κατέλυσε στο ξενοδοχείο Hay Adams επί της 16ης οδού.Θα έχει επίσης συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι και στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή με τον δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν και την ηγεσία του Εβραϊκού Λόμπι. Κατά την συνάντηση με τον Ομπάμα, κυρίαρχο θέμα αναμένεται να είναι η οικονομία και η ενέργεια.

Την Τετάρτη, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί αυθημερόν στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να έχει επαφές με επικεφαλής μεγάλων αμερικανικών και ελληνομερικανικών επενδυτικών ομίλων.

Την Πέμπτη, το μεσημέρι, πριν την επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο,
ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, με τον οποίο θα συζητήσει τα ελληνικά εθνικά θέματα (προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Σκοπιανό και το Κυπριακό, για το οποίο μεταφέρει προσωπικό μήνυμα του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στον κ. Μπάρακ Ομπάμα

Όπως μετέδωσε ο Mιχάλης Ιγνατίου, από την Ουάσινγκτον, η συνάντηση αποτελεί χειρονομία της αμερικανικής πλευράς τόσο για να ενισχυθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού, όσο και για να δοθεί περισσότερος χρόνος στον πρόεδρο Ομπάμα και στον κ. Σαμαρά να ασχοληθούν με την οικονομία και τα θέματα ενέργειας.

Μετά τον Τζον Κέρι, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, στις 22.00 ώρα Ελλάδος και -όπως έγινε γνωστό- η συζήτηση θα διεξαχθεί μόνο μεταξύ των δύο ηγετών, ενώ πρόκειται να παραστούν και ανώτεροι αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, πιθανότατα ο κ. Λιου ή κ. Μπρέιναρντ.

Αμέσως μετά, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιντ Χάρις.

Επίσης θα επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν ο δίδυμοι πύργοι και θα δει τις εργασίες ανέγερσης του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει, επίσης, επαφές με τα δημοσιογραφικά επιτελεία των εφημερίδων Washington Post και New York Times.

http://mignatiou.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom